Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169903 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Ајде и тука нека го има. Линк

Во кратки црти, бифор:

Aфтр:

Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Tomislav

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
Дечки, ако треба да сменам крило браник, без други оштети, само фарбање значи на нови делови, каде ке препорачате како најдобри, небитно многу временски колку квалитетно да е

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 119
Здраво дечки,

Ќе може ли да ми препорача некој продавница/сервис за авто бои и лакови? Еден другар вчера ми кажа дека имало некоја во Скопје после Железничка станица од лева страна. Ми кажа дека таму полнеле бои и во спрејови (оние што се со лагери во нив), а ја утврдувале бојата со оние картончиња кои се обоени со бои со различна градација. Изгледаше прилично задоволен од услугата, а згора на тоа и јас лично се уверив во бојата што самиов другар си ја аплицирал на колата. Инаку мене ми треба само за да си ја бојадисам хаубата и покривот, а останатиот дел од колата е ок.

Се извинувам ако постов не кореспондира со правилата на темава.

Фала однапред! :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Max Meyer.

Отсутен terzziski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 719
Max Meyer не полнат во спрејови.
Доста често одев порано таму, и од тоа искуство знам дека не полнат.
Освен ако не смениле нешто во меѓувреме.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Здраво дечки,

Ќе може ли да ми препорача некој продавница/сервис за авто бои и лакови? Еден другар вчера ми кажа дека имало некоја во Скопје после Железничка станица од лева страна. Ми кажа дека таму полнеле бои и во спрејови (оние што се со лагери во нив), а ја утврдувале бојата со оние картончиња кои се обоени со бои со различна градација. Изгледаше прилично задоволен од услугата, а згора на тоа и јас лично се уверив во бојата што самиов другар си ја аплицирал на колата. Инаку мене ми треба само за да си ја бојадисам хаубата и покривот, а останатиот дел од колата е ок.

Се извинувам ако постов не кореспондира со правилата на темава.

Фала однапред! :)

Imas vo Skopjanka, potocno Koga ides po Vladimir Komarov, pred semaforite desno - pisuva boi i lakovi, i vo gjorce karsi crkvata.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Ако добро разбрав, сакаш хаубата и кровот со спреј да ги фарбаш?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Кај да побарам преден браник за Ксара 2002, бел по можност?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8001
  • Плинаш!!!
На каросерија.мк би требало да има, ама нема да биде бел.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **
Ако добро разбрав, сакаш хаубата и кровот со спреј да ги фарбаш?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Да, да. Хаубата и покривот, бидејќи само на овие места ми е излупен лакот и бојата почнува да станува се побледа и побледа. А на некои места на хаубата и покривот имам и неколку мали површински кородирани точки.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Со спреј тешка работа, барем по мене. Ем големи површини се ем ќе ти отидат доста спрејчиња, генерално ако рачунаме со прајмер/филтер, кит, база и лак. Мислам дека нема да ти се исплати сам да фарбаш. Си прашал некој мајстор колку би те чинело да ти среди?

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **
Не, не сум прашал. А искрено не ни знам кој колку добро би ги избојал и колкава ќе биде цената за тоа. :-\ Инаку јас си мислев дека барем нешто ќе завршам работа со спрејот бидејќи другар ми на истиот начин ги бојадисуваше праговите во бела боја и вака на прв поглед убаво ги имаше дотерано.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
Не, не сум прашал. А искрено не ни знам кој колку добро би ги избојал и колкава ќе биде цената за тоа. :-\ Инаку јас си мислев дека барем нешто ќе завршам работа со спрејот бидејќи другар ми на истиот начин ги бојадисуваше праговите во бела боја и вака на прв поглед убаво ги имаше дотерано.
Сигурно подобро ќе ти ги исфарба отколку ти сам. Инаку грубо 50 евра од панел.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен corsa-c

• Јуниор
  • **

Во ред, а кој од сервисиве за боење во Скопје може да ми препорачаш?

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040

Во ред, а кој од сервисиве за боење во Скопје може да ми препорачаш?

Врати се погоре на странава имаш од Дибидус оставен број за контакт од мајсторот. Јаја исто се добри, прашај во аутомакедонија...