Автор Тема: [Дискусија] Вратени Километри  (Прочитано 24664 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: [Дискусија] Вратени Километри
« Одговори #15 на: 29 Март 2013, 19:23:32 pm »
Ако се врати професионално км на сите локации нема шанси да се дознае оргиналната.

Може да се дознае во некои земји и тоа на интернет страна пишуваш регистарски број и ја дознаваш км која била заведена при регистрација.

Ако си е стегната колата што е битно колку километри има. Па Аудито да ги поминело кај нас 160.000 ќе било во истата состојба како да поминало 360.000 во Италија...

Не пишувај глупости, исто и ристо не е исто.
Ќе троши повеќе уље, гориво моторот се абе, ќе губи од силата и ред др. работи. Кога ќе дојде време смени, ова, она и нема да има крај.

Не се будали во странство помини со возилото 300-500.000 и фрли го во отпад или продај го кај нас.
Си имаат они пресметано математика не се будали.
« Последно менување: 29 Март 2013, 20:12:20 pm Drive-r »

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #16 на: 29 Март 2013, 19:29:01 pm »
ќе си најдеш тди со 150.000 реални и со сервисна книшка,уживај си ;)

ако не си бил во можност да возиш кола од 2006-2007 со преку 200.000,види по огласиве во каква состојба е
и види кола од 1999-2000 исто со 200.000 во каква состојба е па кажи ми дека километражата е реална

ако сакаш кола со реална километража,ќе си купиш кола од познаник и ќе си ја платиш подебело,или па од салон,друга кола со реална километража не наоѓаш

deni убаво кажа,ако колата е стегната километражата не е битна,може на таа со 300.000 и направиле ремонт и сега е во топ состојба а таа со 200.000 е роскоп,која ќе кола ќе ја одбереш?

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #17 на: 29 Март 2013, 19:39:18 pm »
Па ако на моторот му направам комплетен ремонт, не му доага тоа како да имам нов мотор ???

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #18 на: 29 Март 2013, 19:43:51 pm »
не ми е јасно прашањево?

фала богу дека доаѓа како нов мотор,ако ги смениш сите делови,има разлика од ремонт до ремонт

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #19 на: 29 Март 2013, 20:12:27 pm »
Ако се врати професионално км на сите локации нема шанси да се дознае оргиналната.

Може да се дознае во некои земји и тоа на интернет страна пишуваш регистарски број и ја дознаваш км која била заведена при регистрација.

Ако си е стегната колата што е битно колку километри има. Па Аудито да ги поминело кај нас 160.000 ќе било во истата состојба како да поминало 360.000 во Италија...

Не пишувај глупости, исто и ристо не е исто.
Ќе троши повеќе уље, гориво моторот се абе и ред др. работи. Кога ќе дојде време смени, ова, она и нема да има крај.
Не се будали во странство помини со возилото 300-500.000 и фрли го во отпад или продај го кај нас.
Си имаат они пресметано математика не се будали.
Кој дел од мојот пост е глупост, поточно? Смири се малку.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #20 на: 29 Март 2013, 20:20:42 pm »
Deni
Си пишал колата да е стегната, км не биле важни. Важни се.
160 тука, во странство 360.000 и иста ќе била состојбата ова ми се за мене глупости. Тоа е мое мислење.

не ми е јасно прашањево?

фала богу дека доаѓа како нов мотор,ако ги смениш сите делови,има разлика од ремонт до ремонт
Нов  :D 
Јас би рекол репариран.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #21 на: 29 Март 2013, 20:28:39 pm »
За тебе се глупости што колата со 160 000 кај нас ќе има ист број на работни часови со таа со 360 000 во странство?
Попрво на таа од кај нас ќе почне да цркнува се живо него на другата, почни од мењач па се останато.

Присутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3819
« Одговори #22 на: 29 Март 2013, 20:34:57 pm »
Само еден круг да се направо низ нашиве локални и магистрални патишта и ќе се сфати поентата на Дени многу по убаво :) Иако јас мислам дека ептен бил скромен, јас би рекол дека 100.000 кај нас се како 400.000 на запад со нормалните земји. ова се однесува на деловите од подвозјето, држачите на моторот, ентериерот, системот за управување..... Иако и со моторот не е нешто поарно кога ќе се види каква нафта имаме, какви мајстори и ред други фактори.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #23 на: 29 Март 2013, 20:40:40 pm »
Ксарата ВТС што сакав да ја земам возена Швајцарија 295 000км. беше во подобра состојба од 80% од тукашните со ~150 000км. Ниту да чука на дупки, ниту да крцка нешто, моторот во перфектна состојба.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #24 на: 29 Март 2013, 20:46:38 pm »
Не се само работните часови во игра туку и какви се работните часови. Накратко, кратки дестинации често палење и гасење на автомобилот, број пормени на брзини, број на скокнати (удрени) дупки, „штедливо“ одржување, квалитет на гориво ... и др., влијае на истрошувањето на автомобилот. Секој километар не е ист секаде и не е ист од секого.

Јас ZX-от го земав од познат човек кој едвај пакнови трошеше so 142kkm. Тогаш ми велеа да не арчам пари на извозена кола. Колата во наша сопственст (прво јас ја возев па моите некоја година) помина уште 70kkm и кога ја продадов моторот нечепнат тегнеше исто како кога ја земав(м'кнеше еднаш годишно приколица со берба калинки цца 250-300 кг + двајца Дојран-Скопје без мака). Никаков траг на димење, нема потрошувачка на уље. Имаше други мани, претапацирав седишта, амортизери, осовина на задниот овес, ламела,еден механизам за прозор, полуосовина, дискови/пакнови. Ама нели стара кола е, за мене сето тоа некако прифатливо. И ќе ја чувавме уште да имаше серво на волан барем.

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1266
« Одговори #25 на: 29 Март 2013, 20:49:18 pm »
На поновиве коли километражата се запишува и на клучот или грешка сум ?

п.с. на еден клип гледав како еден постар човек враќаше километража на све живо, полицијата го следеше и на крај го уапси. Според мене враќањево Км треба да биде казниво со закон !!!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14241
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #26 на: 29 Март 2013, 20:52:06 pm »

Има шанси. ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #27 на: 29 Март 2013, 20:52:20 pm »
Знам во сервис на Рено ги читаа километрите од клучот, ама не сум сигурен дека тоа е многу битен сигурносен механизам.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #28 на: 29 Март 2013, 21:17:33 pm »

Има шанси. ;)
Да појаснеше не ќе беше лошо.

Да не се препукуваме за км вака, така земете едно списание од ауто билд каде има комплетно растурено возило   
со поминати 100.ооо км, и прочитајте која е разликата за поминати 100.000 км, што е потрошено и т.н.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14241
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #29 на: 29 Март 2013, 21:26:34 pm »
Па конкретно,комшијата купи Мерцедес Ц 200цди 2007(моделска 2008),го купи пред пола година со 194Ккм...Го однесе на сервис во овластен сервис и прашувал за враќање на километражата.Вработен во сервисот му рекол дека не е проблем за враќање(на сите места да се внесат новите бројки),но оригиналната километража ја има во базата на податоци во сервисот.Значи тој бил сервисиран во овластен сервис и во нивна база на податоци ја има оригиналната километража.

За тоа околу истрошеноста на возилото на 100Ккм.Пред се тоа зависи од возилото и неговата експлоатација.Но ете да земеме дека било нормално користено нема да има никакви поголеми знаци на истрошеност.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D