Автор Тема: Alfa Romeo vs Everything Else!  (Прочитано 1686924 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45074
  • Il Moderatore
Одг: Alfa Romeo vs Everything Else!
« Одговори #2625 на: 16 Октомври 2012, 00:32:28 am »
Штедење нема, ќе те кошта ѓавол ипол. Ама ако немаш, може да смениш сега ребраст, следниот месец клинест.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен jovanovmk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #2626 на: 16 Октомври 2012, 00:33:29 am »
Во двоумица сум.Ти кажував на собирот нели дека пред три години сменив се освен водна пумпа.Од тогаш минав 20 000. Сега сменив и водна пумпа а мајсторот ми вика нема потреба за ребрастиот сега.Вози само зошто да даваш пари сега. Ке смениме све за 2 години.
А пак на сите форуми се запнале сите да се мења на 3 години (божем улје е ова :))

Uploaded with ImageShack.us

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2627 на: 16 Октомври 2012, 00:37:11 am »
Види, искрено и јас мислам дека три години се малку. поготово со таа мала километража што си ја поминал.
Ама, ако не смениш и настане беља, и кажеш „Симо го послушав“, одма дисклејмер ти фрлам дека на твоја одговорност го превземаш ризикот :D

Јас знаеш што би направил? Би сменил ребраст каиш со водната пумпа, а затегачите би ги оставил. Кајшот е ефтина работа, ако нешто може да остари од време тоа е тој. Затегачите повеќе од работа страдаат, а не од време.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен jovanovmk

• Јуниор
  • **
« Одговори #2628 на: 16 Октомври 2012, 00:40:18 am »
Ке видам утре што и колку пари е и ке се одлучам.
А што марка каиши и затегачи да барам ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2629 на: 16 Октомври 2012, 00:46:22 am »
Освен оригинални Алфа? :)
Gates, Continental, Dayco, види побарај по форумов, имаше и тема за каиши...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2630 на: 16 Октомври 2012, 03:00:05 am »
Симо, дали ти текнува колку се чудев за муабетот со варијаторот? :D Сепак да е поместена 1 заб ќе примети и нема да биде проблемот на гасење туку цело време ќе се осеќа. Нешто да не е лабаво некој капак или па некое штрафче да е паднато па да тропнува некоја таква глупост си помислил?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17677
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2631 на: 16 Октомври 2012, 04:45:20 am »
Види, не знам јас, ти си знаеш, ама правилото е 60.000км или 3 години и мењај све. Ако си поминал 3 години, или 60.000 со овие каиши и затегачи мењај све. И глеј мајсторот да знае што праи, да има блокатори за брегасти обавезно и да има мерач за ГМТ на првиот клип.

Знаеш ли колку кошта цел сет?
И дали да го мењам и клинестиот каиш?(исто цел сет)

SKF - околу 6000 денара.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #2632 на: 16 Октомври 2012, 08:20:04 am »
Во двоумица сум.Ти кажував на собирот нели дека пред три години сменив се освен водна пумпа.Од тогаш минав 20 000. Сега сменив и водна пумпа а мајсторот ми вика нема потреба за ребрастиот сега.Вози само зошто да даваш пари сега. Ке смениме све за 2 години.
А пак на сите форуми се запнале сите да се мења на 3 години (божем улје е ова :))

Абе нема гајле. Што се 20 000 км! Дури и за TS :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7251
« Одговори #2633 на: 16 Октомври 2012, 09:32:22 am »
@jovanovmk

сподели со нас кое е тоа „мајсторче“ , верувам дека корисна е информацијата и за други. И немој да ми одговориш дека, „нема смисла ... “ зошто ако на нив не им е срам да се е**ваат со нас за НАШИ пари, не гледам зошто да не кријат.
Сепак, тој си добива соодветен финансиски надомест за неговата услуга, и негова должност и одговорност е да се заврши работата како што треба.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8361
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2634 на: 16 Октомври 2012, 12:48:40 pm »
Должност и одговорност, кај мајстор, па и у Кавадарци...  :-X неееееее, тешко...

Невозможно  ;D

Отсутен jovanovmk

• Јуниор
  • **
« Одговори #2635 на: 16 Октомври 2012, 16:47:25 pm »
Прашав денес во една продавница. Цел сет каиши и затегачи кошта
12 000 денари( ова е цена без водна пумпа и без клинест каиш и затегачи за него)
И тоа марка INA (за мене досега непозната

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11894
  • Архитект
« Одговори #2636 на: 16 Октомври 2012, 17:19:26 pm »
Прашај во Мега Ауто партс (чаир и на М. Теодосиј Гологанов поранешна Иво лола рибар - карши пералните). Мене за jtdm ме фати се комплет околу 150€
Во таа цена има 2 каиши континентал, затегачи, ролери и водна пумпа. Значи се комплет што допираат каишите.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2637 на: 16 Октомври 2012, 17:46:53 pm »
Прашав денес во една продавница. Цел сет каиши и затегачи кошта
12 000 денари( ова е цена без водна пумпа и без клинест каиш и затегачи за него)
И тоа марка INA (за мене досега непозната

Не бе батали ги, идат со 120% маржа, иди кај шо ти вика Осмица.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #2638 на: 16 Октомври 2012, 17:49:58 pm »
куоре што цени,делови имаат бенелукс тјунинг таму кај тебе се негде,огњан прица 19 ?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2639 на: 16 Октомври 2012, 17:51:11 pm »
Да видам, по адресава треба да ми се ептен близу, а рука на срце никад чуо ни видео.

Можно да е Рицки кој порано специјалност му беа гуми па сега го проширил бизнисот.