Имам солидни услови дома за cinema experience, ама не ги можам бе...
Druze daj ako sakas pojasni shto mislish pod CINEMA EXPERIENCE. Celo vreme se dvoumam megju da se optegnam 60-70 iljadarki za 4k OLED i nekoj soundbar, ili da odam na poskromno od tipot na 30.000 za obichen led. Ne znam kolku e pametno da se frlaat tolku pari koga i onaka nemoze da se najdat filmovi vo tolku dobra rezolucija.
Do sega najdobra snimka shto sum gledal doma e 1080p na obichen LED 42inchen TV i OK mi bilo, ama nekni koga bev vo Citymall koga vidov od tie DEMO snimkite vo 4K rezolucija beshe epten "nesves" boite pukaa...mislish ke izleze od televizor i kje ti progovori
Ama svesen sum deka demo snimkite se najubavata slika shto kje ja vidam na bilo koj televizor i ne znam dali da si frlam tolku pari.
4К 55" LG, фул сараунд LG (два сателити, два амбиентални, еден централен звучник и вуфер) со Блу Реј плеер и мала дневна.
Телевизорот го гледам на нешто измеѓу 2-2.5 метри далечина, сараундот на cinema сетинг е одличен и повеќе од 30 глас ако пуштам, не се седи во зградата, не во станот или дневната, а до 100 оди.
Исто, многу зависи и од торентот за звукот, поготово, али воглавно - мене ми е екстра сетапот. Гледам филмови, многу, и од шо сум разочаран од новите филмови како идат, често гледам стари филмови кои ми се гледани и со сараундот искуството е како да гледам друг филм.
Најсвеж пример - Pulp Fiction. Сцената во ресторанот со Винсент и Миа, си тера дијалогот, а на сараундот си оди тивко трака од официјалниот саундтрак. Го пуштам истиот рилиз на филмот од торент на лап топ, сиот звук на макс - освен дијалогот, друг звук не слушам, песната ја нема.
Од нареден петок ќе користам лански одмор, симнати ми се LOTR по 50 гига торенти, има да биде спектакл.
Fast & Furious филмовите исто со задоволство ги гледам...
Блу Реј е приказна сама за себе. И слика и звук.
Ич не ми е криво, иако комплет опремата ме кошташе околу 2000 евра пред 7 години.