Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 383595 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6750
  • Бенве сие бенве
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1350 на: 13 Март 2018, 20:23:42 pm »
Некна у софија прашав немаше на лагер никаде за 3 дена порачка 19лв или 10еур е, ама не знаев кога ќе одам пак. Ќе се обидам у нашево порше кога ќе доаѓам за ск

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #1351 на: 13 Март 2018, 22:42:11 pm »
Пошо сте многу солидарни дечки, читајќи по темиве ме  нафуравте да си земам поасални сијалици и стаив Philips Vision +30% (јебига, толкава ми е чергичката).
И сега многу ме нервира жутастата позиција, иако не поштуем плави светла на кола, ова е премногу топла боја и скроз ги јебе новиве лампи.
Има некое чаре? Уште не сум разгледал по продавници, прво сакам со експерите да се консултирам.
https://imgur.com/gallery/qzmzr

Едит:
Дали можда овие од Филипс би го постигнале саканиот ефект? Моментално имам обични Осрам ставено.
http://auto5.mk/sijalici/sijalici-philips/philips-sijalici-w5w-set
Имаш canbus за детекција на прегорена сијаличка? Ако не тогаш земи филипс philips w5w 4000k. Тие треба да се бели лед.

A ако имаш canbus тогаш со вајтвижн или некои слични.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #1352 на: 13 Март 2018, 23:48:18 pm »
Одличен избор. Трајна сијалица со супер светло. За позиција не зимај од тие, тие се жучкасти. Земи од Филипс овие: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/71y5ddls90L._SL1500_.jpg или white vision (да не барам слика сеа, сам ќе си најдеш) Мислам дека ги има во оноа долу во сити мол, се малце поскапи, ама таман е погодена бојата со (било кои) халогени. Ако се плави, светат бело.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #1353 на: 14 Март 2018, 10:30:57 am »
Иако немам детекција за прегорени сијалици, не би се зафркавал со ледови, барем не вака во нецелост. Чим веќе сум почнал со халогени, сакам сите да бидат на исто.

@Simo - Carrier159 дали ја имаш истава комбинација на сијалици? Тинтот на убодните што ми го прати е бајаги поише на плаво, додека на овие што ги земав не беше до толку изразен и сепак имаат некоја топлина на светлото. Прашувам за да бидам сигурен, да не испадне позицијата посветла од главните, па после да барам Whitevision за соборени.  :-X
Малце ме исплаши со муабетот дека се поскапи, си викам колку може да коштаат пар убодни 5w5...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1354 на: 14 Март 2018, 10:33:50 am »
Да, истата комбинација ја имам, позиции блу вижн (или вајт, не се сеќавам кои беа), и филипс вижн +30%. Тука ми е 159-ката, ќе сликнам баш, вака денски поинтересно е, жутилото полесно се истакнува, ќе видиш дека е многу ОК :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
« Одговори #1355 на: 14 Март 2018, 10:42:12 am »
Еј, више кога сликаш, не мора само фаровите да ги фаќаш. Стај некоја бонус слика за да ѝ се нагледам.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1356 на: 14 Март 2018, 11:10:36 am »
АаааАА неееЕЕ, други слики друг пат (неам време сеа) :D Еве денски:

На око, жутилото е подеднакво на позицијата и на фарот. За разлика од обичните позиции, овие се ептен усогласени со тие 3700-3800К на халогенката.

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
« Одговори #1357 на: 14 Март 2018, 11:20:18 am »
Ајде, ќе свртам после еден круг да видам шо пари се тие лампи.
Иначе, 159-кава ми е мх мх мх. Ама мислам дека си плаче за некои апла бели светла, еднаш видов некој дечко со бела 159-ка и многу добра комбинација со фаровите имаше направено. Не се разбирам доволно за да проценам што имал ставено.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1358 на: 14 Март 2018, 11:23:24 am »
"angel eyes" има тој на белата. Јас чекам финaнсиски прилив за асален зенон, пошто не ми се пука у нога со ќинески ксенон.

Отсутен Dickle

• Јуниор
  • **
« Одговори #1359 на: 14 Март 2018, 11:28:56 am »
Ќе да беше тоа, да. Одново се затрескав у колава кога ги видов, ептен имаат смисла.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #1360 на: 14 Март 2018, 19:54:13 pm »
Philips White Vision, средно

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 273
« Одговори #1361 на: 14 Мај 2018, 18:42:44 pm »
Поврзав дневни светла на посебен прекидач директно на акумулатор. Сега дали може да се направи кога ќе нема контакт да не работат светлата, односно кога ке се угасне колата да се угаснат и тие ?

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #1362 на: 14 Мај 2018, 18:51:38 pm »
Поврзав дневни светла на посебен прекидач директно на акумулатор. Сега дали може да се направи кога ќе нема контакт да не работат светлата, односно кога ке се угасне колата да се угаснат и тие ?

Како ти се поврзани? Ако се директно врзани на акумулаторот, за што ти е прекидачот?

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 273
« Одговори #1363 на: 14 Мај 2018, 19:56:42 pm »

Како ти се поврзани? Ако се директно врзани на акумулаторот, за што ти е прекидачот?
За да ги палам и гасам преку прекидачот. Е сега можно е да ги заборавам упалени затоа прсшував како да се направи при гаснење на колата да нема струја и да се гаснат и тие како што се исклучува се останато.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
« Одговори #1364 на: 14 Мај 2018, 20:04:04 pm »

За да ги палам и гасам преку прекидачот. Е сега можно е да ги заборавам упалени затоа прсшував како да се направи при гаснење на колата да нема струја и да се гаснат и тие како што се исклучува се останато.
Врзи ги на контакт. Инаку си требал на позиција да ги врзеш за да го избегнеш тој плус прекидачот.

Sent from my MI 6 using Tapatalk