Автор Тема: Мислење за Сааб и застапеност со делови/сервиси во Македонија.  (Прочитано 5028 пати)

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17554
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Налетав на многу ефтина варијанта на Сааб 900 (не знам дали турбо или стандард верзијата), годиште 1998 као што разбрав последна година од производњата... Ваше мислење за марката како марка, и за застапеноста со резервни делови, како потрошни така и ситници. И кој имал искуство, слободно нека сподели. Цената не ја кажувам сега засега али као што рече членот Carrier166 за цената на неговата крстарица, би бил глуп да не го земам.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
SAAB како бренд е одличен и по квалитет а и по безбедност. Толку можам да кажам од мое скромо искуство...Никогаш не сум бил во можност да расччкам што и како е со тие возила...Застапеноста кај нас и самиот знаеш дека е мала, со самото тоа и сервисот би бил по мене проблематичен..Се што не е за комерцијална употреба не го барај кај нас...Златно правило...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
Логично. Фалени се многу за квалитет и Сааб и Волво, солидно изработени коли, искуство делам само за Волво моментално. Утре највероватно идам да го разгледам Саабот, и по пат по продавници за автоделови да се распрашам за застапеност.

Чекам и други мислења, благодарност сега засега до SaleSk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Хммм... Веројатно ќе е малце проблематичен за одржавање...

SAAB се најчесто доста добри коли, со солидна изработка итн итн... Меѓутим, ЏМ малце ги јеба у појам, па сеа сеуште не им се знае судбината, иако пред некое време Spyker ги купи.

Евентуално за делови или нешто слично, да видиш по продавници/сервиси за возила на ЏМ кај нас (Опел и Шевролет).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
Значи за сервис обичен на потрошни материјали треба да се иде до Скопје, и да се остави колата таму при евентуално сервисирање на предница... Сега засега 0:2 води „не купувај“ екипата :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Saab e pritaeno luksuzno vozilo. Kaj nas nema limarija za nego, mehanicki se e isto sto i Vectra.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Има еден во Велес го донесоа пред 10 години можда и уште го тера...не знам како се снаоѓа за сервис.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
Одлични возила,а за сервис стварно поим немам,иначе кај нас многу малку се ценат,сметај дека за препродажба исто така ќе ти биде ограничен бројот на купци.

Иначе како возило е феноменален,се имам возено во 9000 турбо 95 год. во Бугарија..........страва кола,ама и троши ко луда.Иначе човекот што ја имаше рече дека немал проблем за ништо до сега (2003 година) освен редовни сервиси,а кога го прасав кај ја сервисира рече кај негов пријател кој е механичар.
Не возам брзо, ниско летам.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
Saab e pritaeno luksuzno vozilo. Kaj nas nema limarija za nego, mehanicki se e isto sto i Vectra.

Да си истражам по интернетов малце, лимарија што и да е се прави, механиката ако е сродна на Вектра, може и да се земе.

Одлични возила,а за сервис стварно поим немам,иначе кај нас многу малку се ценат,сметај дека за препродажба исто така ќе ти биде ограничен бројот на купци.

Иначе како возило е феноменален,се имам возено во 9000 турбо 95 год. во Бугарија..........страва кола,ама и троши ко луда.Иначе човекот што ја имаше рече дека немал проблем за ништо до сега (2003 година) освен редовни сервиси,а кога го прасав кај ја сервисира рече кај негов пријател кој е механичар.

9000 и 900 турбо се многу фалени модели, као луди иделе. За трошењето може и решение плин, али за плин пре на Алфата би и ставил него на тоа...

EDIT: Расчитав по интернетов, се има кога ти треба... Шасијата е потполно иста со Вектра од исто годиште, само скратена за 10 сантима и далеку позајакната. Сите делови што се испод лимаријата, као амортизација, предница, задница, систем за кочење и така натаму се исто така по потекло од Вектра, така да многу полесно ке поминам (ако евентуално се земе колата) кога ке барам за Вектра делови. Ако се откажам евентуално од купување, контактирајте ме, сочувана е колава многу, убаво работи, и за многу, многу ефтини пари може да си ја земете.
« Последно менување: 24 Мај 2011, 17:09:59 pm MartinAlfista »

Отсутен Pal Zileri

• Сијка Пиштолова
  • Редовен
  • Пораки: 2464
И јас едно време бев заинтересиран да земам Saab но се откажав пред се поради големата потрошувачка,гломазноста за наши услови и за овластени делови и сервис треба да одиш до нашиот јужен сосед бидејќи кај нас нема ништо такво.
www.domitalia.mk

Замисли како би ни изгледале колите по форумов да имавме нормални 5000еур месечна плата by Deni

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14330
  • Пудингот на шоферството
И јас едно време бев заинтересиран да земам Saab но се откажав пред се поради големата потрошувачка,гломазноста за наши услови и за овластени делови и сервис треба да одиш до нашиот јужен сосед бидејќи кај нас нема ништо такво.
kaj nas delovi na lager imas za mnogu malku tipovi i marki na koli....a za juzniot sosed nemora odenje,denes poracuvam den utre ke mi stigni,taka da poveke nemojte da prajte muabet za nabavka na delovi poso mi idi nekako glupo....sega mozis se da najdis
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен MartinAlfista

• Легенда
Како што заклучив по содржините на интернет, а Вектра а Сааб 900, исто ти е. Лимарија и ситници за ентериер немаме ние. Ке падне одлука за кратко време, ако е негативна, ке им предложам на другите членови да поминат накај Гостивар и да ја видат колата, сепак тоа е ефтина, уникатна и многу побезбедна Вектра :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11744
  • Архитект
Има еден од битола само Saab вози, до сега има 5-6 мислам. И нема некој поголем проблем за делови или за поправки. Иначе сааб ти е во групација со General Motors така да се внатре е опел или некоја сродна кола. Иначе се интересни и издржливи возила, кај нас се ретки. Моментално мислам дека фабрикта е во знак на прашање дали ќе прави уште возила или оди bust. Кај мене пред зграда има таква 900ка црна, со француски табли мислам, ама оваа е отепана - кога вози целата е искривена.