Автор Тема: [Дискусија] Вратени Километри  (Прочитано 26858 пати)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
Одг: [Дискусија] Вратени Километри
« Одговори #45 на: 18 Април 2013, 00:02:54 am »
Законот по default го штити поголемиот. Така да тешко дека ќе добиеш ако како индивидуа тужиш голема фирма.
Ако имаш црно на бело за едно рочиште добиваш дури и кај нас а надвор само ќе го разгледаат предметот и ќе ти пресудат во твоја корист :)

Хах, и то што велиш..Ама огласот му е многу убедлив дека е таа точната километража. Уште напишал дека ако е вратена ке ја даде беспари колата..Во последново нее верувам, ама и во километражата истотака..Штознам, даваат фактура во Порше за извршена услуга "Проверка на поминати километри".? Ако имаш фактура дека километражата е таа, а подоцна се потврди дека е враќана (со голема веројатност) можеш да им стегнеш тужба на Порше..

Абе на продавач ли му веруваше жити се? сигурен си само ако ти и ги скинеш најлоните, а тој нека дојде со колата и нека потпише пред да ја носиш да ја проверуваат дека ќе ја даде беспари па ќе се частиме од парите пошо будала не е никој да ја даде колата со малце километри еднино ако идеме по логиката на нашиве прекупци дека во Германија има повеќе пензионери него сите остали групи ;D

Не дека му верувам, НО огласот му е многу убедлив, и затоа ме заинтересираше. што може да се направи во врска со тоа..Секако дека нема да потпише кај нотар дека ако е враќана километражата, ке ти ја препише на твое име, не е будала. Мене ми личи на уште една добро смислена стратегија, да му се внесе доверба на потенцијалниот купувач, дека штом става број на шасија јавно, и вели дека ако километражата е враќана ке ја даде беспари е некоја сигурност дека возилото е ОК.

@Falanga, не сум во тек кого ке штити законот, ама логично е ти како физичко лице да изгубиш против голема фирма како Порше.

Толку коли се увезоа што мислам уште едно пола година ќе ти даваат и пола саат курва од нив бакшиш само да ја тргне од плац. Презаситен е пазаров за наредните 5 години мин.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #46 на: 18 Април 2013, 00:04:33 am »
Yea yea, еден пријател мој имашпе црно на бело, потпишувачот просто го оспори својот потпис и никому ништо.... ајде дечко плати си судски трошоци и да те нема.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #47 на: 18 Април 2013, 00:06:55 am »
Богами да не почнеш да се судиш со некоја поголема фирма во МК. Дури и да си во право, виновен си и ке си платиш поштено..Кога размислиш подобро, седи си мирен, со вакво корумпирано судство како што имаме..:)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #48 на: 18 Април 2013, 00:07:00 am »
Yea yea, еден пријател мој имашпе црно на бело, потпишувачот просто го оспори својот потпис и никому ништо.... ајде дечко плати си судски трошоци и да те нема.

Во тој случај идам кај продавачот дома и во крв ќе ги врати парите или ќе ја поправи на негова сметка, ако не таа кола што он ја вози приватно на кров ќе си ја најде па нека ме тужи во правниот систем кај што не важи документ ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #49 на: 18 Април 2013, 00:09:28 am »
@Никола, тоа секако можеш да го направиш, НО не менува тоа што си го изгубил спорот поради тоа што, како што кажа Фаланга, потписникот може да рече, не е мојот потпис тоа и ај ти докажи дека бил тој..

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 18 Април 2013, 00:11:16 am »
@Никола, тоа секако можеш да го направиш, НО не менува тоа што си го изгубил спорот поради тоа што, како што кажа Фаланга, потписникот може да рече, не е мојот потпис тоа и ај ти докажи дека бил тој..

Абе друже ако глеаш за се можат да те преварат, земи мајстор од доверба, подмачкан пиштол и пари и прекрсти прсти друго нема кога купуваш кола на старо. Од салон само можеш да бидеш сигурен а се друго мачка во вреќа е :)

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #51 на: 18 Април 2013, 00:16:08 am »
Точно , на ниеден оглас не треба слепо да се верува. Колку и да изгледа примамливо и поволно, треба дасе отворат 4 очи кога се купува возило, бидејки враќање нема. BTW понекогаш колку и да ја гледаш, може да се заебеш, бидејки како што кажа и сам, купуваш мачка во вреќа, незнаеш во каква состојба е моторот. Можеби кога ке ја купуваш ке работи перфектно, се додека да го промениш маслото. Се научија преварантиве со коли, ако моторот е продуван , му сипува адитивче и колку толку моторот смирува работа, се разбира додека да се продаде.По менувањето на маслото, сватил што си купил...

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 18 Април 2013, 00:20:21 am »
Точно , на ниеден оглас не треба слепо да се верува. Колку и да изгледа примамливо и поволно, треба дасе отворат 4 очи кога се купува возило, бидејки враќање нема. BTW понекогаш колку и да ја гледаш, може да се заебеш, бидејки како што кажа и сам, купуваш мачка во вреќа, незнаеш во каква состојба е моторот. Можеби кога ке ја купуваш ке работи перфектно, се додека да го промениш маслото. Се научија преварантиве со коли, ако моторот е продуван , му сипува адитивче и колку толку моторот смирува работа, се разбира додека да се продаде.По менувањето на маслото, сватил што си купил...

Потполно истото ми се вртеше во глава кога го купував Поло-то. Земав мој мајстор он го одобри, го однесов на редовен сервис кај истиот и држев палци да не биде 180 степена различна ситуација после 2 мин работење со ново уље и да чукнам во дрво до ден денес освен мирисче и такви дрангулии ништо немам сменето, гледам ниво на уље често и не мрда па сеа друго не останува ако имало 500000км а работи перфектно нека има што можеш да смениш кога си дал пари :) Само едно иконче и добар мајстор со тебе и среќа задолжително тоа е рецептот ;D

еве ти со свои очи види што испадна после рецептов горе
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,8169.0.html

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #53 на: 18 Април 2013, 00:25:53 am »
Чекај рано е, тамам окулу 1-ви Мај ќе почне да ти се расипува ;D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #54 на: 18 Април 2013, 00:27:19 am »
Чекај рано е, тамам окулу 1-ви Мај ќе почне да ти се расипува ;D

VW е нема гајле, башка ако си толку малер ти плаќаш сервис :P

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #55 на: 18 Април 2013, 00:28:03 am »
^^ Не го сечи сега пак и ти..:D Освен километражата што ми е малку чудна како за такво возило, останатото е одлично.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #56 на: 18 Април 2013, 00:28:14 am »
Хехе ја плаќам сервис на моите половци редовно. Паѓаат ко крушки ;D

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #57 на: 18 Април 2013, 00:30:14 am »
^^ Не го сечи сега пак и ти..:D Освен километражата што ми е малку чудна како за такво возило, останатото е одлично.

Да ти кажам искрено и јас бев скептик ама кога на канал ми покажаа хартиена налепница што уште стои на подвозјето и издув каков што е (уште свети ама не перено сјајно) станав оптимист односно верувам дека е таа километража, да не спомнувам дека на копјутер ја даде истата дека е што пишуваше на борд

Отсутен deanMKD

• Редовен
« Одговори #58 на: 18 Април 2013, 00:33:49 am »
Можно е, не велам дека не  е таа, ама малку сме скептици кога е во прашање километражата на половните возила..:) Како и да е, одлично возило.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
« Одговори #59 на: 18 Април 2013, 00:36:07 am »
Можно е, не велам дека не  е таа, ама малку сме скептици кога е во прашање километражата на половните возила..:) Како и да е, одлично возило.

Епа колку има толку, колку ќе тера толку, тоа ти е нема гаранција, сега за сега е добро ваљда ќе остане така и понатака ако не ќе иде на отпад, за таму нема лоша кола на кило ги мерат ;D И официјално ти ја предавам среќата за купување кола на старо искористи ја подобро од мене ако можеш :)