Јас сум најсериозен. Еве ја давам колата на Зеро цели два дена нека ја вози и тестира (се надевам дека не е до толку геј како Кларксон да нејќе да влезе во мала кола ). Сакам објективно некој да даде мислење за Спаркот и да се тргне бељата намерно смислена дека спаркот трошел 8-9 литри во град кога не надминува 6.5.
Dobar predlog. Bas sakam da vidam kako uspevas da trosis pomalku od fabricki deklarinoto. Zero nema da ja vozi noke po bulevar 60kmh vo 5ta, ke ja stavi na vistinski test, vo soobrakaj so guzva i semafori i ke go zavrti motorceto do 5000rpm povremeno. Ti si prv sto veli deka ne mu trosi matizo 9 litri gradska, no ti vozis vo skopje kade e mozno so boldiranite uslovi da se postigni potrosuvacka pomala otkolku na otvoren pat.
Фабрички декларирано е 6,5 Џонтра. Еве јавен повик, кој се сомнева дека Спаркот троши 6.6 во град нека дојде му го давам цел ден, нека помине колку може и нека се увери. Ако возиш 50 во 5-та исклучиво ноќе ќе потроши најмногу 4.0 литра. Ако го возиш во дневните градски гужни ќе потроши 6.6. Кој сака нека ме држи за збор, слободно. Сеуште го чекам Зеро да се изјасни во врска со мојот предлог.
А не знам дали постои некој толку смотан да поверува дека возило од 900 кила со мотор од 50кс и просечна ефикасност може да потроши 9 литра бензин во град.