Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Постојат камери што снимаат на СД картица, потребно им е само напојување (струја). Самите камери имаат ОСД мене и мени и се подесуваат да снимаат само на движење. Нема потреба од аларм сензори. Доколку не е осветлено каде што треба да снимаат се препорачува да се земе камера со повеќе ледици нормално за подобро да се гледа. Иначе сите камери навечер кога ќе се уклучат ледиците гледаат црно бело. Е сега се ова е е џабе пошто ќе ја ставиш на на паркинг, ако ја видат и таа ќе ти ја украдатА за дома е супер. Дури јас би ставил ПТЗ камера која го прати објектот кога се движиа врвот на све е ИП камера, со нејзе можеш да му видиш и какви му се очите
Дарко....ме изнасмеа сите камери можеш да ги гледаш од кај сакаш. Ип камера ти е камера со висока резолуција т.е во мега пикселиостанатите камери што ги зборите се обични т.е со ТВ Линии со најмногу 700 тв линииИначе ледиците не прават светло туку го греат местото кај што фрлаат инфрацрвеноИначе камера од 30 евра е доволна за до 7/8 метри во темница а 15тина метри дење
Ако го препознаеш крадецот, џандарот е должен да постапи по твоето сознание. Доколку нејќе си има претпоставени, внатрешна контрола, народен правобранител ...
e toa e razlikata pomegju IP i analog camera. Za ip camera mi treba samo switch/router, a za analog moram da imam dvr koj i ne e bas evtin
Ип камера ти е камера со висока резолуција т.е во мега пикселиостанатите камери што ги зборите се обични т.е со ТВ Линии со најмногу 700 тв линии
незнам како си ја приклучувал ти и зашто не си ја гледалСе што треба е ДВР и интернет. Вчера баш наша екипа местеше камери во Глуво, село на скопска црна гора. Кога ќе биде све готово ќе ти пратам линк да видиш дека можеш да гледаш од кај сакаш. Намесетени се 7 камери двр и они таму си имаа од неотел интеренетпс. било каква камера можеш да уклучиш на двр-от и преку него си гледаш