Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 896484 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #4860 на: 06 Март 2017, 11:43:14 am »
Нотификацијата за mention е горе во менито, до Профил (и стига во ТапаТок). Намерно се исклучени мејлови, за да не се забегува.

А зашто не ги добиваш мејловите за теми, не знам. Едно време одеа во спам пораките, и уште одат од време на време, ама не знам зошто.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #4861 на: 06 Март 2017, 11:48:26 am »

А зашто не ги добиваш мејловите за теми, не знам. Едно време одеа во спам пораките, и уште одат од време на време, ама не знам зошто.
@zeroSignal отвори ја патеката: Maintenance -> Mail -> Browse Queue

Ако е полна листата, очиглено има неиспратени пораки кои се уште стојат на серверот.
Исчисти ја листата и после да се види дали ќе се реши проблемот. ;)
Ferrari International Assistance strikes again....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4862 на: 06 Март 2017, 11:49:56 am »
Queue-то е празно, проверено е.

Од кога го поставив новиот форум пробав регистрирав акаунт, си стигаат мејловите, не е проблем. Еве, имаме и неколку нови членови од тогаш. Само кај некои одат у спам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4863 на: 06 Март 2017, 11:53:59 am »

лајковите се убава работа за разлика од кармата и мислам дека убаво би било и да стојат сумарно под аватарот на членот, не заради награда за пакет бекутан производи, туку чисто како репер за она што го пишува членот колку е издржано (ќе се зачлени нов член и ќе праша како да подобри довод на свеж воздух и ќе добие риплај со шмиршајбна да избуши доле под светлото мал отвор и може стварно ќе направи  :D )

Likes треба да се модифицира или да се допишува за да се собираат лајковите и да стојат под аватарот и профилната страна на секој член. Тоа во овој момент е многу работа.

Има друга алатка која реално нема потреба да биде заедно со Likes. Или едната или другата само што Say thanks ги дава сите информации што ги спомна. Останува да се реши што повеќе му/ви се допаѓа, а што ви нуди повеќе корисни информации. ;)

Say Thanks -> http://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=3898

https://en.wikipedia.org/wiki/Circle_jerk_(sexual_practice)
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=circle%20jerk
Тоа во ниеден случај не е добро зошто пак ќе се ставаат лајкови безвезе и меѓусебно на луѓето во кругот на меѓусебна мастурбација.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #4864 на: 06 Март 2017, 11:55:05 am »
@zeroSignal До него има таб за Settings.
Дали внатре Mail queue е чекирано и дали SMTP е активирано?

Како SMTPusername стави друг мејл што го имате во администрација.
Мора некако да проработи.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4865 на: 06 Март 2017, 11:56:06 am »
Ама си работат мејловите. Сега си пратив тест мејл преку системот за newsletter-и што го има. Мејлот стигна. У реду си се сега. Имаше период кога имавме проблеми, ама средивме со МКХост.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #4866 на: 06 Март 2017, 12:00:43 pm »

лајковите се убава работа за разлика од кармата и мислам дека убаво би било и да стојат сумарно под аватарот на членот, не заради награда за пакет бекутан производи, туку чисто како репер за она што го пишува членот колку е издржано (ќе се зачлени нов член и ќе праша како да подобри довод на свеж воздух и ќе добие риплај со шмиршајбна да избуши доле под светлото мал отвор и може стварно ќе направи  :D )

Likes треба да се модифицира или да се допишува за да се собираат лајковите и да стојат под аватарот и профилната страна на секој член. Тоа во овој момент е многу работа.

Има друга алатка која реално нема потреба да биде заедно со Likes. Или едната или другата само што Say thanks ги дава сите информации што ги спомна. Останува да се реши што повеќе му/ви се допаѓа, а што ви нуди повеќе корисни информации. ;)

Тоа во ниеден случај не е добро зошто пак ќе се ставаат лајкови безвезе и меѓусебно на луѓето во кругот на меѓусебна мастурбација.
Не сакам да ме разберете погрешно, но тогаш не барајте форум да има ова, да има она кога на крајот ништо од тоа нема да го користите како што треба, а на крајот администраторот ќе треба да го средува форумот ако налета на некомпатибилни модови или злоупотреба на систем на „допаднати мислења“. Ставете се и вие во негова улога, не е малку работа.  :-\ ;)

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #4867 на: 06 Март 2017, 12:04:55 pm »
Ама си работат мејловите. Сега си пратив тест мејл преку системот за newsletter-и што го има. Мејлот стигна. У реду си се сега. Имаше период кога имавме проблеми, ама средивме со МКХост.
Решението лежи во последниот таб Maintenance. ;)
Ако се си поминал како што треба, може ќе треба пак да се обратиш кај хостингот.  :-\.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4868 на: 06 Март 2017, 12:05:48 pm »

Не сакам да ме разберете погрешно, но тогаш не барајте форум да има ова, да има она кога на крајот ништо од тоа нема да го користите како што треба, а на крајот администраторот ќе треба да го средува форумот ако налета на некомпатибилни модови или злоупотреба на систем на „допаднати мислења“. Ставете се и вие во негова улога, не е малку работа.  :-\ ;)
Затоа вака е во ред, нема потрба да интервернира никој и се оценува вредноста на постот со лајковите и нема простор за кружна мастурбација. Значи се си е во ред сега во моментов.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4869 на: 06 Март 2017, 12:08:21 pm »
И мене ми е сега вака океј. Се вреднува постот, како што сакаа луѓето.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #4870 на: 06 Март 2017, 12:13:34 pm »
Уште хедерот да е црн и исто ко порано ќе биде ;)
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #4871 на: 06 Март 2017, 12:15:53 pm »
Затоа вака е во ред, нема потрба да интервернира никој и се оценува вредноста на постот со лајковите и нема простор за кружна мастурбација. Значи се си е во ред сега во моментов.
Мене сите ситуации ми се во ред и не ми е до толку важно дали ќе биде еден систем на рангирање на мислења или друг. И според мене не треба многу членовите да се замараат со системите, туку со содржината на мислењата.  ;)

Јас споделив мислење за администрацијата да одбере што повеќе и одговара. Толку.  :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #4872 на: 06 Март 2017, 12:19:57 pm »

И мислам дека опцијата "Прикажи ги новите одговори на моите пораки" не функционира....

Yup.

Кај мене работат и едното и другото (и непрочитани пораки од последна посета, и непрочитани одговори на моите пораки). Не знам зошто не работат кај вас.

Поточно, како не работат? Празни се страните?

Ако треба одлогирајте / логирајте се, испразнете кеш/кукис, итн. Кај мене работи.

Кога кликам на "Прикажи ги новите одговори на моите пораки" ме носи на "Теми со нови одговори", не на оние на кој јас сум пишувал.
Ова и од дома..и од работа еве...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4873 на: 06 Март 2017, 12:21:39 pm »
Си напишал некогаш во таа тема. Во таа тема има одговор. Затоа ти ги листа.

Отсутен SELECT

• Јуниор
  • **
« Одговори #4874 на: 06 Март 2017, 12:25:46 pm »
Зеро после муабетов за темите морав гифот да го ставам. ;D