Автор Тема: Citroën Saxo 1.4i SX  (Прочитано 21332 пати)

Отсутен snail

• Почетник
  • *
  • Пораки: 43
Одг: Citroën Saxo 1.4i SX
« Одговори #30 на: 20 Мај 2011, 16:26:15 pm »
Нормално дека сам нема да му правиш ремонт, него... ако не се разбираш, може некој очи да ти замачка со гумици на вентили, од 1000 денари а да ти земе 500 евра за ремонт :)

Епа... тоа се критичните километри... а и не мора да значи... битно е, како е чувана колата, и како е одржавана...

Али ти, викаш дека 4та без проблем се качува... по угорници, значи вака на кажување моторчето е добро...
Абе мука нема, ич не му чуе. Со 4та брка, ама на рамно брчи над 110 па ке видам што е
Fast as death!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #31 на: 20 Мај 2011, 16:45:50 pm »
Нормално дека сам нема да му правиш ремонт, него... ако не се разбираш, може некој очи да ти замачка со гумици на вентили, од 1000 денари а да ти земе 500 евра за ремонт :)

Епа... тоа се критичните километри... а и не мора да значи... битно е, како е чувана колата, и како е одржавана...

Али ти, викаш дека 4та без проблем се качува... по угорници, значи вака на кажување моторчето е добро...
Абе мука нема, ич не му чуе. Со 4та брка, ама на рамно брчи над 110 па ке видам што е

Како ти брчи???

Звукот е од мотор, или од тркало ???

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #32 на: 20 Мај 2011, 16:51:24 pm »
може да е лагер на некое од колцата, французиве се доста осетливи на тие делови, ама сепак опиши го брчењето

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #33 на: 20 Мај 2011, 17:03:31 pm »
Prijatele ti si prv covek sto planira da napravi remont na vozilo koe dobro odi i ne trosi maslo odnosno na vozilo koe e OK....duri te sluzi ubavo ne razmisluvaj na takvi raboti....prvo konsultiraj se tuka na forumov....toa sto brci nad 110km/h,opisi kakvo brcenje e...t.e.dali e bucnosta na motorot koja e karakteristicna za pomalite vozila,ili kako sto rekoa drugite clenovi na forumov da ne e nekoj lager???....motorot koj jas sega go vozam na moeto Reno 5 isto taka e 1.4 i ima pominato okolu 185.000km,se odi ubavo malku mi trosi maslence od menvanje do menvanje okolu (800grama),sto i ne e losa rabota....moj sovet e da si teras i ic gajle da nemas
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #34 на: 20 Мај 2011, 17:32:44 pm »
Само да му кажам, дека и кај мене од менување на менување на 10 000 км, ми фали пола кило... а викам, моторот е топ !

Отсутен snail

• Почетник
  • *
« Одговори #35 на: 20 Мај 2011, 17:45:00 pm »
Абе звукот му е многу јак, каков е точно незнам да го опишам ама е од моторот. За 4 дена ќе идам на пат и ќе ви опишам подетално. Не реков дека утре ќе му праам ремонт, него дека планирам(в). Иначе масло има и вишак од нормала што значи дека не губи уопште масло. Ако тоа е показател за ремонт, кај мене такво нешто нема. Сепак ќе ви пишам што и како после путов.
Fast as death!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #36 на: 20 Мај 2011, 17:46:42 pm »
Абе звукот му е многу јак, каков е точно незнам да го опишам ама е од моторот. За 4 дена ќе идам на пат и ќе ви опишам подетално. Не реков дека утре ќе му праам ремонт, него дека планирам(в). Иначе масло има и вишак од нормала што значи дека не губи уопште масло. Ако тоа е показател за ремонт, кај мене такво нешто нема. Сепак ќе ви пишам што и како после путов.
A на 120 коа ќе го ставиш у лер, бучи?

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #37 на: 20 Мај 2011, 17:48:12 pm »
Да не ти бучи менувач?
Осетлив мењач имаат французите!
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #38 на: 20 Мај 2011, 17:48:57 pm »
Џиџи ме претрка со прашањето :)
Ај види и пиши тука за бучавата
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #39 на: 20 Мај 2011, 17:50:47 pm »
Џиџи ме претрка со прашањето :)
Ај види и пиши тука за бучавата
;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #40 на: 20 Мај 2011, 17:51:34 pm »
Само да му кажам, дека и кај мене од менување на менување на 10 000 км, ми фали пола кило... а викам, моторот е топ !
pa normalno e da fali malku maslo od menuvanje do menuvanje...i na nova kola ke fali.....

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #41 на: 20 Мај 2011, 17:55:41 pm »
Абе, да не ти е отиден друг лагерот???

Дали во место, во лер, со стиснат и пуштен кумплунг се менува звукот?

И види дали имаш уље во мењач, дали се мрсни манжетните на мењачот???

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #42 на: 20 Мај 2011, 17:58:09 pm »

Ja мислим дека треба да си смени уље у мењач, пошто гарант никад не е сменето, а којзнае и дали е дотурано...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #43 на: 20 Мај 2011, 17:59:40 pm »

Ne veruvam deka od drug lagerot mozi da mu stvara bucava na pogolema brzina....na ALfata mi bese zaeban pa samo vo mesto se osekase mal zvuk...na Renoto mi bese zaeban i krkorese poveke ama pa na nego ne se osekase deka bese dizel :)

Отсутен snail

• Почетник
  • *
« Одговори #44 на: 20 Мај 2011, 18:06:45 pm »
Ништо чудно да е уљето во мењачот, пошто зимоске ми ја фрлаше (понекогаш) од 3та и поретко од 1ва на тргање. Дал поради ладното... сега коа се подзатопли нема гајле.
Fast as death!