Eve dojde vreme davi ja pretstavam i jas mojata kosilica..
se raboti za FIAT PUNTO 1.2 8v ELX. 2000 god. so na saat 96800km zemja na poteklo italija po nekoj si dokumenti sto gi dobivme so kolata znaci cela servisna istorija so pecati fiskalni od gore i drugi matrakuki se raboti za prv gazda redovno servisirana vo ovlasten servis na fiat..e sea kolku e merodavno toa koj go znae..+ vo pliko kartickite so kodovi od radioto , alarmot i klucevite...dosta pedantno skockano i cuvano
platena e 1530 eura gore a so site davacki registracija i tablici izleguva 2450 eura tablicite ke treba dagi zemam vo cetvrtok..deneska pominav tehnicki a vo cetvrtok koga ke i zemam tablicite treba dase plati osiguranjeto..
prvite impresii od voziloto se odlicni dosta stegnato vozilce 4 novi gumi pireli karoseriski super vnatresnosta perfektna sve funkcionira,podvozjeto e isto taka odlicno spored dosta lugje sto ja gledaa kolata komentarite na site bea 100% pozitivni pa ponataka ke vidime sekoj so svojata srekja kako kese pogodi..edno sto me iznenadi e so moi 100kg dosta prostor na sofersko sediste
od oprema poseduva :
klima
servo + sity servo
1 airbag
imobilajzer
elektrika na farovi
elektrika na prozori
centralno+meta alarm za fiat
bord kompjuter
follow me home
fabricko blaupunkt radio arno ama kasetas e
200 pregradi za drebulii+ nekoj mrezi ima na tapacirite za sitnurii
i drugi drangulii stio sega nemi idat na pamet sepak e ova punto ne e mercedes
motorceto e malce tromicko ali za skopje gi ispolnuva site uslovi potrosuvacka ovie 2 dena mi pokaza gradska 7 litri dodeka koga se vrakjav od veles na otvoreno so brzina od 100km potrosuvacka bese smesni 5 litri duri i nesto ispod toa
eve 2 sliki drugite denovive koga ke stavam tablici
eve uste nekoja slika kako sto vetiv na neperena kola ama arni se
e posle 2 dena vozenje edino sto primetiv e deka kumplungot e dosta krut a isto taka i menjacot..
drugarcevo sto mi odrzava autata rece deka od sto bil peren motorot sajlite sto se dole izvadena im e celata mast i ke trebalo samo dase podmacka pa ke vidime toa denovive..uljeto vo menjac nema da go cepkame otvorija full e i dosta e zolto taka da samo toa nema dase smeni
sega sum zaangaziran da vidam cenive kako se so potrosnive delovi bidejki kese pravi golem servis znaci rebrasti,liniski,zategaci,filter ulje,filter polen,filter vozduh,ulje svekjici znaci kese menja sve zivo i dasi bidam raat samo sto cenive epten variraat od dukjan vo dukjan samo uljeto selenia gold 10-40 e 850 2 litri toa e skoro sekade taa cena dodeka kaisite i filtrite se sekade razlicna cena nekade duri i duplo
toa e sega za sega povekje sliki i impresii denovive
sega nekoj ke kaze deka e malce poskapo sto e tocno ali sepak mislam deka podobro dase plati 200-300 eura povekje i dase zeme saglam nego da se mavtam po majstori..
gore vistina imase puntovci po 1200 i 1000 eura ali edno nemase skroz saglam barem mene nisto nemi fati oko a eden kup makedonci gore si gi pazarea bez problem ama toa se tie koli sto se kaj nas na placevive po 2100 ili 2000 eura..
deneska malce se namaciv i gi srediv 2 te sjalicki kaj parnoto sto ne svetea proekt uspesen
eve slika koj osigurac mi fali kaj kozata od menjacot zada stoi zategnata kako sto treba