Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 682573 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #1260 на: 11 Април 2013, 11:54:42 am »
Многу луѓе имаат проблем со значката без разлика на квалитетот на возилото и неговиот изглед.

Пример од пред две недели кој ми го кажа колегата што имал задача да го продаде Пасатот!

Колата беше со максимално ниво на опрема, плус милион работи досредувани, се што можело или постолео како дополнителни гаджети за таа кола беа купени, со 3 пара фелни кастм мејд, со 3 пара гуми, за моторот повеќето знаат В6 со 300 коња, бензин!

Доаѓа муштерија да ја гледа и по некое време вика, абе знаеш убава кола, се убаво ама да беше Мерцедес или БМВ.

А знакот да му го смениш на дебилот нема да знае шо кола е ама ајде ?!

Да не бидам погрешно сватен, ова го наведов само како пример меѓутоа на огромен број на луѓе им смета значката на фирмата, тие би пре нешто друго.

Јас незнам зошто ти не си ја пазариш V6ката.

Уствари, незнам зошто јас не си ја пазарам V6ката...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #1261 на: 11 Април 2013, 11:58:33 am »
Готово замина, сврши тоа иако не велам дека не сум планирал такво нешто!

Меѓутоа се случија некој непријатни работи со шоферот кој подолго време ја возеше колата па му одмили на газдава некако и ја продаде, решен дека не сака никако да ја види повеќе, поготово не во рацете на некој од нас за да не го подсеќа на непријатното искуство со човекот.

Аи да бидам искрено после тоа ни јас не се заинтересирав многи па видов дека ја продале од кога ми рекоа да направам фактура на таа и таа фирма за пасатот!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1262 на: 11 Април 2013, 12:23:50 pm »
И мене не ми е толку „најубава во класата“. BMW-to изгледа ко` атлетичарка во однос на маздава. Попросторна да. Ако некој брка простор, тука му се пасат, мондео итн...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #1263 на: 11 Април 2013, 13:10:36 pm »
F30-ката не може да се спореди со нејзините конкуренти од класата. Не и се на ниво. :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1264 на: 11 Април 2013, 14:23:41 pm »
Многу луѓе имаат проблем со значката без разлика на квалитетот на возилото и неговиот изглед.

Пример од пред две недели кој ми го кажа колегата што имал задача да го продаде Пасатот!

Колата беше со максимално ниво на опрема, плус милион работи досредувани, се што можело или постолео како дополнителни гаджети за таа кола беа купени, со 3 пара фелни кастм мејд, со 3 пара гуми, за моторот повеќето знаат В6 со 300 коња, бензин!

Доаѓа муштерија да ја гледа и по некое време вика, абе знаеш убава кола, се убаво ама да беше Мерцедес или БМВ.

А знакот да му го смениш на дебилот нема да знае шо кола е ама ајде ?!

Да не бидам погрешно сватен, ова го наведов само како пример меѓутоа на огромен број на луѓе им смета значката на фирмата, тие би пре нешто друго.

Јас незнам зошто ти не си ја пазариш V6ката.

Уствари, незнам зошто јас не си ја пазарам V6ката...

Znackata e najvazna !!!!!

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #1265 на: 11 Април 2013, 16:54:59 pm »
Ако ги ставиме BMW 3 и Mercedes C во премиум класа, тогаш конкуренти на Mazda 6 би биле Пасат, Мондео, Инсигниа, Акорд... Маздата и на изглед и по перформанси (кој не го мрзи да чита тестови на интернет) е подобра. Цени во Србија:
http://www.mazda-rs.com/Portals/2/PropertyAgent/4494/Files/93/Serbia_15_03_2013_v1.pdf

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #1266 на: 11 Април 2013, 18:42:56 pm »
Нека извадат MPS, вака не е интересно најсилниот модел да биде 185 кс.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1267 на: 11 Април 2013, 18:44:20 pm »
Ќе извадат и МПС по некој месец.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1268 на: 11 Април 2013, 21:24:40 pm »
Ќе и личи јапански суперчарџд V8 3.200цц  со 600кс при 12.000рпм.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1269 на: 11 Април 2013, 21:29:27 pm »
Ако ги ставиме BMW 3 и Mercedes C во премиум класа, тогаш конкуренти на Mazda 6 би биле Пасат, Мондео, Инсигниа, Акорд... Маздата и на изглед и по перформанси (кој не го мрзи да чита тестови на интернет) е подобра. Цени во Србија:
http://www.mazda-rs.com/Portals/2/PropertyAgent/4494/Files/93/Serbia_15_03_2013_v1.pdf
Класата е таа. D класа. Премиум е сегмент од класата. Ако кажеш дека е најубава во класа, тоа ги опфаќа сите сегменти, меѓу кои и премиум.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #1270 на: 11 Април 2013, 21:35:18 pm »
Во право си за тоа, но маздата според тестовите е во рангот на премиум сегментот, а според цената во групата со претходно набројаните Пасат, Мондео итн.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1271 на: 11 Април 2013, 21:52:56 pm »
Сепак мене не ми е најубава во класата.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15124
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1272 на: 11 Април 2013, 22:00:14 pm »
Ја имаш видено во живо?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #1273 на: 11 Април 2013, 22:54:30 pm »
Мене во тој сегмент D сегмент, Ц класата на мерцедес и новата 3ка ми се најлични, после следува Акорд па Суперб. За маздава сеуште ми нема фатено око ко што треба.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1274 на: 11 Април 2013, 23:05:53 pm »
Суперб е класа над тие.