Автор Тема: Фарбање на шепи и бубњеви + домашна  (Прочитано 27795 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Фарбање на шепи и бубњеви + домашна
« Одговори #75 на: 14 Април 2012, 08:24:30 am »
Офф оф офф.. :D Не мораше цел пост со сите слики да го цитираш за да прашаш за Антирост :) Оди влези во секоја железарија, и прашај ги за антирост. Не мора да се вика „металин“.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #76 на: 14 Април 2012, 16:10:50 pm »
Ама секој антирост не е ист, некој делува подобро и по брзо и прави по добра заштита од другите така да глеј да не штедиш 20-30ден. ако има некој малце поскап
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #77 на: 14 Април 2012, 16:46:16 pm »
ok,
A najdobro e vakov tecen da se koristi za ovaa postapka?? zosto do sega sum koristel samo onie anti-rost sto se vo sprej, i dali da go zastitam diskot pred da stavam od ova sredstvo mislam kade sto dopira plockata od klestata?? zosto od ovie sto sum gi koristel vo sprej sto se nekako ostanuva mrsno ,....

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #78 на: 14 Април 2012, 17:22:15 pm »
eve go desniot disk :

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #79 на: 14 Април 2012, 17:32:59 pm »
druze bez celicna cetka nisto ne pravis :) samo antiros nema da izvadi se

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #80 на: 14 Април 2012, 17:38:13 pm »
druze bez celicna cetka nisto ne pravis :) samo antiros nema da izvadi se
celicna cetka sigurno ke upotrebam i smirglanje istotaka,, ama i drugi prasanja postaviv okolu anti-rostot...dali e steten za samiot disk ako nanesam i na nego>?

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #81 на: 14 Април 2012, 17:44:37 pm »
toa i sakav da ti pisam...ne sum bas siguren no moze da e stetan ,mnogu raboti primer sto sum imal pocinkuvani onakvi kako pozlateni sto se sum probal da gi cistam so antiros i cela zastita im ja imam izvadeno,za aluminium isto ne e mnogu go jade,bakar go potemnuva e za diskovi bas ne sum go probal vidi na krajot malce stavi na diskot ako smeni boja ako pocrne ili ako vidis da go jade nemoj nikako natiros

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #82 на: 14 Април 2012, 18:01:49 pm »
pa vo prviot Post od kolegata Gojdo civa e i temava ,spored slikite najverojatno od sredstvotot anti rost ima staveno i na samiot disk...

pa neka kaze iskustvo ili nekoj drug dokolku stavil direktno na diskot ili stavil dodeka nanesuval na drugite delovi .........

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #83 на: 14 Април 2012, 18:18:03 pm »
i od ona sto go prolistav niz temive planiram isto so Renco srpejot da farbam..i me interesira dali samo vo Hubo go ima ili i na drugi mesta (kaj partnerite na primer od ovoj forum) ??
bidejki sakam da zemam i od sprejot za odrzuvanje na gumite za pocrnuvanje..

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #84 на: 14 Април 2012, 20:31:39 pm »
Микро,

Кај тебе има многу 'рѓа. Кај мене имаше само тенок филм. Сепак, направив утка што не ги исшмирглав туку само го избришав тој тенок филм со сунгери и крпа. Таму каде не беше добро исчистено повторно се појави малку корозија. Понатаму, околу бојата, не ти ја препорачувам. Практично ја снема за пола година, т.е. остана само некоја нијанса на сребрено со црно. Моја препорака е да си купиш спреј наменет специјално за шепи. Такви спрееви ќе најдеш во Самад, кои имаат многу пристојни цени, а воедно и се пријатели на форумов.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #85 на: 14 Април 2012, 21:50:03 pm »
Микро,

Кај тебе има многу 'рѓа. Кај мене имаше само тенок филм. Сепак, направив утка што не ги исшмирглав туку само го избришав тој тенок филм со сунгери и крпа. Таму каде не беше добро исчистено повторно се појави малку корозија. Понатаму, околу бојата, не ти ја препорачувам. Практично ја снема за пола година, т.е. остана само некоја нијанса на сребрено со црно. Моја препорака е да си купиш спреј наменет специјално за шепи. Такви спрееви ќе најдеш во Самад, кои имаат многу пристојни цени, а воедно и се пријатели на форумов.
ok blagodaram na informaciite,,,
mene poveke mi e za ovoj del sto e stvarno ima korozija,,a ne tolku za sepite. I ne mi kaza dali imase nekoe ostetuvanje sto stavi od anti-rostot direktno na samiot diski kade sto samata sapa faka so plockite..
i sto boi se tie od kaj Samad,,znam deka e prijatel na forumot.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #86 на: 14 Април 2012, 21:57:54 pm »
Во принцип не ставив анторост на дисковите, а ко што гледам нема ни некоја последица. За разлика од твоите, каде веќе има корозија и тоа дупчиња длабоки, кај мене се перфектно мазни и чисти. Тоа на дисковите што изгледа како кородирано на некоја од сликите е всушност исчистената корозија од другите делови. Дисковите беа кристално чисти пред чистењето, и потоа, откако еднаш закочив. ;)
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
« Одговори #87 на: 14 Април 2012, 22:24:34 pm »
ok ,blagodaram.
A sto firma se tie sto gi preporacuvas od kaj samad ,,mislam na boite,,jas sakam isto srebrena kako fabricki da bide nesto kako tvojata boja sto ispadna.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #88 на: 14 Април 2012, 22:28:34 pm »
Mikroos, Не знам од што кола се дисковиве, ама некако ми личат дека се блиску до мењање... На овие прај шо ќе праиш, ама нови кога ќе земеш, уште пред да ги намонтираш среди ги, прво обезмасти ги, заштити ги со антирост, па офарабај. Ем полесно се фарбаат кога се извадени, ем нема да се мачиш со р`ѓа и слични глупости. ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
Одг: Re: Фарбање на шепи и бубњеви + домашна
« Одговори #89 на: 14 Април 2012, 22:41:05 pm »
Od opel Astra H,,  ja mislam deka ne se za menjanje.  Zosto uste imaat debelina, A mislev plocki da menjam ama i tie gledam ne se za menjanje imaat uste meso.
Inaku zadnite se vakvi.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2 Beta-5