Автор Тема: Fiat Punto 1.2 8v 2000 god,  (Прочитано 119411 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
Одг: Fiat Punto 1.2 8v 2000 god,
« Одговори #270 на: 17 Август 2013, 22:08:28 pm »
 a patot/ulicaata da ja sliknese ili zidot da vidam kako sveti i kakva linija lupata dava :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #271 на: 17 Август 2013, 22:46:53 pm »
 ke go sliknev i toa ama izlagajki od kola mi padna mobilniot  u na ivicata mise napravija 2 zucki mali ama pritisokot mise krena 200 koa se desi toa..
parkirav kolata  ugasiv svetlata i se kaciv doma  >:( >:( >:(

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
« Одговори #272 на: 18 Август 2013, 00:35:20 am »
a patot/ulicaata da ja sliknese ili zidot da vidam kako sveti i kakva linija lupata dava :)

Најважното не си го сликал  :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #273 на: 18 Август 2013, 19:16:45 pm »
ajde eve vi sliki sea bev dole vo garaza ja zalepiv kolata na 20sm od dzidot i vo visina na farovite staviv crveni krscinja ke gi vidite na prvata slika i rikverc 10 metri i probav da vidam kakov ke bide efektot..
Po nekoj pravila treba visinata da ostane na krscinjata no kaj mene otide nagore  sto bi mu smetalo na sekoj sto e pred mene so kola ili pa karsi mene

e posle probav malce da simnam snopot dole da dojde do samite krscinja i kolku tolku dase poklapaat liniite od dvata fara i go dobiv ova

i taka burickajki po dranguliite najdov 2 diodicki sto mi ostanale od cordobata  za pozicija i mi dojdoa kako kec na desetka da trgnam toa zutite sjalicki i da svetat isto kako xenonot
ova e samo pozicija

ova e komplet sredno

eve i nadvor od garaza

pa ke vidam vtornik arno vika VLATKO da si ja oteram vo AMSM i tamo dasi steluvaat na aparat i dane se zamaram povekje so svetlava ednas ke namestat i sozdravje..barem nema drug dame pcue kako sto crkam jas koa nekoj keme zablesti

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #274 на: 18 Август 2013, 19:29:29 pm »
јас мислам дека коа ќе ја вратиш назад треба да паднат неколку сантиметри под иксовите што ги имаш ставено

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #275 на: 18 Август 2013, 19:32:41 pm »
da ama vaka nikako nemozam da gi doteram ustvari neznam gledaj go agolot na tvojve sliki od levo na desno gledaj kaj mene kako e..Kaj mene treba levata strana da ide uste nadole
zatoa vtornik amsm pa neka sredat deckite

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #276 на: 18 Август 2013, 20:56:52 pm »
тоа е зошто си во затворен простор

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #277 на: 19 Август 2013, 00:18:28 am »
немој многу да очекуваш од овие проџектори,пунтото има едни од најлошите

Отсутен kirca2013

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #278 на: 20 Август 2013, 12:42:36 pm »
Ksenonkite na Puntovci ne teraat dolgo imaat nekoja mana...E neznam sega dali e do ksenonkite ili do elektricnata instalacija bitno imam dvajca komsii imaat Puntovci ednoto e 2004-ta godina a drugoto 2002-ra i im stavaa ksenon svetla i na ednoto Punto mu pregorea posle pola mesec a na drugoto Punto posle voznja od Skopje do Strumica mu zacurela instalacijata i ustanovija deka mnogu struja vlecele...Na majstor mu rekle deka Puntovcite imaat slaba instalacija i deka ne smee da se opteretuva so ksenonki,jaki pojacala ili jaki zvucnici...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #279 на: 20 Август 2013, 12:48:02 pm »
deneska bev vo AMSM  si se simnav dole prasav deckite za steluvanje svetla odma donesoa aparatite sredija i sredno i dolgo sega e cakom pakom pa da vidime da dojde vecer dase provozi malce dase vidi efektot..Spomnav za plakjanje nemi zemaa dinar  za steluvanjeto pa se kaciv eden laden sok im simnav dase osvezat barem kolku tolku..
Inace za instalacijata za puntovcite neznam bidejki citav dosta po srpski i hrvatski forumi dosega nikoj nese pozalil deka od xenonot im crkala instalacija..Kolku ke teraat ke vidime pa zdravje boze sto e toa e ..Xenonot vlece struja samo na palenje posle trosi pomalce nego obicna sjalica e sega ako tvojte komsii zimale xenon od 55w ili 100w pada imalo nekoe opteretuvanje so znam.

Отсутен Aleks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 66
Одг: Re: Одг: Fiat Punto 1.2 8v 2000 god,
« Одговори #280 на: 20 Август 2013, 12:56:27 pm »
Ksenonkite na Puntovci ne teraat dolgo imaat nekoja mana...E neznam sega dali e do ksenonkite ili do elektricnata instalacija bitno imam dvajca komsii imaat Puntovci ednoto e 2004-ta godina a drugoto 2002-ra i im stavaa ksenon svetla i na ednoto Punto mu pregorea posle pola mesec a na drugoto Punto posle voznja od Skopje do Strumica mu zacurela instalacijata i ustanovija deka mnogu struja vlecele...Na majstor mu rekle deka Puntovcite imaat slaba instalacija i deka ne smee da se opteretuva so ksenonki,jaki pojacala ili jaki zvucnici...

ili majstorot ne go biva ili mn eftin xenon stavale.

Kaj mene imam xenon na maglenki i sredni  poveke od 5 god. U tie 5 god edno trafo e smeneto :)

Отсутен tEoV

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 134
    • https://www.facebook.com/nteov
« Одговори #281 на: 20 Август 2013, 12:58:15 pm »
instalacijata zacurela ili ne e dobro povrzan xenonot ili trafat ne sa bile dobri pa pustile pojaka struja drugo nema

Отсутен kirca2013

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #282 на: 20 Август 2013, 13:07:02 pm »
abe druze bez ljutenje zosto frlate pari za bez potreba pa posebno na punto, aj da e nekoja poasalna kola da ti e keif koga ke pominues na ulica pa da i stoi ksenonot pa i bandascinja da i turis da ja zalickas malce..eve na primer na fokusot kaj mene ne mi e keif ni ksenonki da mu stavam ni bandazi a ne pa na punto...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3905
« Одговори #283 на: 20 Август 2013, 13:30:36 pm »
Tebe ne ti e, ama nego mu e ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #284 на: 20 Август 2013, 13:45:53 pm »
o maj gad de be prijatel pa fokusot za kola li go smetas ???  za tie pari si mozel i kola da zemes  ;D ;D ;D
sekoj so svojot kjef ti moze si imas merak da  sreduvas muzika ili karbon  dodeka jas sakam pa nadvoresno da mi e licnato i sekogas cisto.
Samo kazi bidejki neznam koe godiste si sto si imal prva kola za vozenje bidejki jas koga poloziv za kola dalecnata 96 god. slab bese izborot na koli vo skopjevo nase taka da  si imav edno skodice koe  imase elipsicki vnatre  pionerce radivce so cd ako znaes ona so delfini sto plivaa vnatre togasno vreme kostase kolku denes pola tvoj fokus kupen vo bugarija..
Sekoj so svojot merak zatoa  i se vikaat ljubiteli na vozila bez razlika dali e punto,focus,ili bilo koe drugo auto skapo ili evtino.
Eve zaprimeti go puntovo dali ako stoi na ulica ke ti go izmami pogledot i ke go izmanijacis malce ili pa nonsarlantno ke projdes pokraj nego bez da go zaprimetis ???

ako projdes pokraj nego bez da go zaprimetis mrdtov laden ne si ti za forumov be prijatele
« Последно менување: 20 Август 2013, 13:56:26 pm VLATCE-PUNTO »