Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 423973 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1890 на: 06 Октомври 2020, 11:29:27 am »
Да да, нови возила купуваат исклучиво културни, образовани, елитни, престижни, виртуозни членови на угледни фамилии. Тоа све професори, доктори по науки, композитори....лол.

Плус сега се нови, за некоја година ќе ги има и кај нас по тротоари.
« Последно менување: 06 Октомври 2020, 11:39:19 am Molec »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #1891 на: 06 Октомври 2020, 11:32:53 am »
Сега се нови, за некоја година ќе ги има и кај нас по тротоари.

Ова е муабетот.

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1892 на: 06 Октомври 2020, 11:39:52 am »
Многу бош муабет е ова. Ич не ми е гајле какви се луѓето што купуваат нови коли во приватен живот, тоа што не ми прават нервози на пат нема допирна точка со тоа колку се образовани или од каде потекнуваат.
А од повеќето од нив нема вакви муабети за луѓе со помалце пари од нив.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1893 на: 06 Октомври 2020, 11:49:25 am »
Не, твојот муабет дека само кретени купуваат стари возила е бош, 90% на форумов возиме стари автомобили, шо сеа кретени сме ние? Кој спомна пари воопшто? Јас и Златко ги реметевме ликовите со идеологија слична на Шенки версаче...т.е. кога користиш генијална направа за идиотска намена.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #1894 на: 06 Октомври 2020, 12:05:22 pm »
Ама се тупи друже до бесвест. Ок еднаш ќе се шалиш, два пати три пати ама не, на форумов генг бенг се прави демек види не нас ние сме паметни знаеме што е правилно и сме вистински ентузијасти. Кога и да излезе нешто ново, 95% од муабетите се тераат на цинизам, иронија и мрсење муда за да се биде смешен. Многу провидно, досадно и без усул.

Инаку според коментарите уствари се добива сенс дека нови возила купуваат само локални мафиози, мамини синчиња, некултурни батки, тајкуни итн.

По тротоари се паркираат секакви глуперди без разлика дали возат нов џип или возат 15 годишно ауди. Исто како што во време на пандемија и преку 700 починати, народ искача во чаир и чаршија, така народ искача во мош и интермецо и кур ги боли сите за дистанцирање.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1895 на: 06 Октомври 2020, 12:41:47 pm »
Не, твојот муабет дека само кретени купуваат стари возила е бош, 90% на форумов возиме стари автомобили, шо сеа кретени сме ние? Кој спомна пари воопшто? Јас и Златко ги реметевме ликовите со идеологија слична на Шенки версаче...т.е. кога користиш генијална направа за идиотска намена.

Мојот муабет е дека 90% од кретените се со стари возила, а не дека стари возила имаат само кретени. Не знам како си сфатил нешто друго. :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1896 на: 06 Октомври 2020, 12:47:21 pm »
Ама се тупи друже до бесвест. Ок еднаш ќе се шалиш, два пати три пати ама не, на форумов генг бенг се прави демек види не нас ние сме паметни знаеме што е правилно и сме вистински ентузијасти. Кога и да излезе нешто ново, 95% од муабетите се тераат на цинизам, иронија и мрсење муда за да се биде смешен. Многу провидно, досадно и без усул.

Инаку според коментарите уствари се добива сенс дека нови возила купуваат само локални мафиози, мамини синчиња, некултурни батки, тајкуни итн.

По тротоари се паркираат секакви глуперди без разлика дали возат нов џип или возат 15 годишно ауди.
Сметам дека дебилното однесување заслужува да биде изреметено, а сакал нејќел, секој ден се среќаваме со нов пример на WTF низ сообраќајот во МК, дали е венто со кинески ксенонки, масерати џип паркиран на тераса, матиз во рикверц на кружен тек...има избор колку сакаш, сите возрасти, марки/модели на коли, народност/религија не игра улога.

Баш сакав да го негирам муабетот на исус дека сељак/кретен нема врска со тоа колку пари има или дали има нова/стара кола.

Сум имал и лада рива и југо купени на старо и 2 нови коли и сега пак стара, ако сум бил сељак кога сум имал лада што менува ако купам нова кола.

Мојот муабет е дека 90% од кретените се со стари возила, а не дека стари возила имаат само кретени. Не знам како си сфатил нешто друго. :)
Немам јас проблеми со никој од клиентелата, обично кретени возат стари возила од било кој бренд. Најчесто БМВ и Мерцедес. Нови возила ретко да се погоди кретен.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1897 на: 06 Октомври 2020, 12:56:07 pm »
Топ, нит сум пишал 90% од тие што имаат стари возила се кретени нит дека сите со стари возила се кретени. Така да не знам како грешно си успеал да ме разбереш.

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #1898 на: 07 Октомври 2020, 01:04:18 am »
Топ, нит сум пишал 90% од тие што имаат стари возила се кретени нит дека сите со стари возила се кретени. Така да не знам како грешно си успеал да ме разбереш.
Без оглед на процентите, си пишал обично кретени возат стари возила.
Јас би рекол обично апаши возат нови возила.

Присутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #1899 на: 07 Октомври 2020, 01:54:46 am »
Без оглед на процентите, си пишал обично кретени возат стари возила.
Јас би рекол обично апаши возат нови возила.

Ајде и во темава.

https://en.wikipedia.org/wiki/Correlation_does_not_imply_causation#:~:text=In%20statistics%2C%20the%20phrase%20%22correlation,association%20or%20correlation%20between%20them.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #1900 на: 07 Октомври 2020, 14:52:05 pm »
Другари каде да најдам поефтин не-кинески Xenon D2S?

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #1901 на: 07 Октомври 2020, 22:52:52 pm »
+1
и која е најдобра опција/модел за млечно бела боја?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7218
  • French diamond
« Одговори #1902 на: 07 Октомври 2020, 23:17:32 pm »
Не постои такво нешто во денешно време. Се е Made in China.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #1903 на: 07 Октомври 2020, 23:28:13 pm »
+1

Колку пари е тоа поевтино?
Од Фели Ас - филипс би требало да се околу +-3000 ден. Имам купувано по таа цена.
На оргиналните сијалички филипс/осрам/силванија немате избор на боја. Земаш фабричка 4300К.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #1904 на: 08 Октомври 2020, 03:12:48 am »
+1

Колку пари е тоа поевтино?
Од Фели Ас - филипс би требало да се околу +-3000 ден. Имам купувано по таа цена.
На оргиналните сијалички филипс/осрам/силванија немате избор на боја. Земаш фабричка 4300К.

Па поефтино мислев до кај 2.000 денари парче ако може да се најде, бидејќи би земал 2 поради рамномерност на светлина, башка штом едната изгорела, кај и да е и другата оди натака...
Да, се јавив таму толку беа, али некако 100 евриќи ми дојдоа многу за сијалички :)
Колку траат филипсот отприлика?