Автор Тема: Ваши забелешки, проблеми, предлози  (Прочитано 816930 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Одг: Ваши забелешки, проблеми, предлози
« Одговори #4260 на: 27 Декември 2015, 21:54:34 pm »
Форумот (и администрацијата) не може да одговараат за односот на членовите. Во секој случај, може да се потрудиме да се одржи некое ниво на комуникација. Онаа тема, е далеку од од тоа што треба да биде форумска комуникација. Ако некој некого заебал за нешто купено/продадено, нека си го решат приватно.

Точно. Максимално си во право и го поддржувам твоето размислување во целост.
Фино се почна.
Само требаше да изреагирате малку порано, односно коментарите за искуствата да останат, а личните препукувања да ги оставите да си ги прават по приватна порака или на телефон или како сакаат.
Секој некоректен однос, пост или однесување се знае како се санкционира.
Прво предупредување а потоа бан.
Ако сме рамноправни кон "едни" да бидеме рамноправни и кон оние другите.
Ако ти си ми мене приватно пријател, а на форумов каккаш како фока, не треба да го злоупотребуваш пријателството за да не бидеш баниран или санкциониран.
Правилата треба да важат за сите.

Конкретно на форумот ајти.ком.мк темите од оваков ранг функционираат перфектно.
Сите препукувања се санкционираат навремено, а членовите се предупредени.

Како год, тука сте вие и требаше да реагирате благовремено.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
« Одговори #4261 на: 27 Декември 2015, 21:59:05 pm »
На муабетот, на тој форум, само тоа е позитивна ствар, кој што продава... остатокот е затвор, логор... ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #4262 на: 27 Декември 2015, 22:09:45 pm »
1. Темата беше во погрешен под-форум. Ајде, тоа и не е толку голем проблем.

2. Од досегашното искуство, ако затвориме тема „во екот на расправањето“, расправиите само се пренесуваат во други теми, наместо да завршат таму. Затоа и ја оставив темата каква што беше, за малку од малку да се смират луѓето.

3. Таква тема не ми смета - напротив, сметам дека треба да ја има. Хауевер, за да функционира треба барем неколку работи да се случат. Треба форумџиите да се искрени со тоа што го продаваат. Треба да се отворени кон критика, и треба проблемот да стане јавен ако и само ако веќе имало приватна комуникација меѓу двајцата форумџии и проблемот не бил надминат. Секое друго плачење е непотребно.

--

Немам проблем со отворање тема што ќе се вика „Искуства со купување/продавање на форумџии,“ каде би се спомнале позитивните и негативните искуства.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4263 на: 27 Декември 2015, 22:15:18 pm »
Сите останати коментари да се бришат!

На муабетот, на тој форум, само тоа е позитивна ствар, кој што продава... остатокот е затвор, логор... ;D

Затоа што не си член на ниеден светски форум па да видиш како третираат само мало контрирање, односно започнување на расправија.

Форум се гради како заедница, а не какко место на кое можеш да сереш за се и сешто.

Затоа и постојат правила.
Ако ти се допаѓаат, бујрум почитувај ги.
Ако не ти се допаѓаат замини си, или ке бидеш санкциониран.
Не ја греби колата на комшијата ако немаш да купиш како неговата!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4264 на: 27 Декември 2015, 22:20:18 pm »
Затоа што сум бил член на светски форуми...
Ме зболе патката за правила ала „треблинка“. Дружбата и меѓусебно разбирање и помагање, без курчење многу ми е позанимлива варијанта :)
Колку собири се напрајле од Кар Клуб? Колку собири се напрајле од ИТ роботека форум? Од кој форум некој ќе дојди со сајла за влечење или кабли за акумулатор? Фала пријатно ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4265 на: 27 Декември 2015, 22:23:01 pm »
Правилата се тие кои треба да се почитуваат.
Ако не ги почитуваш на еден форум, како да се очекува дека ке ги почитуваш како учесник во сообраќајот?

Собири?
Многу. ;)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4266 на: 27 Декември 2015, 22:26:39 pm »
Мене многу поќе и се допаѓа што на овај форум можам да се позаебавам, без да бидам санкциониран... на роботека... смеењето е забрането со закон... правила, јебига. Таму нема смеење, нема ни муабет за жени... ај сеа ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #4267 на: 27 Декември 2015, 22:30:30 pm »
Немаме основна култура,нормално е вака да завршуваат повеќето дискусии.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #4268 на: 27 Декември 2015, 22:40:05 pm »
Сеирот е погонско гориво во државава.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4269 на: 28 Декември 2015, 08:38:55 am »
Мене многу поќе и се допаѓа што на овај форум можам да се позаебавам, без да бидам санкциониран... на роботека... смеењето е забрането со закон... правила, јебига. Таму нема смеење, нема ни муабет за жени... ај сеа ;D

Па баш затоа форумов го рангираат како да е фемина или кајгана.
Изгуби од основната поента.

Ајде кажи ми последна тема за некаква модификација, некаква надградба, некој туторијал за вадење тапацири, промена на сијалички, масло, растурање на предна врата, растурање на задна врата, интервенција на подвозје, замена на плочки, афтермаркет навигација, радио, озвучување итн итн...
И да се отвори некоја таква тема, првичниот муабет е дека ова е сељачко, она е маџарско, ова не треба така, ова треба овака итн итн...

Сите теми се сеирџиски и завршуваат како претходната.
И уште многу друго, да не набројувам...

Али нема везе.
Така треба.
Баш како што викаш...
Лабаво, опуштено и со сеир.

И ајде да се запрашаме за присуството на многу од членовите.
Каде се?
Какви теми имаше на почетокот?
Што се правеше, какви реставрации се правеа, какви коли се тјунираа???

Сите се лок, членовите заминаа, останмаа само спомени.

Елем, останаа уште двајца тројца со голфовите и толку.
Прашање на време е кога и они ке го напуштат форумот.

Подобро е да има 10 квалитетни луѓе кои ке дадат соодветен одговор, одколку 500 шиљокурани кој ке ги усеруваат сите можни теми со нивни интересни досетки и глупави коментари.

Фала на пажња.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #4270 на: 28 Декември 2015, 09:13:38 am »
Да, затоа гледам на ИТ има ептен здрави теми: „што последно си купив за компјутерот“, „како изгледа бирото“, „која конфигурација да ја купам за 500 евра“ и „продавам“... :)

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #4271 на: 28 Декември 2015, 09:27:10 am »
Tokmu taka Sale komentar na mesto dokolku nekoj ne znaese nesto sitno da rasturi odma navredi,glupirana 1 ton i posle toa sekoj  clen se stavase na stand by posto taman nekoj ke komentirase ili sakase nesto da pomogne na nekogo odma ripa nekoi clenovi vo stil ej brkaj rabota ti si glup za tie raboti isto taka koga pocna so navredi vo stil na ej ostaj ovoj e "cigan" glup ili "siptar" smotan i pocna site da digat race od forumot kade bea togas administracija da banira tie clenovi

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #4272 на: 28 Декември 2015, 11:00:12 am »

И ајде да се запрашаме за присуството на многу од членовите.
Каде се?
Какви теми имаше на почетокот?
Што се правеше, какви реставрации се правеа, какви коли се тјунираа???

Сите се лок, членовите заминаа, останмаа само спомени.

Елем, останаа уште двајца тројца со голфовите и толку.
Прашање на време е кога и они ке го напуштат форумот.

Подобро е да има 10 квалитетни луѓе кои ке дадат соодветен одговор, одколку 500 шиљокурани кој ке ги усеруваат сите можни теми со нивни интересни досетки и глупави коментари.

Фала на пажња.

Znaes li kolku puti sum postavil strucno prasanje i nemalo koj da odgovori? Jas sum realno nov vo ovaa problematika. Pred da go rasturam golfot jas znaev osnovni raboti i nisto poise. Forumov treba da e skolo, da se nauci nesto, da si pomagame, del imas mene mi fali i obratno... Ama kaj nas pusta ljubomora za pusti pari. Jas sve sto imam delovi ili znaenje so zadovolstvo go spodeluvam i ne baram nitu pari nitu usluga. Retki se tie sto nesebicno mi pomognale. Ali vecinom se moj do moega. Koj saka neka se ljuti ali toa e realnosta....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #4273 на: 28 Декември 2015, 12:31:16 pm »
Олабавете ја темава од непотребни муабети. Следниот што ќе истресе глупост во темава ќе добие еднодневен бан.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4274 на: 28 Декември 2015, 13:17:35 pm »
Видиш, добро ти функционира тоа со банот.
45 минути никој ништо не напишал!
Последната страна е оф топик, али никој не ги преместува темите.

процедурално, како забелешка.