Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 951916 пати)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3314
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #4980 на: 26 Мај 2017, 17:09:14 pm »
Не сум ја избришал јас темата - најверојатно ја избришал Банзаи или Симо. Ама да сум ја видел и јас, и јас би ја избришал.

Темата се коси со правилото дека е забрането договарање нелегални трки. Можеме тука да влеземе во полемика и дебата дали тоа што го предлага Златко е „нелегална трка“ или не е - ама ако се прашувам јас, бидејќи се споредуваат времиња, да, трка е.

Дополнително, директно повикува на нелегално и ризично возење. Не дај боже нешто да се деси, стварно не би сакал некоја одговорност да биде повлечена кон Карклуб.

Секоја почит то Златко, меѓутоа таков „предизвик“ нема да дозволам да биде објавен тука.

Штета, а баш имав солидна количина на тестови со најразлични возила од членови на форумов и возила од луѓе кои не се членови на форумов, кои што излегоа во пресрет на мојата идеја и се согласија да снимаме видеа.
Ќе беше интересно да се видат споредбите помеѓу дизели, бензинци, седани, хечбегови и слично на истата делница.

Сигурен сум дека ќе имаше здрава и динамична дискусија, која му е потребна на форумов, но ќе ја почитувам одлуката на администраторите.

Еве само мал тизер, за оние кои не успеаа да фатат од 5-те минути колку што беше темата во живот.

За тие што ги интересира еве два скриншота:

« Последно менување: 26 Мај 2017, 17:48:09 pm zlatkoa »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30269
    • CARclub.mk
« Одговори #4981 на: 26 Мај 2017, 17:11:27 pm »
Да бидам искрен, и мене ми е криво - сигурно би се развила интересна дискусија. Ама сигурно можеш и сам да ги разбереш потенцијалните проблеми кои можат да произлезат.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4982 на: 26 Мај 2017, 17:13:13 pm »
...

Пишав нешто... Имам скрин шот ако баш зњро го интересира што, ама се пишамнив...

Твој си е форумов, ти си знаеш, терај како сакаш... ;(
« Последно менување: 26 Мај 2017, 17:22:13 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #4983 на: 26 Мај 2017, 17:20:12 pm »
Јас ја избришав. Супер идеа, се потрудил златкоа, али контра правила е, а и не е убаво карклуб да подржува снимање брзо возење и ставање клипчиња.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3970
« Одговори #4984 на: 26 Мај 2017, 17:22:21 pm »
Zlatko што кола е ова коњажа кубикажа? Јас со цитроен џампер 2.4 120 кс 1500 кг тежок го искачувам со негде 140 кмх со добар залет се до врвот кај што стигнувам до 120 во 5-та брзина. После патарина се зајадов со скопско ауди 1999-2000 таа серија негде 1.9 тди до 170 неможеше да ме стигне 2 комбиња му бегав е после тоа почна да ме стига со тоа што морав да кочам дуваше ветер цело се љуљаше. Еб*ате дизелот што неможе да помине комбе....

Sent from my F5 using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #4985 на: 26 Мај 2017, 17:24:14 pm »
Јас ја избришав. Супер идеа, се потрудил златкоа, али контра правила е, а и не е убаво карклуб да подржува снимање брзо возење и ставање клипчиња.
Како адвокат, што е најлошото што може да се случи на карклуб страната долку се случи несреќа заради ваква тема или слична? Чисто од легален аспект, куќни правила на страна.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4986 на: 26 Мај 2017, 17:24:24 pm »
Не сум ја избришал јас темата - најверојатно ја избришал Банзаи или Симо. Ама да сум ја видел и јас, и јас би ја избришал.

Темата се коси со правилото дека е забрането договарање нелегални трки. Можеме тука да влеземе во полемика и дебата дали тоа што го предлага Златко е „нелегална трка“ или не е - ама ако се прашувам јас, бидејќи се споредуваат времиња, да, трка е.

Дополнително, директно повикува на нелегално и ризично возење. Не дај боже нешто да се деси, стварно не би сакал некоја одговорност да биде повлечена кон Карклуб.

Секоја почит то Златко, меѓутоа таков „предизвик“ нема да дозволам да биде објавен тука.

Штета, а баш имав солидна количина на тестови со најразлични возила од членови на форумов и возила од луѓе кои не се членови на форумов, кои што излегоа во пресрет на мојата идеја и се согласија да снимаме видеа.
Ќе беше интересно да се видат споредбите помеѓу дизели, бензинци, седани, хечбегови и слично на истата делница.

Сигурен сум дека ќе имаше здрава и динамична дискусија, која му е потребна на форумов, но ќе ја почитувам одлуката на администраторите.

Еве само мал тизер, за оние кои не успеаа да фатат од 5-те минути колку што беше темата во живот.

За тие што ги интересира еве два скриншота:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ти не сваќаш, дека не им паше на it-geeks да има реални тестови, затоа што тоа утре ќе се коси со она што го научиле на википедија и останати такви "ВИСОКО СТРУЧНИ САЈТОВИ", за кои истиве (it фаци) вени сечат дека се точни и непогрешиви.... ;) целото нивно знаење за автомобилите се сведува на интернет линкови, и возење кола нормално, до толку нормално што дури и пречи на другите (со исклучок на симо, што сум го видел да сриска, да се трка и мери мадиња, поише пати)
Тоа е вистинската прича...

Како и да е, завршив ја тука. Познавајки го зеро, нема да ја смени состојбата, темата нема да се врати и тоа е тоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4987 на: 26 Мај 2017, 17:26:22 pm »
Нити ми е целта да бидам шизик, нити ми е целта сите да ме сакаат. А ако почнуваме со лични навреди - фино, слободно викај ме pussy.

Повторно, не сум ја избришал јас темата (во меѓувреме ми кажа Банзаи дека тој ја избришал), ама го поддржувам во одлуката. Повторно - ништо лично до Златко, го почитувам и го ценам човекот, и го сметам за еден од најинтересните членови на форумот. Секогаш има интересни и размислени аргументи и со задоволство му ги читам постовите.

Едноставно, не сакам ни од дистанца да го инволвирам Карклуб во нелегални настани. Дури ни со објаснување и некакво квази-легално оградување од истите. Не сакам да се заебавам со потенцијалните последици и трошоци.  Ти нарекувај ме pussy и продолжи да гаиш некакви илузии зошто е избришана темата.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3314
« Одговори #4988 на: 26 Мај 2017, 17:28:27 pm »
Zlatko што кола е ова коњажа кубикажа? Јас со цитроен џампер 2.4 120 кс 1500 кг тежок го искачувам со негде 140 кмх со добар залет се до врвот кај што стигнувам до 120 во 5-та брзина. После патарина се зајадов со скопско ауди 1999-2000 таа серија негде 1.9 тди до 170 неможеше да ме стигне 2 комбиња му бегав е после тоа почна да ме стига со тоа што морав да кочам дуваше ветер цело се љуљаше. Еб*ате дизелот што неможе да помине комбе....

Sent from my F5 using Tapatalk

Бушав, на првата слика е Ford Fiesta 1.4 16V, на втората слика е Seat Leon 1.4 TSI.

Двете се возени од место нагоре по угорницата. Не се возени со залет.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #4989 на: 26 Мај 2017, 17:29:19 pm »
Пооригинална идеја поврзана со автомобили на форум за автомобили од поодамна немало. До некаде имам разбирање за тоа дека админите се плашат од одговорност ама немам никакво разбирање за други глупости кои се дозволуваат за одредени членови блиски до врвот со единствена цел да билдаат постови. За жал, форумот го читаат и членови кои некои работи ги земаат здраво за готово па наместо да научат нешто правилно ќе научат како не треба од причина што сите вие админи дозволувате секакви глупости да опстојуваат (читај: не ги бришете).

За уште поголема жал е што форумот станува се понеинтересен и понепрофесионален а се покомерцијален.

Пофалба за Златко за идејата, изгубеното време и трошок.

Само напред администрацијо со бришење на темава. Ваш е форумот, вие одлучувате.

П.С Не се согласувам дека идејата на Златко е трка.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #4990 на: 26 Мај 2017, 17:30:45 pm »
Дечки, ако мислите дека некој пост треба да биде избришан - слободно пријавете го. Стигаат нотификации до мене, Симо и Банзаи и ако сметаме дека е несоодветно, бришеме. Толку е лесно.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4991 на: 26 Мај 2017, 17:31:00 pm »
Никаде не пишува пуси... Го избришав постот... Без гајле, нема да те замарам.. ;) пишав јас, завршена работа е тоа, а тоа дека си за некои потези "многу резервиран" (да не пишам непотребни лоши зборови), богами си.
Да не ги набројувам работите што си ги ветил, а не си ги исполнил...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #4992 на: 26 Мај 2017, 17:31:30 pm »
каква комерција бе во форумов гледате хаха. Малце подискретно се прават некои работи. Пак ќе си има бројки на форумот ама не така забележително.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #4993 на: 26 Мај 2017, 17:51:24 pm »
А да ги изедитираме клипчињата по принцип на топ гир?
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #4994 на: 26 Мај 2017, 17:57:34 pm »
Темата е интересна...

Да се врати темата, но некако во завиена форма ? Да не е толку директно и детално искажано мерење брзини и слично. ???

Како што во темата за потрожувачка пишуваме дека колата троши 6.5л/100км, да биде до знакот P стигаме на 170км/ч. :D :D :D