Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 424365 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1785 на: 04 Ноември 2019, 21:38:43 pm »
Стигнаја задат. Малу кнап се, не ги збира заштитните пластики. 2-3 круга свртев, не јадев ни бленда ни 4 жмигавци. Ќе ги повозам вака, ако нема фрка што се отворени и ако не јадам блинирања нека тераат.  Отпорникот кај мене е безцелен, ама ваљда има некој регулација . Очекував чипот да е како лупа (како со топче), но не е. Не фрлаат зраци угоре, посветли се, а снопот е малтене како халогенските.

Пушти слика.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1786 на: 04 Ноември 2019, 21:41:45 pm »
ако нема фрка што се отворени
Ќе имаат подобро ладење :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1787 на: 04 Ноември 2019, 22:55:19 pm »
заштитното капаче не е за џабе стаено на фарот.
ebem li ga... xD знам дека не е за џабе, ама едноставно не го збират и то е то .
Позиција

кратки (лед)

долги(жичани)

сите 3

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1788 на: 05 Ноември 2019, 08:26:53 am »
Не се овие ледови за твојава кола, имаш еден куп зраци расфрлани насекаде.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1789 на: 05 Ноември 2019, 08:44:25 am »
Сликал на 60цм од ѕид. За да увидиш дека има зраци треба барем 5 метри до ѕид да има.

И од проектор на 60цм може да има зраци од самото куќиште на фарот, но истите да не се гледаат на 4-5 метри веќе воопшто.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1790 на: 05 Ноември 2019, 09:04:21 am »
Стигнаја задат. Малу кнап се, не ги збира заштитните пластики. 2-3 круга свртев, не јадев ни бленда ни 4 жмигавци. Ќе ги повозам вака, ако нема фрка што се отворени и ако не јадам блинирања нека тераат.  Отпорникот кај мене е безцелен, ама ваљда има некој регулација . Очекував чипот да е како лупа (како со топче), но не е. Не фрлаат зраци угоре, посветли се, а снопот е малтене како халогенските.

На тие што им смета ксенонче/ледче од Кина веќе не ни блиндираат се откажаа од корегирање на таков вид на човечко суштество.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1791 на: 05 Ноември 2019, 09:27:33 am »
Од позицијата се тие, затоа ги сликав и позицијата.
Сликал на 60цм од ѕид. За да увидиш дека има зраци треба барем 5 метри до ѕид да има.

И од проектор на 60цм може да има зраци од самото куќиште на фарот, но истите да не се гледаат на 4-5 метри веќе воопшто.
е па не поимавав како се слика :D како што сум ја паркирал така сум ја сликал. Ако по нема коли на паркинг после ќе сликам и од 5 метра.

На тие што им смета ксенонче/ледче од Кина веќе не ни блиндираат се откажаа од корегирање на таков вид на човечко суштество.
да го врата ксеонот значи :)  Поентава ми е што не сакам да бидам таков створ...

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #1792 на: 05 Ноември 2019, 16:50:35 pm »
Од позицијата се тие, затоа ги сликав и позицијата.

е па не поимавав како се слика :D како што сум ја паркирал така сум ја сликал. Ако по нема коли на паркинг после ќе сликам и од 5 метра.

да го врата ксеонот значи :)  Поентава ми е што не сакам да бидам таков створ...

Стај го ксенонот назад друже, стопати подобар сноп ќе има од ова.

Ова ако заслепува, ксенонот ќе сунча.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1793 на: 05 Ноември 2019, 16:55:26 pm »
Изгледа само кај мене на фарови со лупа лед сијалици ваѓаат подобра светлина (сноп) од ксенон... Купив ксенон пред некој ден го намонтирав и многу се чудни, појака светлина даваат од ледот али нее рамномерна светлината, некаде свети повеќе некаде помалце..

П.с. ако сака некој нов ксенон нека пиши, може замена и за лед H7...

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #1794 на: 05 Ноември 2019, 18:28:07 pm »
Фатете купете си фарови, не сијалици.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1795 на: 05 Ноември 2019, 18:37:04 pm »
Изгледа само кај мене на фарови со лупа лед сијалици ваѓаат подобра светлина (сноп) од ксенон... Купив ксенон пред некој ден го намонтирав и многу се чудни, појака светлина даваат од ледот али нее рамномерна светлината, некаде свети повеќе некаде помалце..

Кој тип сијаличка?

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #1796 на: 05 Ноември 2019, 18:47:50 pm »
Нови се фаровите.
https://i.imgur.com/GECJ6CD.jpg на отворено и на ѕид од подалеку (2-3 метри).
https://i.imgur.com/QGpOJiH.jpg
Некој зрак угоре и со халогенките има.
Баш тој што е нов фар вади фалш зраци https://i.imgur.com/pmnWMeX.jpg
Фабричкиотнуопште нема фалш зраци.
@zlatkoa Ксенонот немаше ни линија ни разлика од крарки-долги, па ги стајв долги, секако ко ќе нема коли и намотворено воза со долги
« Последно менување: 05 Ноември 2019, 18:55:56 pm Bicikle »

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #1797 на: 05 Ноември 2019, 21:39:25 pm »
Којзнае какво ѓубре си купил и ти.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1798 на: 05 Ноември 2019, 21:46:03 pm »
Нови се кај мене..
Еве ледот.. а деновиве ќе сликам и ксенонот..
Кратко

Долго..

Кој тип сијаличка?
H7 пишав..

Отсутен ARMEX

• Сениор
« Одговори #1799 на: 05 Ноември 2019, 21:52:32 pm »
Изгледа од истото место сте ги купиле. Вие гледате, ама околу вас никој ништо не гледа. Воедно сте најспомнувани скоро од сите со кои ќе се разминете.