Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169854 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #255 на: 29 Ноември 2018, 01:06:21 am »
Мене ми се најхит сликине кај што лепи ербегови и луѓе коментираат „уу, топ, браво, закон, најбољи си“ :D :D :D

https://www.facebook.com/servis.bogdanovski/media_set?set=a.155048717913544&type=3

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #256 на: 29 Ноември 2018, 01:22:25 am »
Баш ги изгуглав да видам ривјуа случајно и канал на јутуб ми излезе, еве и видео од "сработеното" има ако е таа колата
https://youtu.be/8R2T-NiG1H8
Не е таа. Оваа беше со удрена шоферска врата и прагот беше малку стиснат. Инаку бојата нема врска, кога порачав капаче со оригинална боја видов дека нивнава на портокалова удара ама затоа на типов поради врата само сега има црвенкасто-помаранџаста цела лева страна
На Мазда колку што чув се 3 слоја боја, еден црн и два црвени за да искочи таа безобразно добра црвена боја...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #257 на: 29 Ноември 2018, 01:31:00 am »
Мене ми се најхит сликине кај што лепи ербегови и луѓе коментираат „уу, топ, браво, закон, најбољи си“ :D :D :D

https://www.facebook.com/servis.bogdanovski/media_set?set=a.155048717913544&type=3
Значи големи се шансите кај членот со Маздава аирбеците да се закрпени (доколку се активирале при ударот). Како што му рекол дека ќе стави половни делови на каросеријата, сигурно така му рекол и за аирбеците.

@iki ?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #258 на: 29 Ноември 2018, 09:34:55 am »

Како е ова легално? Па уште постирано јавно?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #259 на: 29 Ноември 2018, 09:45:41 am »
Кој проверува во Мк тоа, па за да ти стави ознака дека си нелегален или исфрлен од сообраќај ?

Мора мноооогу да се стегнат техничките прегледи, ако сакаме напред.
Ама мнооогу!

Има едно пежо 406 во комшии со години се вози слупано напред. Слупано така што предницата е 10 см на внатре. Светлата светат во земја.

Како таа кола има валидна регистрација ??

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #260 на: 29 Ноември 2018, 09:50:45 am »
Ќе дојде време кога...

ПС
Чекаме овкво клипче од Стратро ;D ;D ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #261 на: 29 Ноември 2018, 12:09:44 pm »
My bad, му ги загледав наназад видеата еве уште едно дефинитивно за затвор
Од два матизи напраен еден.
https://youtu.be/ko8jmPEdWxY
на 2:45 отворен како конзерва матизот ниту појачан ниту ништо..
???

Не знам кој е поматуф, овие што се нафатиле или газдата што инсистирал.

Отсутен iki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #262 на: 29 Ноември 2018, 13:15:49 pm »

Значи големи се шансите кај членот со Маздава аирбеците да се закрпени (доколку се активирале при ударот). Како што му рекол дека ќе стави половни делови на каросеријата, сигурно така му рекол и за аирбеците.

@iki ?
Не Аирбегот не беше испукан и тоа ми беше аргумент плус да ја направам за да ја возам а не да ја продавам, покрај тоа што не е шасиски искривена

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4019
« Одговори #263 на: 29 Ноември 2018, 13:17:49 pm »
Eве и на К-15 од Буба, Ауди направи Цацко, истото можи и овај Богдановски

Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен iki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 18
« Одговори #264 на: 29 Ноември 2018, 13:18:44 pm »
Баш ги изгуглав да видам ривјуа случајно и канал на јутуб ми излезе, еве и видео од "сработеното" има ако е таа колата
Не е таа. Оваа беше со удрена шоферска врата и прагот беше малку стиснат. Инаку бојата нема врска, кога порачав капаче со оригинална боја видов дека нивнава на портокалова удара ама затоа на типов поради врата само сега има црвенкасто-помаранџаста цела лева страна
На Мазда колку што чув се 3 слоја боја, еден црн и два црвени за да искочи таа безобразно добра црвена боја...
Во мазда викаат да трослојна боја е. Е сега што значи тоа стварно не знам

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #265 на: 29 Ноември 2018, 13:42:52 pm »
Во мазда викаат да трослојна боја е. Е сега што значи тоа стварно не знам
Прајмер, боја, лак.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #266 на: 29 Ноември 2018, 13:47:03 pm »
Две бои, една подлога, и основа, па после лак..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #268 на: 29 Ноември 2018, 18:54:19 pm »
Кои технички да се стегнат кога 90% од возилата се регистрираат само со приложена сообраќајна без воопшто да е донесено возилото.

Денес на автопат видов како пренесуваат работници во вакво (а газдата сигурно има Q7, X6..):

Господ не може да ме убеди дека каросеријата не е 90% распадната, дека кочниците се исправни, дека има гуми со соодветна длабочина на шара, дека нема 45 степени луфта на волан...

Инаку во контекст на китерот Богдановски, се чудам прво на луѓево што се нафаќаат шугав тоталка слупан матиз што нов не вреди 3000 евра да го носат да го калеми од 7 коли (а сигурно он не им го прави за 200 евра) и после да си го возат или продадат.
Тоа со airbag-овите башка муабет, треба некоја беља да се деси и да си окапе у затвор. Да му однесеш кола со скинат штиф, може ќе го залепи со супер лепак. И што спомна Симо, народов му се диви дека е врхунски стручњак. Од таква нација ли очекувате да мрдне од дното?

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #269 на: 29 Ноември 2018, 19:18:43 pm »
@Igor одлично усклаѓено ;D