Автор Тема: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници  (Прочитано 169414 пати)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Одг: Автолимарски и автолакерски сервиси и работилници
« Одговори #525 на: 15 Октомври 2021, 14:50:33 pm »
Поршеата што ги работи се алуминиумски, така да ваљда ќе може да ти среди.

https://www.facebook.com/PDRMacedonia/

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #526 на: 15 Октомври 2021, 21:50:16 pm »
Алуминиумот колку што ми имаат кажувано тешко се исправа. Не е како лимот. Мора прво да се загрее на (ако ме служи памтењето) 200 степени па тогаш да се манипулира.

Во основа многу малку мајстори во МК работат со алуминиум (заварување исправање и сл.) токму заради тоа што е пипаво и бара добра мајсторија.

Јас сум скептик дека може алуминиум да се среди ама ете не сум експерт ќе кажат тие што знаат.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #527 на: 15 Октомври 2021, 23:32:27 pm »
Здраво дечки, на ауди а7 има длабки од град, е сеа некои од панелите како хауба, врати се изработени од алуминиум за кои добив информација дека неможе да се санираат со влечење без фарбање. Да ми препорачате некој добар и квалитетен сервис за санација на проблемот?
Ви благодарам

Probaj kaj Darko PDR. Aluminium nemoze da se pegla, za grad mislam deka kje ti gi sredi

Kaj nego e prasano i nemoze

Moze da vidime slika od voziloto?

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #528 на: 16 Октомври 2021, 07:56:47 am »
Prasaj go i Babarko ednostavno pobaraj poveke mislenja

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1015
« Одговори #529 на: 16 Октомври 2021, 10:20:29 am »
@Kristijan001

Ако најдеш некој што се нафаќа кажи кој е.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
    • ibiz.mk
« Одговори #530 на: 03 Јануари 2022, 12:47:47 pm »
Добро дечки толку ли е скапо, за пеглање и фарбање на врата да се бара 300+евра
или што е работа

на шапка дечкото беше лошо паркиран едвај да се помине, ми завлече задниот дел и само со штоп/пластика го набив, вратата не е изместена

сите бараат ненормални цени 300-400+ евра, и муабет треба и задна врата да се фарба, задно крило, предно крило, да не делело

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #531 на: 03 Јануари 2022, 13:02:41 pm »
Dali se servis Jaja uste dobri kako sto bea?
Kolata mi e full kasko pa mozam da biram avtolimarski servis, mala desavka ama treba da se farbaat dve vrati i pragce.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #532 на: 03 Јануари 2022, 13:46:04 pm »
или што е работа

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
на шапка дечкото беше лошо паркиран едвај да се помине, ми завлече задниот дел и само со штоп/пластика го набив, вратата не е изместена

сите бараат ненормални цени 300-400+ евра, и муабет треба и задна врата да се фарба, задно крило, предно крило, да не делело

Европски друже, европски записник да си седнете и пополните и нацртате. Па колку сакаат нека бараат после сервисите, и ако сака во фабрика нека ја носи колата друга да му дадат.

Битно грижата тргни ја од свои рамења и пребаци ја на осигурителната компанија, на која плаќаш пари секоја година да те осигура од трошоци за вакви случки. :)

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 644
    • ibiz.mk
« Одговори #533 на: 03 Јануари 2022, 14:02:29 pm »
или што е работа

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Европски друже, европски записник да си седнете и пополните и нацртате. Па колку сакаат нека бараат после сервисите, и ако сака во фабрика нека ја носи колата друга да му дадат.

Битно грижата тргни ја од свои рамења и пребаци ја на осигурителната компанија, на која плаќаш пари секоја година да те осигура од трошоци за вакви случки. :)
ептен си во право, така и ке бидне најверојатно, најмалку нервози би имало така

а како оди процедура, оти европски не сум пополнувал до сега, и 2те коли се странски(бугарска и германска).
и немаше полицаец на лице место, само сликавме

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #534 на: 03 Јануари 2022, 14:11:46 pm »
Mislam nemoze tuka evropski, toj e samo za so mk registracii 😐

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
« Одговори #535 на: 03 Јануари 2022, 14:14:39 pm »
Mislam nemoze tuka evropski, toj e samo za so mk registracii 😐

Мислам може, затоа плаќаме зелен картон. За да сме осигурани и во странство и при дешавки со странски возила.. хмммм?  Е сеа како е постапката за бугарска и германска кола..  Најубаво тој што е виновен да се јави во својата осигуителна компанија и да си праша.  Е сеа при МК возило и друго возило во МК, мора да има полициски записник. А за две странски, најубаво да се праша во осигурителната на "виновниот".

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #536 на: 03 Јануари 2022, 14:23:04 pm »
300e не личи многу за штетава. Голем и јак штопот изглеа :) Цела врата е згужвана со оштри ивици, кои не се за извлекување. Да е моја кола, би барал нова врата со фрарбање. За крилото полесно личи....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
« Одговори #537 на: 03 Јануари 2022, 14:24:55 pm »
Европски записник не е возможен за коли со странски регистрации. Кривецот се јавува во неговата осигурителна во матичната држава, ја објаснува ситуацијата и од таму му даваат инструкции. Обично е обавезно викање на полиција за изработка на полициски записник, после со превод на записникот од полицијата се оди во матичната држава, се предаваат документите..... Во глобала не е толку едноставно. Е сега дали ти се исплаќа или не да го правиш сето ова, на тебе е.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #538 на: 03 Јануари 2022, 14:28:46 pm »
Европски записник не е возможен за коли со странски регистрации. Кривецот се јавува во неговата осигурителна во матичната држава, ја објаснува ситуацијата и од таму му даваат инструкции. Обично е обавезно викање на полиција за изработка на полициски записник, после со превод на записникот од полицијата се оди во матичната држава, се предаваат документите..... Во глобала не е толку едноставно. Е сега дали ти се исплаќа или не да го правиш сето ова, на тебе е.
И европскиов не бил баш многу европски а? ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #539 на: 03 Јануари 2022, 14:31:39 pm »
Европски записник се вика зошто ваљда е унифициран на европскиот континент.

Е сеа што ќе бара твојата осигурителна за да го смета записникот за валиден, тоа не знам. Можда записник од полиција, можда нешто друго. Ќе си дознаеш кога ќе се јавиш да прашаш.

ЕДИТ: Ете Саше објаснил дека logic isn't applicable во ситуацијава :)

Иначе штетава ко ништо е за нова врата. Ова пеглај го колку сакаш, на крај кит ќе мора да јаде и едно појако лупање на вратата ќе го направи китот мозаик :)