Многу досаден тие 40 минути додека го гледав, ништо не се дискутираше, се штама, сцени од по една минута каде:
- спијат
- стојат на ски лента
- се мијат заби
...
ама пошто не го изгледав, можеби на крајот има нешто посебно, како на пример во Remember Me,
ама пак 2 часовно измачување за неочекуван крај од 5минути не го бива, баш ме интересираат твоите импресии 
едит: се спушта La vita è bella, на тв го видов почетокот пред излегување, сискинав од смеење, а чим има и Наци за мајтап...
Сигурен сум дека ништо не му фали на филмот, туку само е Драма

Неможеш да очекуваш брзо дејствие и слично, или сакаш драми или не. Ако не ти се свиѓа џабе да му даваш пак шанса. Иначе филмот ми имаат кажано дека е добар и ништо поише.
А кога сме кај нешто поише from mother Russia with love
http://www.imdb.com/title/tt2802154/?ref_=ttmd_md_nmПрекрасна драма. Добитник на кан, златен глобус и номиниран за оскар за филм од неанглиско говорно подрачје.
Многу моќен филм, прекрасно снимен, извонредна фотографија и глума. Филмот е уште подобар зашто е руски и обработува социјални прашања, кои не засегаат сите нас поготово во источна европа. И да спор е, трае скоро 2 ипол часа ама тоа незначи дека е лош. На почеток е малце тешко и се осеќа дека е спор филм ама после буквално се плови во целото искуство

Ако го спуштате барајте го со оригиналниот наслов "Leviafan" 2014