Автор Тема: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.  (Прочитано 261796 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Одг: Паркинзи / Паркинг места низ нашите градови.
« Одговори #570 на: 24 Октомври 2014, 10:40:40 am »
Мене ме курчат по паркинзи, што ми даваат друго лифче за излегување кога плаќам, а имам поголема сума (рецимо 100+ денари) за плаќање. Понекогаш ми даваат фискална, понекогаш не.

Редовно се случува на паркингот во ГТЦ и карши Холидеј Ин.

Шо не им кажеш/пријавиш? Не смеат да прават така.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29787
    • CARclub.mk
« Одговори #571 на: 24 Октомври 2014, 10:59:11 am »
Еднаш се расправав со тој доле во ГТЦ, одговорот беше „извини дечко, грешка.“ Немам начин да докажам дека е намерно. Интересното е што неколку пати ми дал друга картичка, и фискална. Треба да забележам убаво дали фискалната тогаш ја вади од апарат, ама ваљда тогаш ја вади пошто е директно врзан фискалниот принтер со скенерот.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #572 на: 24 Октомври 2014, 11:05:06 am »
абе праат превари со нивни луѓе, или со некои доставувачи, за да не плаќаат паркинг...

Мене така ми направија еднаш овие од Рагуза... Пред да влезат на паркинг, праат некои ѓурултии со овие од Паркинг, појма неам шо... Влагаат со комбенцето на паркинг, застануем ја на рампа, и ми иде еден од нив као „Чекај дечко, не вади билет, сеа ќе ти отворат бла-бла...“. Го погледнав полубело, вадам картицата, викам, „Платете си паркинг.“

Ама биле за кратко, заборавиле картица, што ти ја знам... Абе не ме интересира, и мене да ми се деси истото, ќе ме тераат да си платам, иако колата седи на тој паркинг. Оф деј фак.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
« Одговори #573 на: 24 Октомври 2014, 11:06:43 am »
Друго ливче?  Истото го куца и ми го дава заедно со фискална. Дали у гтц, дали кај холидеј ин малтене нема гаража или платен паркинг у скопјево кај шо немам влезено :D до сега такво нешто ми се нема десено.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #574 на: 24 Октомври 2014, 11:15:34 am »
Како што реков, скоро редовно, особено кога е поголема сметката. Знам дека не е моето ливче пошто кога излегувам од кола го превиткувам ливчето на пола и го ставам во новчаник.

Едит: Еве, следните неколку пати кога ќе одам во ГТЦ прво ќе го сликам ливчето пред да одам да платам.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #575 на: 24 Октомври 2014, 15:27:35 pm »
Како што реков, скоро редовно, особено кога е поголема сметката. Знам дека не е моето ливче пошто кога излегувам од кола го превиткувам ливчето на пола и го ставам во новчаник.

Едит: Еве, следните неколку пати кога ќе одам во ГТЦ прво ќе го сликам ливчето пред да одам да платам.

Јас се испокарав со тој од карши Холидеј Ин. И мене ми даде друго. Јас имав еден саат потрошено, влезено во 20 00, излезено во 21 и нешто, ми даде од 9 саат сабајле ливче. И ме изнервира и му се вратив. Се испокарав и тој се правдаше, како што ти менува тебе што ќе излезеш со друго ливче, точно пари си плати. Мислам дека праат дубари за да излезе некој со ливче од саат-два, а ја оставил колата цел ден. Јас излагам со неговото од сабајле, тој со моето. Е сега недостатокот од пари во каса не знам како го правдаат ...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #576 на: 24 Октомври 2014, 23:51:30 pm »
така што го поништува ливлето во систем како ненаплатено.. имаат и они некои договори со некои фирми за месечен ануитет со фиксна сума за неограничено влегување и излгегување на нивните возила. системот им дозволува да поништат билет, и практично е со 9 денари тој билет, тебе рачно ти наплаќа 30-40 денари, си добиваш дискална и излагаш на капија без проблем со тој поништен билет...

прикаската не е за да ќарат пари, туку да ослободат некој пријател да не плати паркинг.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #577 на: 25 Октомври 2014, 15:02:47 pm »

8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)  8)    

;D  ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #578 на: 25 Октомври 2014, 15:04:51 pm »
Сега баш ке го постирав...Ете му на сопствениците на Ауди инспирација за паркирање. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #579 на: 26 Октомври 2014, 09:58:16 am »
Demek do sega im falese ili ne bea inventivni. :) :)
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #580 на: 26 Октомври 2014, 10:25:33 am »
Ne im falese no sigurno imaat fabricki priracnik za debilno parkiranje.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
« Одговори #581 на: 26 Октомври 2014, 10:29:15 am »
У Охрид педерите и на државен празник наплаќаа паркинг.А тоа што е до 1.30 и вон сезона да не праиме муабет.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #582 на: 26 Октомври 2014, 10:54:36 am »
А ветуваа дека нема никаде да се наплаќа, ама видоа колку пари земале претходно од паркингот па зошто да не продолжат со наплаќање :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #583 на: 26 Октомври 2014, 11:48:34 am »
Цитат
Како да си отидете од City Mall, после воведувањето на плаќање паркинг, во неколку чекори, што не би требало да ви одземат повеќе од 30-40 минути:
1. Пронајди го паркоматот пред кој што стојат не повеќе од 40-50 луѓе, ги нема повеќе од 3-4ри , не се поставени на исто место , само треба да си снаодлив и авантурсит и да го најдеш оној правиот за тебе
2. Внеси го паркинг билетот , и биди среќен доколку истиот биде прифатен од страна на паркоматот
3. Доколку не е , тука е добра и фина дадичка која ќе ти каже , дека доколку има ваков проблем треба ручно да го внесеш енормниот код( не поголем од 30-35 бројки)
4. Го куцаш кодот , пиеш кафе измеѓу-времено, пази да не го утнеш дека ќе треба од почеток, а позади тебе има веќе 30 луѓе, и ТАДАМ!!!
5. Земи си ја и потврдата,за секој случај, се случува и да не ти се прифати билетот коа ќе искачаш!
-Или пак дојди си со буфче

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #584 на: 26 Октомври 2014, 12:25:30 pm »
^ Не ми се десило ништо од ова. Напротив, намалена е гужвата доле во паркингот. За плаќање не сум чекал повеќе од 3 минути.