Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: vlatko.klp на 31 Август 2017, 13:00:57 pmЦитат: InSides на 31 Август 2017, 11:24:10 amЦитат: Molec на 31 Август 2017, 10:33:06 amДа де...ако му дале на Карпатиан да напраи шлајфка со М5ката (која како што знам е една од најкварливите коли на BMW до сега), ќе ја спаселе фирмата се знаеме у МК колку сме кои сме, колку луѓе можат и воопшто сакаат да купат М5. Секој поаѓа од себе си - што е во основа неверодостојно. Ако се прашаш себе си - за да купам М5, кој чини 100,000 ЕУР - треба да имам милион најмалку? Ерго - според мене М5 можат и сакаат да купат луѓе кои имаат милион и повеќе.Во една друга крајност - луѓе имаат капацитет да потрошат 100,000 ЕУР на, да речеме, аудио систем - кој го сместуваат во колиба без елементарни услови за живеење. (*)Ако веќе поставиле можност да се пријавиш и да ти одобрат тест возење - тотално е неважно дали спаѓаш во класата на луѓе кои "можат" да купат.(*) На ова сум бил сведок.За да купам БМВ м5, имањето или немањето на милионче е најмалиот проблем. Треба да имаш богатство, кое што секогаш е пари + некои работи како да ги наречам ingtangibles...А доколку имаш богатство толку е лесно да купиш БМВ м5. Средна класа американец иде во салон му го даваат на 36 месеци оперативен лизинг, дава 15% учество плаќа месено по некое илјадарче и после 3 години го враќа и си зема после нова Е класа АМГ, па после 3 години пак нешто и така...Не ни даваш 15% туку само ја оставаш претходната и си продолжуваш со лизингот.
Цитат: InSides на 31 Август 2017, 11:24:10 amЦитат: Molec на 31 Август 2017, 10:33:06 amДа де...ако му дале на Карпатиан да напраи шлајфка со М5ката (која како што знам е една од најкварливите коли на BMW до сега), ќе ја спаселе фирмата се знаеме у МК колку сме кои сме, колку луѓе можат и воопшто сакаат да купат М5. Секој поаѓа од себе си - што е во основа неверодостојно. Ако се прашаш себе си - за да купам М5, кој чини 100,000 ЕУР - треба да имам милион најмалку? Ерго - според мене М5 можат и сакаат да купат луѓе кои имаат милион и повеќе.Во една друга крајност - луѓе имаат капацитет да потрошат 100,000 ЕУР на, да речеме, аудио систем - кој го сместуваат во колиба без елементарни услови за живеење. (*)Ако веќе поставиле можност да се пријавиш и да ти одобрат тест возење - тотално е неважно дали спаѓаш во класата на луѓе кои "можат" да купат.(*) На ова сум бил сведок.За да купам БМВ м5, имањето или немањето на милионче е најмалиот проблем. Треба да имаш богатство, кое што секогаш е пари + некои работи како да ги наречам ingtangibles...А доколку имаш богатство толку е лесно да купиш БМВ м5. Средна класа американец иде во салон му го даваат на 36 месеци оперативен лизинг, дава 15% учество плаќа месено по некое илјадарче и после 3 години го враќа и си зема после нова Е класа АМГ, па после 3 години пак нешто и така...
Цитат: Molec на 31 Август 2017, 10:33:06 amДа де...ако му дале на Карпатиан да напраи шлајфка со М5ката (која како што знам е една од најкварливите коли на BMW до сега), ќе ја спаселе фирмата се знаеме у МК колку сме кои сме, колку луѓе можат и воопшто сакаат да купат М5. Секој поаѓа од себе си - што е во основа неверодостојно. Ако се прашаш себе си - за да купам М5, кој чини 100,000 ЕУР - треба да имам милион најмалку? Ерго - според мене М5 можат и сакаат да купат луѓе кои имаат милион и повеќе.Во една друга крајност - луѓе имаат капацитет да потрошат 100,000 ЕУР на, да речеме, аудио систем - кој го сместуваат во колиба без елементарни услови за живеење. (*)Ако веќе поставиле можност да се пријавиш и да ти одобрат тест возење - тотално е неважно дали спаѓаш во класата на луѓе кои "можат" да купат.(*) На ова сум бил сведок.
Да де...ако му дале на Карпатиан да напраи шлајфка со М5ката (која како што знам е една од најкварливите коли на BMW до сега), ќе ја спаселе фирмата се знаеме у МК колку сме кои сме, колку луѓе можат и воопшто сакаат да купат М5.
Процедурално:И сега можете да побарате тест возење со М, е сеа дали ќе потврдат тоа е друго прашање.Поентата ми е дека сеуште е возможно.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)