Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 893942 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #4620 на: 21 Февруари 2017, 17:27:50 pm »
Ете ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4621 на: 21 Февруари 2017, 17:28:55 pm »
Имам една забелешка, која примарно се однесува на членови кои се иселени од државава и не промашуваат прилика да искењаат нешто за истата, иако на сите смртници што сме останале тука тоа што го кажуваат ни е повеќе од јасно.

Поентата ми е, на форумов доаѓам да прочитам нешто интересно, ново, револуционерно примарно од автомобилска тематика. Уште побитно, а знам со сигурност дека е случај и со други членови, на форумов доаѓам да избегам од секојдневието и да уживам во темите кои навистина ме интересираат.

На форумов во никој случај не доаѓам да читам како некој иселеник мисли дека докторирал на тема „македонска психологија и како функционира просечен македонец“, бидејќи секојдневно се среќавам со истата и ми е дојдено преку п*нис.

Со почит,

Мартин.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #4622 на: 21 Февруари 2017, 17:37:12 pm »
просечно македонче

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #4623 на: 21 Февруари 2017, 17:43:49 pm »
Имам една забелешка, која примарно се однесува на членови кои се иселени од државава и не промашуваат прилика да искењаат нешто за истата, иако на сите смртници што сме останале тука тоа што го кажуваат ни е повеќе од јасно.

Поентата ми е, на форумов доаѓам да прочитам нешто интересно, ново, револуционерно примарно од автомобилска тематика. Уште побитно, а знам со сигурност дека е случај и со други членови, на форумов доаѓам да избегам од секојдневието и да уживам во темите кои навистина ме интересираат.

На форумов во никој случај не доаѓам да читам како некој иселеник мисли дека докторирал на тема „македонска психологија и како функционира просечен македонец“, бидејќи секојдневно се среќавам со истата и ми е дојдено преку п*нис.

Со почит,

Мартин.

Што мислеш, ние иселениците за што доаѓаме? Зошто некој нема лош збор кажано за Дени или Луки? Ние иселениците немаме проблем со вас, вие имате проблем со нас, а зошто е тоа така, не знам, тоа си е ваш проблем. И ситуацијата за државата сите ја знаеме, само останаа вмровци да ја бранат досегашната политика и тоа не сите иритира, и тие што живеат и тие што не живеат во државата.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4624 на: 21 Февруари 2017, 17:48:07 pm »
Па никој со сила не ве тера да читате постови од такви дотични иселеници. Прескокнете ги баго :)
Ко ваш да е па на крај краева форумот и ајде, јас тоа сакам, јас она сакам, ко децана мали. Дај малку чил аут. Оставете малку и туѓи мислења да преовладуваат да го ебам. Не сме некоја научна установа, па ајде ќе цепидлачиме за се и сешто. Ај малку затегнете тоа плачипичкарските и осудувачките ставови.
Овде се соли памет за се и сешто, па голема работа ако некои иселеници... и така натаму.
Сега да бев на местото на Велештрумв (така нов иселеник, со прилично зауздана смисла за дупчење) имаше да ве дупнам од дриблање ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4625 на: 21 Февруари 2017, 17:56:12 pm »
Ам шо да му речам? :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4626 на: 21 Февруари 2017, 17:57:56 pm »
Од каде да знам, не сум јас иселеник, ти си... дај речи му нешто, нека пукнат! ;D

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #4627 на: 21 Февруари 2017, 18:04:32 pm »
Велештрумф е новопечен иселеник, можеби сеуште не е приметил некои работи, ама ке примете сам, има време.
Очигледно е дека некои членови имаат проблем со иселениците, без никаква посебна причина.
Не знам зошто не може да се почитува мислење на некој член што се иселил, расисти едни!

Додуша, доволно долго сум на форумот за да видам кој каков е и се навикнувам.
ГОЛЕМА штета е, што е исклучена опцијата на форумот, да може да се игнорира/блокира некои членови, така мислам секој среќно ке си живее.
Прво се бунев, потоа си притрајував, ама веќе претераа одредени членови. Ама како што кажа ипкисија, со време ке се навикнам и ке ги ингорирам и без таквата опција што треба да ја има на форумот.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4628 на: 21 Февруари 2017, 18:20:05 pm »
Во ред, шала на страна, има моменти кога треба да се зауздаат некои работи. Далеку од тоа дека тука се раска во очи иселениците, само дотаму не има истуркано општеството, што долевање на бензин од некои што кренале раце од тука да си го спасат газот и делење многу памет иритира и доведува до конфликтни ситуации.
Кога на поблаг начин би ги презентирал твоите гледишта, без инаетење, ќе си стекниш поголем број пријателчиња на форумов, а верувај ми тука има еден куп членови што ќе ти помогнат во било каква ситуација.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #4629 на: 21 Февруари 2017, 18:22:52 pm »
Оваа е пасив-агресив тема. И чат пат по некоја будала ќе се најде.

Јас имам предлог, да има основни правила за читливост, а недаималиниидонедогледотиичнесечитакоганекојпишувасоредовииредови.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #4630 на: 21 Февруари 2017, 18:28:08 pm »
Типично македонче плаче дека дека сите се против него место да размисли зошто е тоа така.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #4631 на: 21 Февруари 2017, 19:01:07 pm »
Велештрумф е новопечен иселеник, можеби сеуште не е приметил некои работи, ама ке примете сам, има време.
Очигледно е дека некои членови имаат проблем со иселениците, без никаква посебна причина.
Не знам зошто не може да се почитува мислење на некој член што се иселил, расисти едни!

Додуша, доволно долго сум на форумот за да видам кој каков е и се навикнувам.
ГОЛЕМА штета е, што е исклучена опцијата на форумот, да може да се игнорира/блокира некои членови, така мислам секој среќно ке си живее.
Прво се бунев, потоа си притрајував, ама веќе претераа одредени членови. Ама како што кажа ипкисија, со време ке се навикнам и ке ги ингорирам и без таквата опција што треба да ја има на форумот.

Што пребарувач користиш? Имав на времето правено некоја екстензија за chrome што ги правеше невидливи постовите на членови по избор. Може да ја побарам или пак да направам нешто слично.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4632 на: 21 Февруари 2017, 19:20:07 pm »
Ете видиш, многу ми е мило што во мојот пост не се пронајдоа ниту Штрумф ниту Луки, ликови кои лично ги почитувам, било ради тоа што без збор ми помогнале, или пак сме јаделе донери во Чаир за да се подотрезниме ;D

Во постот се пронајде иселеникот кој всушност го прави она што јас го опишувам. Супер е тоа. :) Уште малку да се поработи на тоа форумов да си го направиме оаза на лично уживање, како што и заслужува да биде, без политики, дрвење и оправање на криви Дрини...

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4633 на: 21 Февруари 2017, 19:22:20 pm »
За таква оаза ќе треба да останите ти и уште два тројца ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4634 на: 21 Февруари 2017, 19:26:07 pm »
Абе проблем е што многу се потенцираат разликите, нас порано другачие не учеа ..

Многу голем јаз се ствара во разни класификации, скопјанец - провинција, пушач - непушач, вмро - сдс, центар - остала скопска вукојебина, греење на дрва - греење на клима, вработен - невработен, голема плата - мала плата и.т.д.

Едини јаз кој го оправдуем е во марките и вкусот за аута, погонското гориво, типот на гуми, уље, антифриз и слично ...