Автор Тема: [Дискусија] Вратени Километри  (Прочитано 26833 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: [Дискусија] Вратени Километри
« Одговори #60 на: 18 Април 2013, 00:38:36 am »
многу сте скептици за купување на половно возило

сите сакаат добро и ефтино,ама такво тешко се наоѓа

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #61 на: 18 Април 2013, 00:43:59 am »

Е и тоа да, јас полото го платив 4000 а беше огласено на 4850 што за тоа годиште е скапо, ама искористив стање на пазар и му спуштив 850е со помош на мајсторот што му кажа ако не го дадеш за 4000 ќе најдеме друго исто или голф-че некое и тој за да не го гледа на плац спушти цена ама се е во среќата пак ќе кажам

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #62 на: 18 Април 2013, 03:18:10 am »

Е и тоа да, јас полото го платив 4000 а беше огласено на 4850 што за тоа годиште е скапо, ама искористив стање на пазар и му спуштив 850е со помош на мајсторот што му кажа ако не го дадеш за 4000 ќе најдеме друго исто или голф-че некое и тој за да не го гледа на плац спушти цена ама се е во среќата пак ќе кажам

4000 EUR ????? Auuuu

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #63 на: 18 Април 2013, 12:39:58 pm »
Што е бугар..? Полото си вреди за тие пари..Екстра сочуван како внатрешно, така и надворешно..Што има нејасно тука.?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #64 на: 18 Април 2013, 15:18:43 pm »
bugar sigurno mislel na 2700 eura pa nekako mu se vide skapo

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #65 на: 18 Април 2013, 17:08:58 pm »
Цитат: Nikola X link=topic=8283.msg435892#msg435892 date=
1366238639

4000 EUR ????? Auuuu

Епа колку сакаш ти во септември минатата година? имаше и за 3000-3500 1.4 тди од мојот модел ама имаше и разлика од тие до моево. Да го видиш во живо Полото мое и да незнаеш многу за коли (да си лаик) никогаш нема да кажеш дека е 10 години старо. Некои дури ми честитаа кола на ново и ме прашаа за колку сум ја земал во салон и колку попуст ми дале а кога им кажав дека е 10 години стара не веруваа... Види ги сликите што ги имам ставено а здравје и во живо ќе ја видиш па побарај 206-ка во таа кондиција од 2003 година ;) Само единствена дилема ми е до денес дали требаше да земам 1.9 тди само ради возењето на отворен пат ама па слушам се жалат им трошеле уље а јас неможам да поднесам трошење уље на било која кола башка поскапа регистрација, така да може и ќе се заебев на некој начин

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #66 на: 18 Април 2013, 17:16:07 pm »
Nikola nese zivciraj bre jas isto se vodam po toa zemi poskapo ama barem da e saglam a ne da dremes posle po majstori..ako ti prai kjef ic takvoto dane ti cue nakrivi si kapata i uzivaj vo voziloto..
nie seuste gledame ceni po placevive ovdeka  i koa ke kazat ama na plac imase ista vakva za 3500 eura .. e pa taa so e na plac e najgolemiot sljam donesen od stranstvo..da go platel toj tamo poskapo nema da moze ni damu zeme cena ovdeka kemu otide kjarot vo voda..
jas koa zimav puntoto vo BG imase po placevite  od 1200 eura so lopata dagi rines pa nagore epa sea kolku pari tolku muzika ako tebe tise svigja poloto muva dane te lazi ostaj narod e za zborenje ustvari za seir fakjanje

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #67 на: 18 Април 2013, 17:25:14 pm »
Nikola nese zivciraj bre jas isto se vodam po toa zemi poskapo ama barem da e saglam a ne da dremes posle po majstori..ako ti prai kjef ic takvoto dane ti cue nakrivi si kapata i uzivaj vo voziloto..
nie seuste gledame ceni po placevive ovdeka  i koa ke kazat ama na plac imase ista vakva za 3500 eura .. e pa taa so e na plac e najgolemiot sljam donesen od stranstvo..da go platel toj tamo poskapo nema da moze ni damu zeme cena ovdeka kemu otide kjarot vo voda..
jas koa zimav puntoto vo BG imase po placevite  od 1200 eura so lopata dagi rines pa nagore epa sea kolku pari tolku muzika ako tebe tise svigja poloto muva dane te lazi ostaj narod e za zborenje ustvari za seir fakjanje

Не се нервирам само сакам да му ја укажам разликата на Бугар дека има кола и кола, ако е истиот модел, година и мотор има разлика. АМА БУГАР Е ЗА ИНАТ ПРАВЕН И ОДИ ДОКАЖИ СЕ СО НЕГО ;D ;D ;D

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #68 на: 18 Април 2013, 17:46:58 pm »
Цитат: Nikola X link=topic=8283.msg435892#msg435892 date=
1366238639

4000 EUR ????? Auuuu

Епа колку сакаш ти во септември минатата година? имаше и за 3000-3500 1.4 тди од мојот модел ама имаше и разлика од тие до моево. Да го видиш во живо Полото мое и да незнаеш многу за коли (да си лаик) никогаш нема да кажеш дека е 10 години старо. Некои дури ми честитаа кола на ново и ме прашаа за колку сум ја земал во салон и колку попуст ми дале а кога им кажав дека е 10 години стара не веруваа... Види ги сликите што ги имам ставено а здравје и во живо ќе ја видиш па побарај 206-ка во таа кондиција од 2003 година ;) Само единствена дилема ми е до денес дали требаше да земам 1.9 тди само ради возењето на отворен пат ама па слушам се жалат им трошеле уље а јас неможам да поднесам трошење уље на било која кола башка поскапа регистрација, така да може и ќе се заебев на некој начин

Ако троши масло 1.9 ќе троши и тој 1.4 што го имаш ти затоа што е потполно истиот мотор само има еден цилиндер помалку, а и нормално е после 500 000км да им трошат масло.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #69 на: 18 Април 2013, 17:51:22 pm »
Генерално гледано 1.9 тди се познати дека трошат масло, не многу ама сепак трошат. Сум слушнал дека и во фабричките толеранции го ставаат трошењето масло на 1.9 дизелите. За овој мотор што е 1.4 немам слушнато нешто такво ниту за 2.0 моторот на VW (што колку што знам беше направен да го замени 1.9 во квалитет и + некои маани мали да ги исчисти) ама може да грешам како и да е до сега немам проблем со трошење уље, ваљда сум под 500ккм :P

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #70 на: 18 Април 2013, 18:36:03 pm »
рекла-казала муабети

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #71 на: 18 Април 2013, 18:42:05 pm »
рекла-казала муабети

Можно не викам не, додека не имаш лично искуство само муабети ќе слушаш

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #72 на: 18 Април 2013, 22:34:39 pm »
Генерално гледано 1.9 тди се познати дека трошат масло, не многу ама сепак трошат. Сум слушнал дека и во фабричките толеранции го ставаат трошењето масло на 1.9 дизелите. За овој мотор што е 1.4 немам слушнато нешто такво ниту за 2.0 моторот на VW (што колку што знам беше направен да го замени 1.9 во квалитет и + некои маани мали да ги исчисти) ама може да грешам како и да е до сега немам проблем со трошење уље, ваљда сум под 500ккм :P

VW сеуште не направил подобар дизел мотор од 1.9 тди со класична бош пумпа, имај го тоа на ум а тоа дали пишува или не во книгата дали троши масло е друг муабет отвори некое сервисно упатство од друг производител па види што пишува ај да не е дека јас солам памет. Тој 2.0 пд 16в што ти викаш дека не си слушнал дека не троши масло баш тој троши така да гласиниве не ти се точни.
    Секој исправен ТДИ мотор во кој има ставено масло према стандардите кои ги налага фабриката и бил одржуван према тие стандарди не троши масло или тоа е во многу мали количини што е кај секој мотор нормално, јас сум видел луѓе ги возат со 20w50 масло тоа е убиство за моторот и после сакаат да не им трошел масло се научиле на старите застави што сакаш туриму железо е исто е.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #73 на: 18 Април 2013, 22:51:53 pm »
Не се нервирам само сакам да му ја укажам разликата на Бугар дека има кола и кола, ако е истиот модел, година и мотор има разлика. АМА БУГАР Е ЗА ИНАТ ПРАВЕН И ОДИ ДОКАЖИ СЕ СО НЕГО ;D ;D ;D

абе ти се најде со бугар да се докажуваш? хахаха, ме изнасмеа... полесно бил клинтон на телефон ке го добиеш одошто на бугар да му објасниш нешто т.е. дека ти си во право...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #74 на: 18 Април 2013, 23:11:54 pm »

VW сеуште не направил подобар дизел мотор од 1.9 тди со класична бош пумпа, имај го тоа на ум а тоа дали пишува или не во книгата дали троши масло е друг муабет отвори некое сервисно упатство од друг производител па види што пишува ај да не е дека јас солам памет. Тој 2.0 пд 16в што ти викаш дека не си слушнал дека не троши масло баш тој троши така да гласиниве не ти се точни.
    Секој исправен ТДИ мотор во кој има ставено масло према стандардите кои ги налага фабриката и бил одржуван према тие стандарди не троши масло или тоа е во многу мали количини што е кај секој мотор нормално, јас сум видел луѓе ги возат со 20w50 масло тоа е убиство за моторот и после сакаат да не им трошел масло се научиле на старите застави што сакаш туриму железо е исто е.

Се слагам чим ти викаш така јас во ниеден момент не реков дека не е издржлив, напротив тој мотор ги направи VW тоа што се бар на балканов, ама по мој вкус не е машина што треба да и проверувам уље тоа сакав да ти кажам. Јас знам дека ќе почнат да трошат уље значи имаш усте 1000000 километри да возиш ;D