Да не треба 2000 евра да му го нагрлам газот на некој? Фарбање се знае колку пари е само имаш мајстор што ќе си ја заврши работата и мајстор преварант!
Свесен си колку кошта фарбање нагоре во Германија,Австрија,Швајцарија???
Конкретно за Австрија ке ти кажам имаш неколку опции од која најефтината е 3 500 евра и тоа да ја однесеш изработена со кит и филер они само да ја офарбат и да ја излакираат.
Втора опција ти е да ја однесеш се да ти средат они само ке треба да се напучиш и да платиш а тоа задоволство ке те кошта околу 7 000 евра.
Кола на мој пријател од Австрија ке ја носат сега во Декември кај Саме договорив јас за да ја фарбаат.Кога му ги кажав цените дека за 1 500 тука ја прават стакло, рече дај ми трансакциска сметка да ти испратам пари за да договориме датум.Ке ја носат на приколка од Австрија.
Same u przino? same farba koli? od koga be?
btw, sporedbata so EU i MK ti e ko mleko i boranija. Prvo tamu sto kje ofarbaat garantiraat i nema prevari, vtoro standardot kolkav e? Treto kaj nas kje se lupa u grudi dur ja odneses kolata i posle sanjaj ti dali ti stail body ili ppg. Cetvrto, kako moze za mk1 da kosta 1500 eur farbarija a za mk3 da kosta 600-700.
Batali ti matematiki ovoj bil dobar ili ne... "OLTAJMERI" se sea u moda. Kaj nas reperot za cena ne e kolku rabota ima na kolata tuku kolkav ti e dzebot. Filozofijata e "ovoj ima pari kje go deram".
Od moeto dosegasno iskustvo so slatkarite niz makedonija: Sekoja naredna intervencija na bilo koja kola kje bide zapisana na hartija i notirana, pa ako treba i 50% poskapo da platam.