Лајкови имаат поента само на форуми кај што се поставуваат одговори за проблеми за да може да се изгласа решението, за нормална дискусија ми немаат поента.
Еве го одговорот на прашањето на банзаи кое е очигледно.
Па ако е очигледно, зошто не е за во јавност? Зеро не е Грујо па ако кажеш нешто против него да одиш во апсаана 
Очигледно е, ама не можам да ти кажам 
Не реков такво нешто дека не е за во јавност или дека не можам да ти кажам, туку дека не е за дискусија на форум.
Ете ти го одговорот, Џиз'с ти го даде. Под нормална дискусија на форумов се смета тресење глупости и офтопик. А тоа е 95% од содржината на постовиве. Пошто целта на форумот НЕ Е поставување на проблеми и давање на одговори и совети (а јас па цело време мислам дека е) тогаш и нема потреба од такво нешто.
Драми, драми, драми.. Од само еден предлог.
Нејсе. Сме го дискутирале ова, и не ми се допаднало како концепт, бидејќи форумот не е фејсбук. Нејсе, еве, активирав функционалност што се вика Карма и си доаѓа вградена во форумот. Можете да додавате или да одземате Карма (или репутација) на членовите.
Go nuts.
За „лајкови“ на индивидуални постови ќе размислам и ќе разгледам. Во меѓувреме, уште некој да сака да ме прати на психијатар?
Зеро, ова што си го направил е тотално useless и тролска функција без никакво значење и корисност.
Целта на лајковите е да дадат вредност на постот а не на постирачот. Безвезе сега на секој пост јас да ти стискам тебе минус на пример пошто хипотетички ти не ми се бендисуваш, мислам ноторна глупост, наместо да ги судиме постовите. Стави ја истава оваа ункција на постовите а не на членот.