Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 261744 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #675 на: 28 Февруари 2015, 06:48:01 am »
Градски паркинг за разлика од ПОЦ се мајка тереза во понашањето, културата и почитување на некои правила. Овие ПОЦ се тешки џукели, комуњарски џукели што едвај чекаа да влезат на работа и да ебат матер на се што застанува макар и на 2 минути, значи сериозен сум се кријат позади дрва и грмушки за да не ги видите и после 3 минути казна на шофершајбна наоѓате. Дел од парите директорот на ПОЦ ги потроши последниов месец на факултетите за финансирање на студентите во нивната "голгота" ;)

Кој парадокс, сакајќи да ги навредиш им делиш епитет од најсветлата историја на овој народ.

Вистински епитет за нив е маму им ебем голоотчка ...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #676 на: 28 Февруари 2015, 08:01:51 am »
Не бе куоре не сакав да ги вреѓам а уште помалку да ги бранам. На пример најомилено ми е кога на тутунски пајакот стои на улица и подига кола уредно паркирана ама на резидентен паркинг (најпедерското од поц)  и подзастанувам, отварам прозор и му се дерам на тој додадено со мрсни пцовки.
@веле мислев дека се најсветлата ама времето покажа дека најголемиот шљам се умеша и излезе баш како кими што кажа, само пропалици и тие што не им се учи протестираат.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2790
« Одговори #677 на: 28 Февруари 2015, 10:49:45 am »
А како е уредно паркирана колата ако е на резидентен паркинг? Јас да сум резидент таму и кога ке дојдам да нема место пошто тројца/четворица решиле дека треба да се паркираат таму и јас би викнал пајак, што треба да правам, да идам подоле и да плаќам паркинг од саат кога веќе сум платил за некој друг да се паркира?

На работа имаме платени 8 паркинг места и се обележани дека се на фирма, а има и рампи кои повремено ги креваме ама некад остануваат спуштени ако си искочил на кратко или да завршиш нешто и погоди што? Редовоно доаѓаат вакви ликови се паркираат на самите места (ако не е заклучена рампата си искачаат и си ја спуштаат), се паркираат попреку, и блокираат две коли и уште еден тон комбинации, а во една ситуација се имаше паркирано некој шупак заради што колегата мораше да ја остави колата на улица и повторно погоди што? МУ ЈА СОБРА ПАЈАК! Иначе за да биде трагедијата уште поголема, пајак не собира од приватни паркинзи, т.е. кога ке се паркира на нечие место кое е приватно не е поц или моц, тогаш не доаѓаат, само ако е на улица.

Јас мислам дека треба повеќе пајаци, пошто има еден куп идиоти што паркираат кај сакаат и кај ке стигнат, ако можам јас да си плаќам, нека си платат и другите, а не сите сакаат да се паркираат до гз да им биде што и да им треба. Абе околу зелено пазарче има 300 коли паркирани по улици и тротоари и кочат и сообраќај и се, а катната гаража дреме празна. Зашто? Затоа што кога Станко сака да испазари пола саат ке ја остај на улица колата, наместо да даде 30 денари за паркинг. Исто и кај Сити Мол, абе луѓе, 40 денари е за 4 саати паркинг и пак сите по тротоари и околни улички пред згради и блокираат и влезови и пролази и се.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #678 на: 28 Февруари 2015, 10:58:11 am »
Нема проблем бе додо ама затоа да се донесе закон за тие со резидентно да немаат право никаде на друг паркинг пред друга зграда да паркираат. Око за око мислам дека така би било најфер. А не кај нив несмееш а они секаде може епа неможе така бе.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #679 на: 28 Февруари 2015, 11:04:14 am »
Абе они си плаќаат за таа услуга за паркирање пред зграда, ако тој со резидентна лепенка проба да се паркира кај беверли и тој ке добие канџа на тркалото, зашто така збориш дека тие секаде може да се паркираат? Нив им е дозволено во одреден реон да се паркираат, а тоа е не повеќе од неколку улички околу адресата на живеење.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #680 на: 28 Февруари 2015, 11:08:01 am »
Не,не како јас од аеродром или од било која населба несмеам на РЕЗИДЕНТНО пред нивна зграда да несмеат и они во било која населба во скопје да паркираат па нека плаќаат пак они на поц!!!
Пички смрдени се тие од поц со тоа резидентното, ускратуваат право на мене а за разлика од моето право нивното не е скратено.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #681 на: 28 Февруари 2015, 11:16:05 am »
Не ја разбирам логиката... ти во аеродром си се паркираш пред зграда уредно, најверојатно и си плаќаш за тоа, кога ке дојдеш во центар имаш еден куп паркинзи кои не се резидентни и можеш да си платиш и да си паркираш. Кога овој од центар кој плаќа за тој паркинг ке дојде во аеродром ке си плати паркинг, кој патем е прескап, поскап е од паркинг на плоштад. Едноставно во центар е преголема гужва и мора некако да им се обезбеди простор на тие луѓе што живеат таму, аеродром е препун со празен простор и со паркинг места, па пак се наплаќа. Резидентните паркинзи низ центар обично се мали простори за не повеќе од 10-15 коли, а во аеродром паркинзите се огромни. Да повториме дека паркинг во аеродром е поскап од паркинг во центар.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #682 на: 28 Февруари 2015, 11:20:05 am »
Не бе додо,  што го боли него дали е празен или полн зашто он да ми остава кола кај мене секој ден по 8часа кола а јас несмеам 20минути а тоа дека има паркинг места колку сакаш во аеродром голема грешка си. Битно логиката на тоа дека мене ми е забрането кај него пред зграда а него му е дозволено кај мене, тоа е проблемот!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #683 на: 28 Февруари 2015, 11:25:32 am »
Направете во аеродром катни гаражи, паркинг со рампа и остали опции, па нека забранат паркирање околу згради. Немам ништо против. Јас најчесто ја користам катната до бисер, не за друго, поефтина е. Вака да бараш да се забрани паркинг за сите не-аеродромци во цела населба е малку... незнам дали има зборче за тоа. Патем низ центар имаш опции за паркирање, не е дека немаш, не се сите резидентни паркинзи.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #684 на: 28 Февруари 2015, 11:33:37 am »
Се согласувам со колегата Додо. Резидентни паркинзи се многу помалце од нерезидентни, и секогаш се помали улички со мал капацитет за паркирање.

Иначе патриотите го смислија и уведоа тоа со резидентни паркинзи на поц, не комуњарите. Комуњарите мислам дека само дозволија жители на општина центар да се паркираат бесплатно на сите паркинзи на општина центар.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #685 на: 28 Февруари 2015, 11:40:14 am »
Како и он што има право така и јас го сакам тоа право па и да платам а на резидентните немаш право да платиш, тука е разликата во муабетот и мојата поента. Резидентното ти е исто како да си ставиле рампа пред зграда и само станарите да имаат далинско од неа па зашто тогаш со закон е тоа забрането да се поставува на државно земјиште?

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #686 на: 28 Февруари 2015, 11:50:59 am »
Резидентните места си ги бараат претежно станарите, ќе однесе имотен лист, толку и толку места за зградата се одредени, а тоа една уличка нема доволно за сите да се паркираат што живеат таму.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #687 на: 28 Февруари 2015, 11:52:45 am »
Имотниот лист е за станот и едно метро околу зградата а не купен паркинг, затоа нагласив за јавно земјиште а не за приватно!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #688 на: 28 Февруари 2015, 14:07:27 pm »
Дечки да се разбереме, татко ми не паркирал на резидентен паркинг. Тој паркирал на уличка ФИЗИЧКИ одвоена од резидентниот паркинг. Ако ви текнува тоа е уличката измеѓу сервисот за Пежо и трафиката на ЈСП. Во истата уличка ниту има обележано со мрсна боја ниту табла на која пишува дека е паркинг.

Инаку и јас се слагам дека не е дозоливо да им се паркира на луѓе со резидентен паркинг. Тоа е исто како кај мене некој пред двор кога ќе ми паркира.

Во случајов е сосема различно.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #689 на: 28 Февруари 2015, 15:17:04 pm »
Друг случај е тоа на татко ти, јас на крај само се умешав за муабетот меѓу додо и ахтунг :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.