Автор Тема: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии  (Прочитано 23575 пати)

Отсутен S16-HGT

  • Сениор
  • ****
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #45 на: 20 Јануари 2011, 15:59:14 pm »
следниот пат и 1-но печено прасенце може да има за к'снуење онака уз виното :)

Отсутен gOJDO

  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #46 на: 20 Јануари 2011, 20:39:18 pm »
Прасе е институција и неможе така паушално да се зборува за неа. Значи прасето мора да е кумановско, истрчано, од 12 до 20 килограми, и печено во фурна (по можност онаа кај домот за студентарија Кузман). Притоа неможе да биде уз нешто, туку нештата може да бидат уз прасе. А виното задолжитено се пие уз прасето.

Е сега, прасе не се прави секаде и со секого. Ќе треба да поминат неколку собири за да се утврди симпатична група на луѓе со доволно иницијатива за да има и реализација.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Tischläufer

  • Le Diesel
  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #47 на: 20 Јануари 2011, 20:42:49 pm »
Е сега, прасе не се прави секаде и со секого. Ќе треба да поминат неколку собири за да се утврди симпатична група на луѓе со доволно иницијатива за да има и реализација.

Токму така.

Отсутен DENDE-LANCERED

  • Сениор
  • ****
  • Пораки: 5498
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #48 на: 21 Јануари 2011, 02:48:22 am »
Цитат
Е сега, прасе не се прави секаде и со секого. Ќе треба да поминат неколку собири за да се утврди симпатична група на луѓе со доволно иницијатива за да има и реализација.

Jas ke moze li da vlezam vo taa grupa cicko? :D
Koga se raboti za dobra trpeza zaboravam i koli i zeni i se, pogotovo kako sto sum zagoren vo ova amerikava, samo da bide posle 25 April trpezata, prv sum tamu na celo.
« Последно менување: 21 Јануари 2011, 11:16:33 am Banzai »
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен S16-HGT

  • Сениор
  • ****
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #49 на: 21 Јануари 2011, 08:33:57 am »
мислам дека кворум за прасе имаме, значи потребна е реализација...а на чија хауба ќе стои тепсијата со печеното прасе ? :)

Отсутен gOJDO

  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #50 на: 21 Јануари 2011, 08:37:22 am »
Jas ke moze li da vlezam vo taa grupa cicko? :D
Koga se raboti za dobra trpeza zaboravam i koli i zeni i se, pogotovo kako sto sum zagoren vo ova amerikava, samo da bide posle 25 April trpezata, prv sum tamu na celo.
Проклета је Америка...за тебе викам и жива музика. Ако си по староградски ќе имам друштво за пеење. :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Присутен Deni

  • Photo & Light
  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 54948
  • Махер
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #51 на: 21 Јануари 2011, 11:37:42 am »
мислам дека кворум за прасе имаме, значи потребна е реализација...а на чија хауба ќе стои тепсијата со печеното прасе ? :)
Тој што има шанк на багажник, се знае!

Отсутен Banzai

  • Blitzqueen
  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 9998
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #52 на: 21 Јануари 2011, 11:43:12 am »
Јас имам шанк, ама за пијачки е по прикладен. Или кога се јаде после диско, нешто као лиснато, бурек и слично ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 20625
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #53 на: 21 Јануари 2011, 13:40:04 pm »
Ама ке ве молам стварно значи претерувате... Никој не кажа ништо подетално за прасето, освен дека треба да е 12-20 кила (респек за gOJDO, тоа е идеална мера за прасиќ. Да не си бил кум у скоро време? :))...
Ама побитниот муабет е... На колку обртаи да се пече прасиќот и колку време... Исто така, дали ќе се иде на варијанта побрзо печење или лако полако... На пример, дали ќе треба да се крчка прасиќот на околу 2000 обртаи на некое дизелче (zerosignal знам дека има TDI, може кај него :)), или да се удри малце форца на печењето, као на пример накај 5000-6000 обртаи и јаче... (Banzai, ја волонтираш Интеграта? :))
Јас еве го нудам г’зот на Лансерот како шанк, прибидејќи има големка, рамна површина, така да, идеално е :D
Dende-Lancered мислам дека нема да може да го понуди истото, пошто има спојлерче позади на багажникот :D :D :D
Ете така... Само ќе ве молам, да има во понуда и безалкохолно пиво, а богами и безалкохолна ракија (замисли бе, безалкохолна ракија :D)... Уфф... ни сам не си го поверував ова, така да, скокнете го овој пасос и movin' right along.... :)
« Последно менување: 21 Јануари 2011, 13:41:54 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен marjanot

  • Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 10940
  • 430i
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #54 на: 21 Јануари 2011, 14:54:57 pm »
Пивото е за прасето, за крцкавост и боја, ракијата е за „прасињата“ околу него :)
Ако сакате може да го вртиме, па на blow-off да му ја тргаме пепелта :)
Пцссс

Отсутен S16-HGT

  • Сениор
  • ****
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #55 на: 21 Јануари 2011, 15:17:51 pm »
да сублимираме:

знаеме дека следнава собиранка е на 12-ти, знаеме дека сите се нафаќаме да ја зачиниме средбата со бишенце :), јас знам број од еден тип од с.николе ( кафана илинден ) кој ќе ни го донесе печено во колку саат сакаме и на која локација сакаме, останува да се прецизира локацијата и да се омрсиме....може така ?

Отсутен gOJDO

  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #56 на: 21 Јануари 2011, 15:26:56 pm »
@Велешрумф

Пред нову годину биа сам у Куманово код Кобре.

За реализцаија, ние можеме да го викнеме и Калимеро па да ни го потпече на плин(како беше она, на плин се готви, на нафата се грее, а бензин се пие :D). Ама ние сме господа луѓе, нема да се замараме со вртење и печење. Ќе си платимне шофер, па он нека си го пече во фурна. Инаку, ете марјанот издаде уште еден детаљ битен за прасето. Обавезно при печење да се налева со пиво. Едно поради визуелизација, а друго поради крцкавоста на кожата. Па нема боље филинг кога ќе земеш неколку топли ребра со кожинка, па да си грицнеш и да закрцка ко смоки, па се топи во уста....мх..мх..мх..мх
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен zeroSignal

  • FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 29588
    • CARclub.mk
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #57 на: 21 Јануари 2011, 15:27:24 pm »
Дечки, муабетот за прасето ви е супер, али да не претеруваме. :) Собирот е да се видиме, да се запознаеме, да испиеме кафе, и тако даље.. За прасе, здравје за летоска веќе имаме нешто во план, нешто поголемо од обичен собир.

Иначе, ја као месождер по религија, прв сум! :)

Отсутен gOJDO

  • Легенда
  • *****
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #58 на: 21 Јануари 2011, 15:30:36 pm »
Зеро, ти мора одма да ни го скршиш филмот. Да не зборам шо летно време не иде прасе, ќе треба да печеме друго живтно, птица или риба.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен S16-HGT

  • Сениор
  • ****
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Собир #1 - 08.01.2011 - Фотки и импресии
« Одговори #59 на: 21 Јануари 2011, 15:39:29 pm »
ондак ребра од јоле да зееме :)