Автор Тема: Citroen DS4  (Прочитано 20918 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Citroen DS4
« Одговори #15 на: 01 Јуни 2011, 12:40:15 pm »
Убав е дизајнот и на DS3 и DS4. Мада оваа дали сакаат да ја сместат во некоја категорија помеѓу компакт и кросовер незнам, лично когаре ефектот не ми се допаѓа. Замисли си ја само колава без ѓеврекот над тркалата...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #16 на: 01 Јуни 2011, 13:09:22 pm »
Како Фаланга шо има фобија од Астра така јас имам фобија од Цитроен па ако сака и златен нека биде...;D Citroen DS4 Gold Edition...

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #17 на: 01 Јуни 2011, 13:52:13 pm »
Јас се извинувам длабоко што не ви свиѓа Цитроен-ов,ке се јавам во фабрика да им кажам дека на чваре,дурекс,и јово не им се бендисува,да мењаат дизајн,и се остало ;) ;) ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #18 на: 01 Јуни 2011, 14:18:26 pm »
Јас се извинувам длабоко што не ви свиѓа Цитроен-ов,ке се јавам во фабрика да им кажам дека на чваре,дурекс,и јово не им се бендисува,да мењаат дизајн,и се остало ;) ;) ;)

Дизајнот е можеби најубав досега  воопшто што сум го видел во оваа класа. Преубаво изгледа и овој а и претходниот (впрочем таа беше едно од најголемите причини што се заебав да го купам), бар за мене.
Квалитеот на материјалите (Не знам не сум седнал во ова чудо, не сум допрел, мириснал и тн.), не беше нешто посебно лош ни во оној што јас го имав.
Електроника како на кинеска конзола за игрици од 5 евра.
Како е сега Ај донт ноу?

Нормално е да имам фобија....Поздрав од Латекс!!!

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #19 на: 01 Јуни 2011, 15:54:49 pm »
Euro NCAP 2011: Citroën DS4 – Пет ѕвездички

Citroen DS4 забележал исклучителни резултати во сите категории. Максимални 5 Euro NCAP ѕвездички за безбедност, освоил Citroen DS4 VTi 1.6, со маса од 1205 килограми и со волан од левата страна. ...
Тестираниот автомобил, имал стандардна безбедноста опрема, како што е ESP системот, лимитатор на брзина и потсетник за безбедносните појаси на предните и задните седишта. За заштита на девата, монтирани се седишта за деца до возраст од 18 месеци, кои се монтираат во насока обрна од насоката на движење (со помош на ISOFIX и Top Tether). Тоа се модели на седишта Fair Bimbofix G 0/1S и Römer Duo плус седиште за деца до возраст од 3 години, ориентирано во насока на возењето.

Заштита на возрасните патници

Просторот на патниците, при директен удир, останал стабилен. Податоците од фигурата на возачот и совозачот, покажуваат добра заштита на колената и нозете на возачот и совозачот. Исто така, Euro NCAP истакнал дека Citroen обезбедува исто ниво на заштита на патниците, без разлика од позицијата на седење и подесеност на седиштето и воланот.
Citroen DS4 освоил максимален број бодови и при страничен удар. При страничен удар во столбот, DS4 обезбедува добра заштита на градниот кош и стомакот, а добра била оценката и за заштитата на главата.

Заштита на децата во автомобил
Безбедноста на децата до возраст од 3 години, во модлеит DS4 оценета е со максимален број бодови. Воздушното перниче на совозачот, при монтирањето на седиштата за деца, може да се исклучи. Прекинувачот е јасно истакнат, како и информациите за статусот на воздушното перниче кое возачот го добива.
Ознаките јасно предупредуваат и на нужноста за исклучување на воздушното перниче, при монтирањето на седиштата за деца.

Заштита на пешаци

Ова е област на безбедност, во која Citroen DS4 има најмногу простор за напредок. Браникот обезбедува на нозете на пешаците добра заштита, но и надворешните линии на поклопецот на моторот овозможуваат мала или средна заштита на пешаците.
Она што утешува, е да повеќето места, каде може да удри главата на детето, обезбедуваат добра заштита. Меѓутоа, степенот на заштита на главата на возрасните пешаци, оценет е како слаб, во тестираните области. Заштитата на карличниот дел на пешаците, оцената е како средна или лоша.

Вкупен резултат – пет ѕвездички

Важен детаљ во Euro NCAP тестирањето е и фактот дека DS4 стандардно е опремен со системи како што се ESP, потсетник за безбесносните појаси на предните и задните седишта и лимитарот на брзината. Citroen DS4 постигнал одлични резултати во областа на заштитата на возачите и патниците. Најризична категорија и е заштитата на пешаците.
« Последно менување: 01 Јуни 2011, 15:56:36 pm n1kola »

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #20 на: 01 Јуни 2011, 21:07:50 pm »
Фала за допуната Никола ;) ;) ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21 на: 02 Јуни 2011, 01:04:44 am »
многу добар дизајн како надвор така и внатре,но како и сите Цитроени(кои ми се бендисуваат) така и овај,првите два месеци ми се бендисува после тоа неќам да го видам....а зошто е тоа така ПОЈМА НЕМАМ
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #22 на: 02 Јуни 2011, 09:33:03 am »
многу добар дизајн како надвор така и внатре,но како и сите Цитроени(кои ми се бендисуваат) така и овај,првите два месеци ми се бендисува после тоа неќам да го видам....а зошто е тоа така ПОЈМА НЕМАМ

Јас прво време не излегував од него а после не ми се влегуваше ...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #23 на: 02 Јуни 2011, 10:01:35 am »
Одлична надворешност, и совршен интериер... КРАЈ! :)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Da navistina izgleda top i se ostanato, no koja e ekonomskata opravdanost na ova stvarno neznam.
Jas mislam deka sekoja avtomobilska kompanija moze da kreaira vozilo od ovoj tip, no se raboti za toa sto za cenata na voziloto moze da se dobie nesto pogolemo i pomokno.

Vremeto ke pokaze.

p.c. Ne vidov mnogu DS3 niz MKD, a ni pak niz Evropa vo izminative 10 dena (Amsterdam, Copenhagen, Stocholm Talin, St.Petersburg)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #24 на: 02 Јуни 2011, 11:09:59 am »
Za parite dadeni za DS4 (Citroen) moze use 1000 plus ke vozam Audi A3.

Ne se ni sporeduva

А зашто да даваш толку пари за А3 кога всушност можеш да земеш Леон кој е на иста платформа ( Голф ), а изгледа подобро.

И само би додал нешто околу ДС4, односно би го цитирал брат ми, зашто Цитроен не ги нуди ДС3 и ДС4 како основни модели односно како Ц3 и Ц4. Има масакар да буде.
« Последно менување: 02 Јуни 2011, 11:11:58 am Cuore Sportivo »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #25 на: 02 Јуни 2011, 11:13:50 am »

Ne se ni sporeduva

А зашто да даваш толку пари за А3 кога всушност можеш да земеш Леон кој е на иста платформа ( Голф ), а изгледа подобро.

И само би додал нешто околу ДС4, односно би го цитирал брат ми, зашто Цитроен не ги нуди ДС3 и ДС4 како основни модели односно како Ц3 и Ц4. Има масакар да буде.

Хахахахахахахахаххаах  Не трескај вакви жити се, не те личи на годините :) :) :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #26 на: 02 Јуни 2011, 11:16:54 am »

Ne se ni sporeduva

Хахахахахахахахаххаах  Не трескај вакви жити се, не те личи на годините :) :) :)

А зар има нешто неточно ???

Отсутен ace-106

• Сениор
« Одговори #27 на: 02 Јуни 2011, 11:20:35 am »

Ne se ni sporeduva

А зар има нешто неточно ???

Не сваќам зошто изреагира 8 така-кога мислам дека муабетот е у реду !

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #28 на: 02 Јуни 2011, 11:23:05 am »
Немојте да споредувате а3 со гољф и леон!! Ќе ве молам. Доаѓаат во салон на бмв за да гледат серија 1 и викаат: зашто е ова толку поскапо од гољф???

Корегирано од zeroSignal
« Последно менување: 02 Јуни 2011, 12:34:44 pm zeroSignal »

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #29 на: 02 Јуни 2011, 11:34:25 am »
И албанците се луѓе, закој е својствено да возат БМВ камо среќа да беше својствено за мене тоа.

Иначе голф и ауди нема зашто да не спореуваме, или пасат со ауди сеедно...