Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 424300 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1815 на: 18 Ноември 2019, 00:59:49 am »
Монтирани zdatt лед сијалици кај мене, можи на сликите личи дека е високо али сликано е со широкоаголната леќа па затоа е така..
Кратки-долги и на прав ѕид... Ваљда така треба да се подесени, вака ми даваат најдобро светло пред мене..

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4001
« Одговори #1816 на: 18 Ноември 2019, 16:40:22 pm »
Ако ова е средно светло, тешко на тие што идат одспроти.

Два три пати се враќам навечер по патот Паланка- Куманово минативе 2 месеци, и нема спас. Не се ни обидувам да блендирам. Секој втор има натепано 200000 лумени што тепаат на сите страни.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1817 на: 18 Ноември 2019, 16:42:55 pm »
Пробај Штип - Скопје и обратно по новиот автопат, од 5 коли, 4 имаат кинески ксенони  а тој едниот еден поместен фар или вози со дугачки.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #1818 на: 18 Ноември 2019, 18:37:13 pm »
Епа дојди бе другарче ајде, ќе се смениме со колите и ќе се разминеме... Баш и мене ме интересира да помине некој од спроти со мојата кола... Па и ти и јас ќе кажеме дали сметаат. Па не може до сега никој да не ми блендира ако сметаат. Тука се пола степен погоре него што ги возам нормално. Треба на 0 да се прештелуваат на технички, затоа што оној пат ги штеловаа на кец па сега морам да ги спуштам повеќе него што треба. Исто тоа што гледам е кога возам позади некој да не фаќа светлина на стакло, во никој случај, значи чим не фаќа не смета кога возиш позади некој.... Може да се види дали му сметаш ако нема отсјај на стакло или ретровизор...

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1819 на: 18 Ноември 2019, 18:43:31 pm »
дечки каде можам да најдам во скопје адаптери за Х7 лед сјалици.  брат ми си нарачал од али и овие му стигнале без адаптерите и неможе да ги монтира.

нешто слично на овие адаптери

https://www.amazon.com/GZXY-Headlight-Adapter-SportageR-Veloster/dp/B01J5SCQ1I
Ако се исти или слични и за ксенон, има во Ауто Љидер во Чаир, околу 500-600ден се пар.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #1820 на: 18 Ноември 2019, 21:16:56 pm »
Hvala druze.. naracav od autolux 150 den parce

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #1821 на: 18 Ноември 2019, 21:33:39 pm »
Иначе само да пренесам страшно лошо искуство на колега од работа со кинески ксенон на гољф 5. Првична диагностика рикнат компјутер кој управува со светла, брисачи и разни работи (ваљда) од ксенон 55W.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1822 на: 18 Ноември 2019, 21:35:56 pm »
На сите што ставаат кинески ледови и ксенони и други афтермаркет глупости што им пречат на останатите им посакувам слична судбина

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1823 на: 18 Ноември 2019, 21:38:52 pm »
На сите што ставаат кинески ледови и ксенони и други афтермаркет глупости што им пречат на останатите им посакувам слична судбина

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

И zdatt ?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1824 на: 19 Ноември 2019, 07:38:20 am »
Кај мене нема таков комјутер, нема што да рикни.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1825 на: 19 Ноември 2019, 09:17:45 am »
Иначе само да пренесам страшно лошо искуство на колега од работа со кинески ксенон на гољф 5. Првична диагностика рикнат компјутер кој управува со светла, брисачи и разни работи (ваљда) од ксенон 55W.
Ксенон од 55в се става преку релеј зошто има поголема ударна струја при палење и повремено знае да паѓа осигурачи.

Кај лед нема такви потреби бидејќи ледот ретко повлекува над 35w, и тоа ептен најсилните брендови, често и под 20 се кинезите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1826 на: 19 Ноември 2019, 10:04:47 am »
men treba da si predvidat germancite deka kolite se za balkanski pazar i da mozat da iszrzat takvi modifikacii...

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1827 на: 19 Ноември 2019, 10:18:10 am »
Па не може до сега никој да не ми блендира ако сметаат.

Веќе на тие што им смета не блиндираат пошто секоја кола веќе има такви кинески ксенони кои предизвикуваат кокошкино слепило и имаат кренато раце.

Aко сакаш да видиш колку смета и како смета, на следниот дожд кога ќе падне, нека ја повози твој другар колата од спротива па да ја видиш рефлексијата која ја дава од асфалтот тој китајски ксенон. Опасност по живот.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #1828 на: 21 Ноември 2019, 21:05:01 pm »
Ај што сте ќори и не гледате кај тератe па ставате рефлектори, не оќорефте и нас да си јајте газо!
Што ви сум јас кабает и тие како мене што севезден ровараме низ вукојебината со најевтни H7 Бош или Вурт од Mакпетрол... :)

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #1829 на: 22 Ноември 2019, 18:21:15 pm »
Ај што сте ќори и не гледате кај тератe па ставате рефлектори, не оќорефте и нас да си јајте газо!
Што ви сум јас кабает и тие како мене што севезден ровараме низ вукојебината со најевтни H7 Бош или Вурт од Mакпетрол... :)

колку cool збор е „вукојебина“... и слаткар го има во неговиот речник