Saab e pritaeno luksuzno vozilo. Kaj nas nema limarija za nego, mehanicki se e isto sto i Vectra.
Да си истражам по интернетов малце, лимарија што и да е се прави, механиката ако е сродна на Вектра, може и да се земе.
Одлични возила,а за сервис стварно поим немам,иначе кај нас многу малку се ценат,сметај дека за препродажба исто така ќе ти биде ограничен бројот на купци.
Иначе како возило е феноменален,се имам возено во 9000 турбо 95 год. во Бугарија..........страва кола,ама и троши ко луда.Иначе човекот што ја имаше рече дека немал проблем за ништо до сега (2003 година) освен редовни сервиси,а кога го прасав кај ја сервисира рече кај негов пријател кој е механичар.
9000 и 900 турбо се многу фалени модели, као луди иделе. За трошењето може и решение плин, али за плин пре на Алфата би и ставил него на тоа...
EDIT: Расчитав по интернетов, се има кога ти треба... Шасијата е потполно иста со Вектра од исто годиште, само скратена за 10 сантима и далеку позајакната. Сите делови што се испод лимаријата, као амортизација, предница, задница, систем за кочење и така натаму се исто така по потекло од Вектра, така да многу полесно ке поминам (ако евентуално се земе колата) кога ке барам за Вектра делови. Ако се откажам евентуално од купување, контактирајте ме, сочувана е колава многу, убаво работи, и за многу, многу ефтини пари може да си ја земете.