Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Дали некој може да ми објасни што значи детелинава со 4 листа.....Кога ќе ја купиш да те прати среќа да не ти се расипе одма, или...
Цитат: Sportex на 22 Јули 2011, 15:33:36 pmДали некој може да ми објасни што значи детелинава со 4 листа.....Кога ќе ја купиш да те прати среќа да не ти се расипе одма, или...Во раните години на натпреварувачкиот автомобилизам кога Алфа Ромео газела се пред себе, главниот возач имал суеверие дека детелинката со 4 листа носи среќа, па ја лепеле во различни димензии на секој болид. Денеска, таа ги краси high-end моделите (најбогато опремените).
Ма не е проблем тулата, ама ми го отече више. А иначе коцка е дефиниција за тогашното BMW ( кое многу го ценам ) а за мојата Alfa второто име и беше Шило, односно најнизок драг коефициент у класа 0.29
Креација на Giuseppe Merosi(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: DareBmw на 22 Јули 2011, 21:01:48 pmКреација на Giuseppe Merosi(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Овој дечково многу опасен вака ејј страв да те фати
Првиот Twin Spark со 4 вентила по цилиндар и две брегасти Alfa Romeo го претставува далечната 1912 година. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Креација на Giuseppe Merosi(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)