Автор Тема: Поло дизел?  (Прочитано 15982 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Поло дизел?
« Одговори #45 на: 17 Април 2013, 12:31:55 pm »
Ahhh a ona kratkata Alfa 147 ?

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #46 на: 17 Април 2013, 12:32:51 pm »
Троа поскапичка е...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #47 на: 17 Април 2013, 14:01:53 pm »
147 e vo klasi podobra i od Polo i od Golf duri. 1,9JTD e nesto najdobro za taa mala kola.

Alternativa Punto 1.9JTD. Em ponovo od Polo, em dobro auto i delovi kolku sakas.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #48 на: 17 Април 2013, 16:28:44 pm »
Јас возам Поло 1.4 тди 9N модел, тоа е еден модел поново од ова ама и е еуро4 наместо тоа што го гледаш ти кое е еуро3. Моторот на тоа поло што си го постирал е со бошпумпа и вакумско централно заклучување а двете се по склони на расипување од мојот модел кој е Пумпе Дузе мотор и има електрично централно. Да не навлагаме во тоа дека за 500-1000 евра разлика од ова што ти го гледаш добиваш кола со сосема друга генерација на дизајн на ентериер и екстериер и верувам дека тоа многу значи, бар на мене ми значи. Возев Ибица со тој 1.9 сди мотор и незнам што ви е со фалењето пошо колата вози 1.9 мотор а иде ко пеглица и од константното стискање за да забрзаш моторот ќе го продуваш ако не го направил веќе тоа тој пред тебе што ја возел. Најдобра солуција ти е или 1.4 или 1.9 ТДИ со тоа што поекономичен е 1.4 а побрз е 1.9 што е и логично. Не се плаши од 1.4 моторот доволен е за таа каросерија со оглед на тоа што е мотор со највеќе њутн метри од таа генерација на коли и таа кубикажа на мотор во класата. Ако сакаш да видиш и осетиш како тоа изгледа што ти го препорачувам ти стојам на располагање да ти ја покажам мојата кола па ти сам донеси заклучок. Мојата е поло 1.4 ТДИ со 75кс од 2003 година модел 9N :) А за тоа од каде да купиш ти советувам тоа да ти биде од тука пошо разликата во цена не е повеќе од 200е него во Бугарија а за таа цена ги избегнуваш трошоците на патот и заебанциите по царини, полиции и се друго, како голем + ти е тоа што имаш и кого да бркаш и да пцуеш во случај да се расипе нешто па и во краен случај да ти ја смени колата за разлика од тоа ако ја земеш од Бугарија ако ти се заебе можеш само да си ги исечеш јајцата, ништо повеќе ;D И да, која кола и од каде да ја купиш да ја бираш со мајстор во кој имаш доверба па ако треба и плати му 500 ден нека ја прегледа цела и на канал, јас за малце ќе го изедев и мајсторот ме спаси така да од искуство ти кажувам

Фала за муабетов. Ако ми се пружи шанса ќе го пробаме да видиме како оди. Ипак мислам дека тди е пообра одлука во секј случај.

Колку тежи количево со 1.4 тди?

има една ибица сди,али 4.000 ја дава,ван лимит ти е колата

Многу е Шмич...

http://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=8444
За се што те интересира а муабетот сум сериозен во секое време не е проблем :) а влече за тоа ич да не се плашиш јас шапка со 3-ца во кола ја качував во 4-та ;) само не заборавај дека муабетов важи само за 9N моделот а тоа ти што го стави на почеток е со бош пумпа како што ти кажав погоре и кога го возев се осеќа малце по тромо е иако е истата коњажа. Мојов модел е со поголем број на њутн метри и тоа и тоа како се осеќа, поготово на узгорници...

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: Поло дизел?
« Одговори #49 на: 17 Април 2013, 17:29:49 pm »
Ибица и кордоба се супер количиња со неизлечива болест - летва. Исклучително се ретки оние што ниту еднаш не ја репарирале или купиле нова.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #50 на: 17 Април 2013, 20:49:22 pm »
So ste zapnale za Polo. Punto JTD e vo klasi podobro. Alfa 147, Lancia Y10, Peugeot 206 HDI (samo 1.4)...

Ima stopati poubavo koli od Polo za tie pari.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #51 на: 17 Април 2013, 22:33:50 pm »
Чwинк, не прочитав дали ми одговори дека си сериозен за Поло дизел за 2000 евра?

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 17 Април 2013, 22:56:33 pm »
So ste zapnale za Polo. Punto JTD e vo klasi podobro. Alfa 147, Lancia Y10, Peugeot 206 HDI (samo 1.4)...

За италијанскиве да те разберам пристрасен си и сакаш италијанско количе, АМА за 206 викаш дека е боље од Поло ??? каде бе дечко кочи малце...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #53 на: 17 Април 2013, 23:01:44 pm »
Pa slusaj na izgled konkretno 206kata e svetlosni godini pred poloto :D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #54 на: 17 Април 2013, 23:03:57 pm »
Pa slusaj na izgled konkretno 206kata e svetlosni godini pred poloto :D

Ама кое Поло 1960-та? Логикава на бугар и советов со 206-ка ме запрепасти и вчудоневиди ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34291
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #55 на: 17 Април 2013, 23:04:36 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За италијанскиве да те разберам пристрасен си и сакаш италијанско количе, АМА за 206 викаш дека е боље од Поло ??? каде бе дечко кочи малце...

Чекај чекај чекај..... ти дефинитивно не си имал допирна точка со 206. Според мене е направен да го убие Полото и одлично е во тоа. 206 vs Поло = 206.
Сум ги имал и двете. Немам дилема.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #56 на: 17 Април 2013, 23:06:07 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Чекај чекај чекај..... ти дефинитивно не си имал допирна точка со 206. Според мене е направен да го убие Полото и одлично е во тоа. 206 vs Поло = 206.
Сум ги имал и двете. Немам дилема.

Ај баш во што конкретно го убива освен во потрошња? Ентериер? Екстериер? Квалитет? баш просветли ме пошо не ви ја сваќам логикава

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #57 на: 17 Април 2013, 23:07:23 pm »
Falanga mrzi polo, ostaj go.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #58 на: 17 Април 2013, 23:10:14 pm »
Pa mislev na modelite na Polo od 1999 godina, pa i od 2002 tie modeli, pa moze i tie uste ponovite od 2004 tamu , generalno tie mozes da gi sporeduvas so 206kata, a ako gi sporeduvame ponovite modeli od 2006 na polo togas veke treba da gi sporeduvas so 207ca. Dokolku pak sporeduvas polo od 2009/10 togas toa sporedi go so 208mica ;D ;D Kako i da sporeduvas pezovicte na izgled se kade kade poubavi od poloto ;D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #59 на: 17 Април 2013, 23:11:56 pm »
Falanga mrzi polo, ostaj go.

Дека 206-ка е најубаво и најлогично количе излезено од Пежо рака на срце така е ама дека ќе го споредуваш со Поло нема шанси. Прво французот никогаш нема да направи нешто со приближно добра завршна изработка ко на полото освен ако тоа после изработката не изгледа како гомно наместо шалтабла да си лупнал. Може сум малце и необјективен ама стварно ентериерот поготово на 206-ка ми изгледа ко да е направено само да биде издржливо и ништо друго, ако кога ќе влезам во кола не се осеќам како ентериерот да ме обиколува и да е направен за јас да го контролирам и да ми е се на допир ич не возам таква кола па како сака нека изгледа. Најдобар пример за тоа е ентериерот на Круз-от што кога прв пат го видов и влегов на возачко седиште останав подзинат иако пред врата ми стои бмв...

Pa mislev na modelite na Polo od 1999 godina, pa i od 2002 tie modeli, pa moze i tie uste ponovite od 2004 tamu , generalno tie mozes da gi sporeduvas so 206kata, a ako gi sporeduvame ponovite modeli, togas veke treba da gi sporeduvas so 207/8ca ;D ;D Kako i da sporeduvas pezovicte na izgled se kade kade poubavi od poloto ;D

Вкусови не се дискутираат во принцип ама еве ќе ти кажам дека во 90/100 шанси јас пре би го земал Поло-то него 206-ката и тоа зборам за Поло како моево од 2003, ама пак тоа е мој вкус и конкретно ради тоа погоре што го пишав