Автор Тема: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!  (Прочитано 1912171 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8948
  • Пичлеме
Одг: Што спуштате, гледате или сте гледале(ФИЛМ)!!!
« Одговори #11880 на: 28 Февруари 2019, 15:04:29 pm »
Еден од првите филмови кои ги имав на VHS во 80 тите.

Троцифрена е бројката за тоа колку пати ми бил гледан.. ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11881 на: 01 Март 2019, 07:43:19 am »
Интересен, Cold Pursuit.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #11882 на: 01 Март 2019, 07:55:35 am »

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #11883 на: 02 Март 2019, 00:40:34 am »
New blood of old school

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #11884 на: 02 Март 2019, 00:57:09 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Некое зборче, добро е не е добро, интересно е, темата е таа и таа... вака само постер...

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
« Одговори #11885 на: 02 Март 2019, 02:02:21 am »
Многу срање филмови има во последно време, овде гледам да ги постирам тие што вредат да се изгледаат.
Филмов = Новинари, факти, војна, вистина :)
Spoiler alert https://www.huffingtonpost.com/2008/03/17/the-reporting-team-that-g_n_91981.html
New blood of old school

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #11886 на: 04 Март 2019, 12:01:29 pm »
Green Book го гледав после толку пофалби, фама... шознам, просечeн модерен расистичко-педерски филм. Добра глума. Инаку ме потсете на Driving Miss Daisy.

Слично мислење имам и за Bohemian Rhapsody. Како огромен фан на Квин, прилично разочаран, особено и дека некако не можам да го поднесам оној пукнатиот во очите, ко варен зајак во фацата, не дека Фреди беше некој бедес во фацата, ама мислам дека поназад на темата се сложивме дека Борат би бил посоодветен :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #11887 на: 04 Март 2019, 19:24:21 pm »
Се симиња  и кај мене..

Последен заслужен оскар според мене е освоен во 2006 и 2007.
Отткогаш или ги гледам и заборавам, или ги гасам после пола саат...или порано.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #11888 на: 04 Март 2019, 20:20:28 pm »
Која година беше кога имаше подолг штрајк на сценаристи ли или некои други филмски работници во Америка? Околу 2000 и некоја беше.
Од тогаш некако климаво со филмови.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #11889 на: 04 Март 2019, 20:23:08 pm »
Колку само добри серии упропастија со тој штрајкот....

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #11890 на: 05 Март 2019, 09:20:48 am »
Green Book го гледав после толку пофалби, фама... шознам, просечeн модерен расистичко-педерски филм. Добра глума. Инаку ме потсете на Driving Miss Daisy.

Слично мислење имам и за Bohemian Rhapsody. Како огромен фан на Квин, прилично разочаран, особено и дека некако не можам да го поднесам оној пукнатиот во очите, ко варен зајак во фацата, не дека Фреди беше некој бедес во фацата, ама мислам дека поназад на темата се сложивме дека Борат би бил посоодветен :)

За Green Book...
Иако игра на позната карта на која се даваат оскари, филмот (иако не ми е за оскар) не би го квалификувал како типично расистичко (12 years a Slave) - педерски ( Brokeback mountain). Уствари последново е скоро и занемарливо. Приказната е добро раскажана без утки, генерално позитивна, филмот ме насмеа на моменти ( што е реткост) и има убав крај.  Според мене, филмчето е добро и вреди да се изгледа,а фамата одамна не ја пратам откако лани сосема случајно ги изгледав далеку попросечниот Shape of water па после се чудев што све се изнапиша позитивно за филмот за на крај да добие и оскар.

За Bohemian Rhapsody...
Реми Малек во Bohemian Rhapsody е најчесто неподносливо ружен, но на моменти брилијантен во тоа како го доловил Фреди на LIVE AID настапот ( кој ми е гледан најмалку 6-7 пати). Она што не ми се допаѓа е фамата што се крена за тоа како за првпат арапски актер освоил оскар..(vomit sound effect). Холивуд станува тешка бљувотина за пропагирање на политичката коректност. Јасно е дека вистинското име на фреди е Фарук..дека не е британец и се тоа, али пааази го ова интервју кое "наводно" треба да биде за  "becoming Freddie Меrcury, а од почеток до крај е сосема нешто друго. Уште кога се поздравија на арапски ми стана јасно што повраќаница ќе гледам, а и добив порив да му учукам бокс на бродоњана кој цело интервју го форсира во сосема погрешен сегрегационен правец.

..а и коментарот (сличен на овој погоре само на англиски) ми го избришале.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #11891 на: 05 Март 2019, 09:37:14 am »

За Green Book...
Иако игра на позната карта на која се даваат оскари, филмот (иако не ми е за оскар) не би го квалификувал како типично расистичко (12 years a Slave) - педерски ( Brokeback mountain). Уствари последново е скоро и занемарливо. Приказната е добро раскажана без утки, генерално позитивна, филмот ме насмеа на моменти ( што е реткост) и има убав крај.  Според мене, филмчето е добро и вреди да се изгледа,а фамата одамна не ја пратам откако лани сосема случајно ги изгледав далеку попросечниот Shape of water па после се чудев што све се изнапиша позитивно за филмот за на крај да добие и оскар.

Шо ми прајш вака, ни 12 years a Slave, ни Brokeback Mountain сум го гледал :)

Во секој случај не реков типично, реков модерен расистичко-педерски. Околу педерскиот дел кој е занемарлив, баш затоа го спомнав. Занемарлив, ама мораа да го провлечат, оти во холивуд е модерно сега (многу помодерно од порано) да се величат педерите, црнците, евреите...

Затоа си гледам независни нехоливудски филмој, интелигентно комични, брутални, помалку патетични...

А за „Рапсодијата“ како што реков, актерот ми е тапа, а не поднесувам филмој каде што актерот ми е тапа, исто така не поднесувам филмој каде што режисерот ми е тапа, како на пример филмојте на Вуди Ален, сум пробал по некоја минутка да гледам од некој негов филм, ама не ми одело некако :)

Колку само добри серии упропастија со тој штрајкот....

Firefly да не беше една од упропастените? :(

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #11892 на: 05 Март 2019, 09:41:43 am »
Brokeback ни јас не сум гледал до крај...:)
Не сакав да си го расипувам впечатокот за H. Ledger во Dark Knight.

А не знам дали спомнав во темава  дека Борат соработувал долго време со Queen за филмот, ама ја растуриле калимерата.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #11893 на: 05 Март 2019, 10:08:03 am »
brutalno smesen mi e  bad santa 2, go utepa fucking midget-ot od supcenje  ;D ;D ;D ;D ;D
koj ne go glrdal....

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #11894 на: 07 Март 2019, 20:19:18 pm »
Ме мрзи да пребарувам, што се случи со филмот the god particle?