Дигнав и јас раце од чистење, цца 650-700м2 е тревникот и годинава ќе почнам да го намалувам, убаво е, ама многу е.
Првите 100м2 ги чистиш и средуваш, натака само косиш. Не?
Делот пред куќа е некои 450м2, тој брзо оди ако косиш на време и е едноставен за да го средиш, иако мора после да палиш тример за покрај дел од оградата зошто е ѕид и не фаќа косилка, позади куќа е малку зафркнато со дрвата и десно кај овоштарникот исто е борба, иако имам оставено место за да поминувам покрај дрвата.
Дива трева има негде-негде и кога ќе ја искосам не се приметува, затоа дигнав раце, а после одреден период слабее и коровот од садената трева ја покрива.
Дигнав и јас раце од чистење, цца 650-700м2 е тревникот и годинава ќе почнам да го намалувам, убаво е, ама многу е.
700m2 trevnik? eeee burzoazijaaaa! aman be lugje kolkavi dvorovi imate? kaj mene cel plac so se kukja so se dvor so se parking e edvaj 350m2 a ne samo trevnikot
blaze si ti!!!
1000м2 е плацот, 100м2 фаќа куќата во основа, шупа 10м2, гаража надвор 20м2 и околу 220-30м2 ми е прилазот со бекатон до куќа.
Летово ќе намалам доста, летниковецот ќе биде околу 40м2, предниот дел од оградата го насадив со дрвца за ѕид и тука ќе намалам 40м2, игрална за децава околу 20м2 и во предниот дел по некое дрвца тука и таму, и ќе се намали.