Автор Тема: Што ти се врти низ глава  (Прочитано 590794 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Што ти се врти низ глава
« Одговори #3495 на: 30 Април 2018, 11:19:46 am »
Доста го палите човекот алооооооо :) ново си е ново ама меракот ќе го плаќаш после 5 години секој месец. Треба убаво да се размисли а ние не ги знаеме 100% финансиите на @Carpathian Lord
Точно така! Кредит е страшно лоша и ужасна работа и јако треба да се мисли.

Освен ако е до 1.5% камата, тогаш немора да се мисли.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3496 на: 30 Април 2018, 11:22:54 am »
Доста кењате ко сваќи некои. Сите серете, а сите купивте нови коли.
И уште не ми е јасно, дали се заебавате или сте озбилни...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #3497 на: 30 Април 2018, 11:29:34 am »
1.6TDi

Моментално е малку нејасно со лизингот. Нешто измени ќе имало. Чекам да кажат.

Татко ми ја зеде мислам на 3.5%, сега 5.5% ама ќе имало пак некоја промоција.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #3498 на: 30 Април 2018, 11:34:26 am »
Доста го палите човекот алооооооо :) ново си е ново ама меракот ќе го плаќаш после 5 години секој месец. Треба убаво да се размисли а ние не ги знаеме 100% финансиите на @Carpathian Lord
Точно така! Кредит е страшно лоша и ужасна работа и јако треба да се мисли.

Освен ако е до 1.5% камата, тогаш немора да се мисли.
ММмммм малце во заблуда си. Каматата за лизинг на автомобил не е многу важна. Дали било 1.5% или 4% камата а си дал 20% учество за возило од 20к тогаш месечната рата ќе ти биде разлика околу 15тина евра односно 900еур за 5 години, што реално не е многу.

Мене муабетот ми беше дека ептен го напнавте човекот, на крај краева понудата можеби па и не е добра. Ние не ја знаеме.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3499 на: 30 Април 2018, 11:36:25 am »
@vlatko.klp , некаде на форумов многу добро објасни што е разликата помеѓу лизинг и кредит. Да не евентуално знаеш каде ти се наоѓа постот?
Ти благодарам
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #3500 на: 30 Април 2018, 11:38:41 am »
Понудата е добра, бидејќи добив попуст на возилото (бидејќи е веќе тука во салон), а и добра цена ми дадоа за BMW-то (иако официјално уште немам добиено понуда освен ориентационата цена). All in all, добра е понудата. Како и да е, да не се напнуваме сите :) сеуште сум во недоумица така што, ќе видиме. Имам кредит за стан, ...така што ќе видам.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3501 на: 30 Април 2018, 11:40:02 am »
ти се мислиш затоа што не си побарал понуда за Суперб
таа ќе биде уште подобра понуда

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #3502 на: 30 Април 2018, 11:40:54 am »
Најважното е што ти дале добра цена за BMWто. Тоа е најбитното.

Сега е лесно.

А ако ти одреме на паркинг е тогаш е проблем, заробена пара.

П.С. ѕирни си и суперб.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #3503 на: 30 Април 2018, 11:42:34 am »
Ахем... Суперб караван. Ипак ќе се оди по одмори нели...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3504 на: 30 Април 2018, 12:01:46 pm »
@vlatko.klp , некаде на форумов многу добро објасни што е разликата помеѓу лизинг и кредит. Да не евентуално знаеш каде ти се наоѓа постот?
Ти благодарам

Појма немам а ова пребарувачот дупи некогаш.

За лизинг на автомобил најчесто ти треба учество и обично е за нови автомобили и половни но не многу стари. Каматата е пониска. Кредит обично банката ти дава пари, да речеме 10к и ти прави што сакаш со нив. Тука каматата е поголема ама ти си сопственик на автомобилот и не ти треба каско каде што е задолжително кај лизингот.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #3505 на: 30 Април 2018, 12:05:45 pm »
Ти благодарам

Појма немам а ова пребарувачот дупи некогаш.

За лизинг на автомобил најчесто ти треба учество и обично е за нови автомобили и половни но не многу стари. Каматата е пониска. Кредит обично банката ти дава пари, да речеме 10к и ти прави што сакаш со нив. Тука каматата е поголема ама ти си сопственик на автомобилот и не ти треба каско каде што е задолжително кај лизингот.

Тука јас прочитав корисни совети и разлики за лизинг/кредит кога барав информации.

http://forum.carclub.mk/index.php?topic=22221.0

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #3506 на: 30 Април 2018, 12:25:58 pm »
Ма од кал нека е, ново да е, со гаранција. Раат глаата да ти е. Што ќе фрлаш пари за оправки по бенвето кредит ( или лизинг, што и да е ) ќе си плаќаш. Ем ако го шитниш ќе имаш за учество.
Т.е. кога би имал могуѓност јас така би играл, али секој си има различита животна филозофија. 

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #3507 на: 30 Април 2018, 12:34:51 pm »
Ма од кал нека е, ново да е, со гаранција. Раат глаата да ти е. Што ќе фрлаш пари за оправки по бенвето кредит ( или лизинг, што и да е ) ќе си плаќаш. Ем ако го шитниш ќе имаш за учество.
Т.е. кога би имал могуѓност јас така би играл, али секој си има различита животна филозофија. 

Токму то и ме тера воопшто да размислувам на нешто ново. Знам шо значи нова кола од салон и да си прв газда. Го знам тој благодет.

Башка педантерија невидена сум (шта се тиче коли) и се трудам максимално да ги чувам и да ги тинтрам. Секој километар ми е заведен,за секој сервис водам евиденција, ако треба нешто да се замени се консултирам со мајстор и оди на проверка. Ако е за менување, се менува веднаш без пардон. Ако треба да се „следи“ , се следи кога треба да се замени со ново итн.

Long story short, во право си со есапите.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
« Одговори #3508 на: 30 Април 2018, 12:35:37 pm »
А што му е на бмв-то што нечини? :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #3509 на: 30 Април 2018, 12:37:24 pm »
А што му е на бмв-то што нечини? :)

Не дека не чини. Ако не чинеше немаше да ми дадат понуда да го купат со 5 минутен преглед ;D и тоа добра понуда.

Едноставно што кажа Bicikle. Нова кола.