Автор Тема: Бесплатен видео надзор!  (Прочитано 5257 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Бесплатен видео надзор!
« на: 15 Април 2013, 10:11:02 am »
Темата лоповлук пред малку ја читав и ми текна да ја отворам темава за видео надзор.
Одамна во списание читав за сам да направиш видео надзор, потребно ти е веб камера или уште подобро со дигитален апарат или камера.
Преку посебен програм може да се направи снимањето да биде доколку има движење, да се снима во компјутер или снимката да се зачувува на интернет.

Сигурно има некој по упатен тука да напише поопширно, што програм и т.н.

Се надевам на мн. ќе им биде од корист темава.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Одг: Бесплатен видео надзор!
« Одговори #1 на: 15 Април 2013, 10:23:27 am »
Мене пред некој ден ми текна на една добра варијанта

1. Да се купи нешто вакво
http://www.ebay.com/itm/Mini-DV-DVR-Sport-Hidden-Digital-Video-Recorder-Camera-Spy-Webcam-Camcorder-MD80-/321018587570?pt=Camcorders_Professional_Video_Cameras&hash=item4abe32e9b2
2. Да се купи извор на енергија
http://www.vipmarket5.mk/products/%D0%91%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-UPS-i-%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B8-.../pid/746644
3. Нормално и некои сигурносни штрафови

Е сеа, џанациве можеби ќе носат фантомски, ама камерата снима и звук така да можно е да си се довикуваат по имиња додека оперираат, не верувам дека се до толку про (ако се онда не се џанаци) сигурно ќе се види и возилото со кое ќе ги превезуваат.

п.с. ако една камера е малку тогаш ќе се земе повеќе ;D ,за да се доловат повеќе агли

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2 на: 15 Април 2013, 10:26:40 am »
Убава тема. Веб камера може да се искористи, има лимит на должина на кабел кој може да се користи. Мислам дека не може секоја камера да се користи за да почне да снима на движење. Начелно за приближно 3000ден во визард системи има пристојна камера со софтвер, баш чепкав една пред некој ден.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #3 на: 15 Април 2013, 10:32:00 am »
AllMightyMe
Со тоа мало камерче тешко да извади добра слика, особено навечер.

Овие што оперираат сигурно во близина се со возило за да ги стават тркалата.

ARMEX
Може секоја камера со посебен софтвер да снима кога има движење.

Со веб камера и посебен програм имам гледано играње игра како со кинект.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #4 на: 15 Април 2013, 10:34:58 am »
Тоа камерче е земено како пример, башка не е се до големината (освен во некои случаеви ;D ).

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #5 на: 15 Април 2013, 11:23:55 am »
Може да се искористи и било кој андроид мобилен за истата намена ама проблем е што ќе ја украдат и камерата и мобилниот !

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #6 на: 15 Април 2013, 11:55:50 am »
Meне муабетот ми беше ако ја паркираш колата пред куќа, пред станот да ја гледаш колата.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #7 на: 15 Април 2013, 14:06:28 pm »
Едно вакво повеќе ќе ти заврши работа

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #8 на: 15 Април 2013, 22:11:51 pm »
Кога зборев јас, земи си челични бандажи, никој не ги краде..
П.С: Добра е последнава алтернатива..:D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #9 на: 15 Април 2013, 23:11:35 pm »
Убава тема. Веб камера може да се искористи, има лимит на должина на кабел кој може да се користи. Мислам дека не може секоја камера да се користи за да почне да снима на движење. Начелно за приближно 3000ден во визард системи има пристојна камера со софтвер, баш чепкав една пред некој ден.

камерата цело време дава видео сигнал со или без аудио. а софтверот е тој што ке одлучи кога да се снима материјалот што таа го продуцира... така да секоја ама баш секоја дигитална камера може да се користи за видео надзор. во принцип местиш поле во ке се бара помрднување  на сликата за да почне да снима. немора целата слика туку само поле-делче. користев јас ова порано во еден дуќан кој ми беше на јако сумњиво место. јес да се дешаваше и мачка да ја активира, или дува ветер па од нашиов нај чист град на светот кога ке се разлетаат најлони и хартии се активира камерата. и сега, ја местиш колку врмее да снима од поместувањето. јас ја турав на 5 секунди откако ке престане мрдање... а се додека има мрдање во тоа поле, она снима безпрестан... јака работа...

PV727 video така беше софтверот ако не грешам. одамна беше... барајте под интермеЦот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #10 на: 16 Април 2013, 00:03:03 am »

Отсутен AUUU

• Легенда
Одг: Re: Бесплатен видео надзор!
« Одговори #11 на: 16 Април 2013, 07:37:25 am »
Vakva slicna kupiv na vremeto uste pred 4 god. gore od beverli, nevada kompjuteri islam deka bese za nekoi 50 e. So resiver komplet. I se uste si raboti.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #12 на: 16 Април 2013, 10:15:47 am »
Тоа е скапоцен податок, благодарам Онак. Не сум чепкал во мои раце со детекција па не знам.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #13 на: 16 Април 2013, 10:47:57 am »
za video nadzor se kombinira motion sensor(od alarmen sistem) i kamerata kje snima samo dokolku ima dvizenje(nema da se upali od kesi, granki i razni stvari so ne zracat toplina i plus se mesti po jacina macka covek, kuce dinosaurus). i dokolku stavate kameri stavajte crno beli. kamerite vo boja ne gledaat bas dobro navecer. i pak kje kazam, dzabe kamerite, koj kje go najde lopovot? policija? made moe... u sabotata mi go mavnaa znakot i da ne mislis deka policija kje se zamara za mojot znak... gi zdrma!

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #14 на: 16 Април 2013, 11:10:18 am »
Постојат камери што снимаат на СД картица, потребно им е само напојување (струја). Самите камери имаат ОСД мене и мени и се подесуваат да снимаат само на движење. Нема потреба од аларм сензори. Доколку не е осветлено каде што треба да снимаат се препорачува да се земе камера со повеќе ледици нормално за подобро да се гледа. Иначе сите камери навечер кога ќе се уклучат ледиците гледаат црно бело.
Е сега се ова е е џабе пошто ќе ја ставиш на на паркинг, ако ја видат и таа ќе ти ја украдат
А за дома е супер. Дури јас би ставил ПТЗ камера која го прати објектот кога се движи
а врвот на све е ИП камера, со нејзе можеш да му видиш и какви му се очите