Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 590997 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #3375 на: 31 Август 2017, 10:36:38 am »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #3376 на: 31 Август 2017, 10:40:24 am »
6.0? ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3377 на: 31 Август 2017, 10:42:29 am »
Ти текнува дека зборуваш за пропадната фирма така?

Да знаеле што е исплатливо...
Да де...ако му дале на Карпатиан да напраи шлајфка со М5ката (која како што знам е една од најкварливите коли на BMW до сега), ќе ја спаселе фирмата :) се знаеме у МК колку сме кои сме, колку луѓе можат и воопшто сакаат да купат М5.

320д/118ка во секое време било кој може да проба, пошто ја имаат тука цело време, а М5ка доаѓа во МК еднаш на 20 години и на располагање е 1-2 дена, па предност имаат само потенцијалните купци на скапи BMW модели, затоа интерни покани се праќаат. Истово важи и за порше и ауди и мерцедес....немам досега сретнато јавна реклама за тест возење за скапите модели М, RS, AMG, GT...итн.

Не ја бранам стратегијата на фирмиве...и јас сакам да провозам нова м5ка/порше турбо или некое амг животно најмногу на свет, макар и на 10мин. ама реалноста е таа јбг.

@Carpathian Lord  А тоа што те откачиле така е крајно буљашки момент, ја би ги отерал у 3 лепе и би си купил мерцедес!

Не биле интерни поканите. Си попунил човекот нај културно.

А тоа дека се знаеме:

Заебанцијава на К-15 е инспирирана од тој салон.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #3378 на: 31 Август 2017, 10:50:43 am »
Хахахахахах доловено максимално!

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #3379 на: 31 Август 2017, 10:54:47 am »
Такви работи се случуваат и на запад, не само во Македонија. Не е убаво искуство, ама тоа е реалноста.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #3380 на: 31 Август 2017, 10:55:16 am »

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #3381 на: 31 Август 2017, 10:56:23 am »
4.4 со 286кс е доста мазен мотор.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #3382 на: 31 Август 2017, 10:57:22 am »
w12 појше и лежи на 7цава :) путерче

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #3383 на: 31 Август 2017, 11:24:10 am »
Да де...ако му дале на Карпатиан да напраи шлајфка со М5ката (која како што знам е една од најкварливите коли на BMW до сега), ќе ја спаселе фирмата :) се знаеме у МК колку сме кои сме, колку луѓе можат и воопшто сакаат да купат М5.

Секој поаѓа од себе си - што е во основа неверодостојно. Ако се прашаш себе си - за да купам М5, кој чини 100,000 ЕУР - треба да имам милион најмалку? Ерго - според мене М5 можат и сакаат да купат луѓе кои имаат милион и повеќе.

Во една друга крајност - луѓе имаат капацитет да потрошат 100,000 ЕУР на, да речеме, аудио систем - кој го сместуваат во колиба без елементарни услови за живеење. (*)

Ако веќе поставиле можност да се пријавиш и да ти одобрат тест возење - тотално е неважно дали спаѓаш во класата на луѓе кои "можат" да купат.

(*) На ова сум бил сведок.
« Последно менување: 31 Август 2017, 12:02:37 pm InSides »

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #3384 на: 31 Август 2017, 11:25:40 am »
Пред неколку години Порше македонија имаа некој хепенинг и тогаш возев Audi Q7 3.0 ТДИ, Шкода Суперб 1.8 ТСИ и Поло 1.2 ТДИ. И муабетам со тој што беше до мене додека го возев Аудито, и викам ова е стан на тркала, којзнае дали некогаш ќе си дозволам, и на тоа ми одговара дека овој хепенинг е баш поради тоа, сега кој сака да проба таков тип на возило па ако некогаш може да си дозвоили да му текне дека некогаш возел и можеееби да оди да погледне.

И знаете што, и тоа како има ефект, јас тогаш прв пат возев Суперб и цело време го зборев колку е големо возилото, 1.8 ТСИ идеше феноменално, после можеби 8 години од тогаш јас земав Суперб е сега немав гз да земам бензин поради потрошувачката а не поради тоа дека ТДИ е подобар. А пред да го земам и правевме планови и кажував дома на жена ми како Суперб е огромно колиште од сеќавање нели од тогаш, во нивиот модел немав седнато сеуште.

И тоа како знае да има ефект некогаш да ти дадат да се провозиш со некоја бесна кола, никад се незна...

Туку сега чекам Audi S6  да ми дадат да провозам, па од кај знаеш што ќе бидне за некоја година :) :) :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3385 на: 31 Август 2017, 11:38:00 am »
Пред неколку години Порше македонија имаа некој хепенинг и тогаш возев Audi Q7 3.0 ТДИ, Шкода Суперб 1.8 ТСИ и Поло 1.2 ТДИ. И муабетам со тој што беше до мене додека го возев Аудито, и викам ова е стан на тркала, којзнае дали некогаш ќе си дозволам, и на тоа ми одговара дека овој хепенинг е баш поради тоа, сега кој сака да проба таков тип на возило па ако некогаш може да си дозвоили да му текне дека некогаш возел и можеееби да оди да погледне.

И знаете што, и тоа како има ефект, јас тогаш прв пат возев Суперб и цело време го зборев колку е големо возилото, 1.8 ТСИ идеше феноменално, после можеби 8 години од тогаш јас земав Суперб е сега немав гз да земам бензин поради потрошувачката а не поради тоа дека ТДИ е подобар. А пред да го земам и правевме планови и кажував дома на жена ми како Суперб е огромно колиште од сеќавање нели од тогаш, во нивиот модел немав седнато сеуште.

И тоа како знае да има ефект некогаш да ти дадат да се провозиш со некоја бесна кола, никад се незна...

Туку сега чекам Audi S6  да ми дадат да провозам, па од кај знаеш што ќе бидне за некоја година :) :) :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #3386 на: 31 Август 2017, 13:00:57 pm »

Секој поаѓа од себе си - што е во основа неверодостојно. Ако се прашаш себе си - за да купам М5, кој чини 100,000 ЕУР - треба да имам милион најмалку? Ерго - според мене М5 можат и сакаат да купат луѓе кои имаат милион и повеќе.

Во една друга крајност - луѓе имаат капацитет да потрошат 100,000 ЕУР на, да речеме, аудио систем - кој го сместуваат во колиба без елементарни услови за живеење. (*)

Ако веќе поставиле можност да се пријавиш и да ти одобрат тест возење - тотално е неважно дали спаѓаш во класата на луѓе кои "можат" да купат.

За да купам БМВ м5, имањето или немањето на милионче е најмалиот проблем. Треба да имаш богатство, кое што секогаш е пари + некои работи како да ги наречам ingtangibles...А доколку имаш богатство толку е лесно да купиш БМВ м5. Средна класа американец иде во салон му го даваат на 36 месеци оперативен лизинг, дава 15% учество плаќа месено по некое илјадарче и после 3 години го враќа и си зема после нова Е класа АМГ, па после 3 години пак нешто и така...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #3387 на: 31 Август 2017, 13:05:32 pm »
Како беше:
If it drives, flies, floats or fucks, lease it.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #3388 на: 31 Август 2017, 13:06:53 pm »

За да купам БМВ м5, имањето или немањето на милионче е најмалиот проблем. Треба да имаш богатство, кое што секогаш е пари + некои работи како да ги наречам ingtangibles...А доколку имаш богатство толку е лесно да купиш БМВ м5. Средна класа американец иде во салон му го даваат на 36 месеци оперативен лизинг, дава 15% учество плаќа месено по некое илјадарче и после 3 години го враќа и си зема после нова Е класа АМГ, па после 3 години пак нешто и така...
Не ни даваш 15% туку само ја оставаш претходната и си продолжуваш со лизингот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14714
« Одговори #3389 на: 31 Август 2017, 13:18:55 pm »
Процедурално:

И сега можете да побарате тест возење со М, е сеа дали ќе потврдат тоа е друго прашање.

Поентата ми е дека сеуште е возможно.