Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 2282586 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #9075 на: 15 Април 2016, 21:20:57 pm »

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16803
  • Keep it 100
« Одговори #9076 на: 17 Април 2016, 01:45:04 am »
Добар за тепање време

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #9077 на: 17 Април 2016, 10:56:28 am »
Agreed!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55335
  • Махер
« Одговори #9078 на: 18 Април 2016, 17:50:16 pm »
Саншајн. http://www.imdb.com/title/tt0448134/
sunshine 2007
Филмов го гледав заради една сцена и една реплика која сакав да ја чујам, и не знаев ништо однапред. Значи муабетот е комплициран малце, од гледна точка на физика, ама океј начелата се ставени одма на почетокот дека одиме со почеток дека физиката во филмов е таква и таква. Значи не се убацува некоја чудна точка а да тепа подобриот од нигде никаде, туку наложено е уште од сам старт. Затоа е прифатливо да речеме. Идеме понатака, искрено направен сметам дека е добро, ако се гледа како што треба на TV и озвучење, тука не би рекол дека имам замерка.

Приказната неможам да кажам, чудна е, треба да си ја сфати секој за себе. Дали чини или не е пех тешко да се каже. На некои им е онака, на некој крајно глуп, така да тоа е. На ИМДБ има 7,3, а на Ротен 76 од критичари и 73 од одиенс. http://www.rottentomatoes.com/m/sunshine/ Значи конзистентна оценка. Ете баш ако некој го гледал би сакал да чујам и ваше мислење за филмов, (Ипкису Дрварски?) Овој типов Килијан Марфи незнам ама мене ми е ептен топ глумец, ми се бендиса и во IN TIME многу, и по други места кај што сум го гледал. Има и други познати глумци.

Инаку репликата SPOILER, која ме натера да го гледам филмот е:
Icarus: Capa; warning. You are dying. All crew are dying.
Capa: We know we're dying. Were OK with it, just as long as we have enough oxygen to reach the payload delivery point.
Icarus: Capa; warning, you do not have enough oxygen to survive until the payload delivery point.
Capa: Please clarify.
Icarus: Twelve hours before crew will be unable perform complex tasks. Fourteen hours before crew will be unable to perform basic tasks. Sixteen hours until death. Time to payload delivery point, 19 hours.
Capa: Negative, Icarus. We have enough oxygen for four crew members to survive.
Icarus: Affirmative. 4 crew members could potentially survive.
Capa: Trey is dead. There are only four crew members; Cassie, Mace, Corazon and me.
Icarus: Negative. Five crew members.
Capa: Icarus... who is the fifth crew member?
Icarus: Unknown.
Capa: Where is the fifth crew member?
Icarus: In the observation room.

П.С.
Денес го симнувам CREED
Имдб вика 7.8 http://www.imdb.com/title/tt3076658/
Ротен вика 94 и одиенс 90 http://www.rottentomatoes.com/m/creed_2015/

Па ваљда нема да е тотално ѓубре, иако горниве бројки ништо реално не значат.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4413
« Одговори #9079 на: 18 Април 2016, 20:43:01 pm »
Јас го имам гледано два три пати Sunshine и мислам дека е доста добар филм. Според мене првата половина од филмот е подобро откоклу втората кога се претвора во хорор.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
« Одговори #9080 на: 18 Април 2016, 20:54:11 pm »
Го гледал некој ЏГАН? Вреди за кино?

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #9081 на: 18 Април 2016, 21:25:56 pm »
Строго серии гледам во последно, добар филм одамна нема излезено, само некои скајфај срања. Знае од време на време некој трилер да се појави солиден, а комедија добра којзнае од кога немало. Тоа Дедпул глупостите пуштив 5 мин. и изгасив.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22375
« Одговори #9082 на: 19 Април 2016, 00:19:03 am »
Carnage.
7.2 imdb.
Roman Polanski film.

Jodie Foster.
Kate Winslet.
Christoph Waltz.

.....and it`s bullshit , а јас го изнајмив за 69 денари од Макс Тв.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1997
« Одговори #9083 на: 19 Април 2016, 00:41:32 am »
Пазари си едно RPi за 1500-2000 ден. и заврши си работа. 3 месеци немам торент спуштено, се од филмови имам on demand, Exodus add-onот има се и сешто, строго 1080p.
Вториот ресивер од МаксТВ иако ми е гага, не ми е ни поврзан.
Има на ова Exodus-ов емисии од прва до последна од Discovery/National Geographic/History и си гледам се што ќе посакам кога и да посакам. TV no more. Сам си правам своја програма, не ќе гледам глупости...

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5405
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #9084 на: 19 Април 2016, 09:43:09 am »
Пазари си едно RPi за 1500-2000 ден. и заврши си работа. 3 месеци немам торент спуштено, се од филмови имам on demand, Exodus add-onот има се и сешто, строго 1080p.
Има на ова Exodus-ов емисии од прва до последна од Discovery/National Geographic/History и си гледам се што ќе посакам кога и да посакам. TV no more. Сам си правам своја програма, не ќе гледам глупости...
Или вакво нешто:
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_212002.html?vip=121010
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_324842.html?vip=121454

Јас првиот го купив, иде со преинсталиран Коди, со доста addon-и.
Exodus addon-от не сум го пробал, баш ќе го инсталирам. Знаеш некој проверено добар add-on за спорт?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9227
  • Пичлеме
« Одговори #9085 на: 19 Април 2016, 09:48:59 am »
Јас го имам гледано два три пати Sunshine и мислам дека е доста добар филм. Според мене првата половина од филмот е подобро откоклу втората кога се претвора во хорор.
Ете така. Јас еднаш сум го гледал, кога праев маратон со филмојте на Бојл :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9086 на: 19 Април 2016, 10:08:18 am »
Адон за хбмц е тоа? Јас џенесис мислам го имав ставено со се комплет.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #9087 на: 19 Април 2016, 10:47:28 am »
Exodus е како апдејт за Genesis.
Многу подобар и со повеќе содржина.
Пресен е за март-април 2016.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #9088 на: 19 Април 2016, 18:27:14 pm »
CREED го гледав, онака филмченце не е лош. Сталоне го вади, и си жалиш по луѓето што стареат и што веќе ќе ги нема. И толку. Црнецот нема некоја препознатлива фаца за да го засакаш или пак воопшто запамтиш. Да се дешава нешто.

Сега се мислам нешто од типот на Love Actually, или About Time да гледам. Кои се фантастични. Па се мислам за:
Definitely Maybe
Stardust
The proposal
Sherlock Holmes
L.A. Story

Дефинитли Мејби немам појма што е. Стардаст нешто кога излезе ми беше одбивен дека фантазии некои, ама сега ќе му дадам можда шанса. Пропоузал и тој незнам ништо. Шерлок Колмс на времето го имам упалено и после 5-10 минути исклучено, ама може ќе му дадам шанса пак. ЕЛЕЈ стори сега го дознав. Изгледа по тој редослед ќе им дадам приоритет, ако некој е тапа гасам и одам на следен.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #9089 на: 19 Април 2016, 18:47:04 pm »
Proposal романтична комедија, не е лош мене доста ми се допаѓа. Ако гледаш романтични филмови погледни го и This Means War, има и малце акција. :D