Reality check in ascending order.
1. Живеам на неполни 7 км од Центар и 50 и кусур години немам директна автобуска линија, а и оние кои што ги има се на раб на пропаст .(45, 55, 65) и ме оставаат на Железничка.
2. Катната гаража до пред некој месец кошташе 1000 денари и се полнеше до 18 то ниво, сега кошта 1800 денари месечно и се полни најмногу до 8 мо така да не сум убеден дека сега има повеќе профит (кој наводно треба да се инвестира во јавен транспорт).
3. 90% од вработените кај мене се фамилијарни луѓе кои оставаат/земаат мали деца во градинка/ училиште, така да ЈСП/мотор/точак не е опција.
4. Мора ли се, ама баш се да е лоцирано во тој факинг Центар на Скопје? Секоја фирма, министерство, завод, совет, па згора на се уште и станбени згради дигаат на секоја слободна педа простор и во секоја локална уличка? Има неорани ниви во Аеродром, Лисиче и којзнае колку неискористени спратови во МТВ...
5. Секоја трета кола низ градов не е од Скопје.Не се криви луѓето кои доаѓаат..не е лесно секој ден да возиш КУ-СК, ВЕ-СК, ТЕ - СК за да дојдеш на работа..но тоа само по себе дополнително прави проблем.
6.Култура...лично сум сведок на слободен паркинг простор да ја се остави кола на сред улица ("само за 5 мин"), до контејнер каде некој друг и да сака да паркира неможе заради првиов..не да помине. И имаш симфонија од свирење на нервозни шофери заради застој.