Автор Тема: Смалување на сила на кола  (Прочитано 12800 пати)

Отсутен monikaaa

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
Смалување на сила на кола
« на: 03 Април 2013, 17:37:31 pm »
Здраво,
Ме интересира дали има начин да се намали силата на Scirocco 1.4 TSI од 160кс на сила од 102кс 75kw?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14242
  • Пудингот на шоферството
Одг: Смалување на сила на кола
« Одговори #1 на: 03 Април 2013, 17:40:39 pm »
Да ја повозам 3-4 дена и под тоа ке ја снижам силата  :D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #2 на: 03 Април 2013, 17:45:35 pm »
Да ја повозам 3-4 дена и под тоа ке ја снижам силата  :D ;D

Еј живти мајка... ;D

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #3 на: 03 Април 2013, 17:45:42 pm »
Неможе во никој случај на тоа Широко да му пишува во собраќајна 102кс. Веројатно си почетник возач и те интересира заради законот до 75kW,  така да или друга кола или надевај се дека помалку ќе те сопираат :)  Мене во 3год(18-21) со колата и 70 000км никој полицаец никогаш не ми рече за колата што е над 100кс  но среќа е тоа.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен monikaaa

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 03 Април 2013, 17:52:18 pm »
Неможе во никој случај на тоа Широко да му пишува во собраќајна 102кс. Веројатно си почетник возач и те интересира заради законот до 75kW,  така да или друга кола или надевај се дека помалку ќе те сопираат :)  Мене во 3год(18-21) со колата и 70 000км никој полицаец никогаш не ми рече за колата што е над 100кс  но среќа е тоа.

Да, почетник сум и не ми се плаќаат казни по 400 евра :) И ако направам сообраќајка нема ни осигурувањето да ми важи. Па мислев има некои чипови за намалување на силата или некако турбото да се исклучи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #5 на: 03 Април 2013, 17:53:16 pm »
Неможе. Ама затоа 1.4ТСи може да се навие на 211кс, па ако се возат двајца во кола таман ќе дојде 105кс по особа.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3007
« Одговори #6 на: 03 Април 2013, 17:55:22 pm »
Мој совет земи кола до 1500-2000 евра и вози додека си возач почетник а потоа вози го Широкото.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
« Одговори #7 на: 03 Април 2013, 17:56:27 pm »
Значи, заебанциите на страна..

Технички, би можело да се изведе, НО тоа никогаш нема да може да се впише во сообраќајна и со тоа колата да биде „легална“ за возење за почетници. Во Македонија не постои начин да се измери моќноста на едно возило, а со тоа ни начин да се знае точната моќност за да се впише во сообраќајна.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #8 на: 03 Април 2013, 17:57:42 pm »
Ќе ти важи осигурвањето при собраќајка немај мака за тоа. Баш прашував дали важи кога ја регистрирав колата првиот пат. Само кај мене колата не е регистрирана на мое име така да може и тоа да има врска, но сигурно важи при собраќајка, и основната авто одговорност и каското.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 03 Април 2013, 17:58:59 pm »

Технички, би можело да се изведе, НО тоа никогаш нема да може да се впише во сообраќајна и со тоа колата да биде „легална“ за возење за почетници. Во Македонија не постои начин да се измери моќноста на едно возило, а со тоа ни начин да се знае точната моќност за да се впише во сообраќајна.

На машински не мерат? Мора да имаат негде кај што мерат ако не друго да може да ти пише казна ако си ја појачувал а не си пишал во сообраќајна

Ќе ти важи осигурвањето при собраќајка немај мака за тоа. Баш прашував дали важи кога ја регистрирав колата првиот пат. Само кај мене колата не е регистрирана на мое име така да може и тоа да има врска, но сигурно важи при собраќајка, и основната авто одговорност и каското.

А осигурањето не важи тоа сигурно, за каско зборам, трето лице ќе му плати на другиот ама ти ако не си крив никаква штета не ти следи бидејќи несмееш да ја возиш... Осигурањата и по закон да си ти наоѓа мана а не па вака...

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3007
« Одговори #10 на: 03 Април 2013, 17:59:43 pm »
Од кај ке знае дека е чипувана?По што ке познае?Ако е така треба секоја кола да ја носи на мерење.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 03 Април 2013, 18:02:01 pm »
Од кај ке знае дека е чипувана?По што ке познае?Ако е така треба секоја кола да ја носи на мерење.

Ако "имаат основи за сомнеж" те носи на машински без проблем на дополнително вештачење или технички како и да го викаат тоа сум 100% сигурен

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #12 на: 03 Април 2013, 18:05:51 pm »
400евра во првите 7 дена е само 200 евра. Па еднаш годишно вреди да се плати таков паушал, за возење 160кс широко навиено на 211кс.

Отсутен monikaaa

• Почетник
  • *
« Одговори #13 на: 03 Април 2013, 18:06:24 pm »

Ти сподели го техничкиот начин а за А-тестот ќе се погрижам јас :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29607
    • CARclub.mk
« Одговори #14 на: 03 Април 2013, 18:09:12 pm »
Ако "имаат основи за сомнеж" те носи на машински без проблем на дополнително вештачење или технички како и да го викаат тоа сум 100% сигурен

Во Македонија нема баждарено и прецизно Dyno за мерење моќност на колите.

Не. Ма.

Чипувањето (односно, софтверското ремапирање) ако е добро направено може да се детектира исклучиво во овластен сервис каде што го имаат оргиналниот софтвер од колата, и можат еден по еден рачно да ги споредат параметрите.

Ти сподели го техничкиот начин а за А-тестот ќе се погрижам јас :)

Ако можеш да се погрижиш за А-тестот, нека ти го пишат Широкото во сообраќајна дека е 100 коња и уживај. Сигурно нема џандар да проверува моќност на рандом застанување. Едноставно, нема да го напраи тоа, а и нема начин.