Автор Тема: Фарови и осветлување  (Прочитано 377427 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Одг: Фарови и осветлување
« Одговори #1185 на: 30 Ноември 2017, 20:44:08 pm »
Може да се проба H7R, ама 35W, или оние скрос легални варијанти за ксенони 25W 2000Lm китови, за кои не треба бризгаљки и самонивелирање. H7 халогени имаат макс 1600-1700 лумени, така да ова може да е идеална варијанта за апгрејд.

Да си одговорам сам на себе, а и да му помогнам на @Tesla : http://www.rs-lights.fr/2017/08/kit-xenon-ece-25w-le-kit-xenon-voiture-homologue-pour-un-controle-technique-ok/

Ништо чудно да најдам некој ваков кит за проба по дома..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4756
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1186 на: 30 Ноември 2017, 20:59:32 pm »
Може да се проба H7R, ама 35W, или оние скрос легални варијанти за ксенони 25W 2000Lm китови, за кои не треба бризгаљки и самонивелирање. H7 халогени имаат макс 1600-1700 лумени, така да ова може да е идеална варијанта за апгрејд.

Да си одговорам сам на себе, а и да му помогнам на @Tesla : http://www.rs-lights.fr/2017/08/kit-xenon-ece-25w-le-kit-xenon-voiture-homologue-pour-un-controle-technique-ok/

Ништо чудно да најдам некој ваков кит за проба по дома..
Ако најдеш кажи/земи и за мене и јас би пробал. Иако сум скептик, дека на сликите како да се гледа поголем отсјај кај ксенонката

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1187 на: 30 Ноември 2017, 21:04:49 pm »
www.myautolight.fr

www.rstyle-lights.fr

Ги имаше доле линковите до продавниците. Под 100е се, само треба да се види со испорака до МК како е. За цена под 100е ќе ги земам, око нема да ми трепне, само да видам дали има 4300К или 5000К некаде, овие 6000К не ми праат многу ќејф.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1188 на: 30 Ноември 2017, 21:28:56 pm »
www.myautolight.fr

www.rstyle-lights.fr

Ги имаше доле линковите до продавниците. Под 100е се, само треба да се види со испорака до МК како е. За цена под 100е ќе ги земам, око нема да ми трепне, само да видам дали има 4300К или 5000К некаде, овие 6000К не ми праат многу ќејф.
Овие myautolight.fr испорачуваат кај нас другите не. Али пази гугл транслејт шо вика:

::)  ::)  ::)

Имаш претстава колку е данок + царина на 90 евра китот (плус шипинг 20е)?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1189 на: 30 Ноември 2017, 21:38:40 pm »
110е, ќе стигне по пошта, паушал 15% царина + 18% ддв = 150е. Објаснето тука.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #1190 на: 30 Ноември 2017, 22:15:27 pm »
Во споредба со овие сетови (монтажа гратис и 1год гаранција) се исплати?

http://www.dogsecurity.mk/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=38&Itemid=1

Исто така што е ова, треба да се буши фарот?

Да...треба да се буши капачето кај мене барем. http://blog.rstyle-lights.fr/2017/06/installation-kit-xenon-voiture/
« Последно менување: 30 Ноември 2017, 22:26:21 pm Molec »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1191 на: 30 Ноември 2017, 22:20:39 pm »
Во споредба со овие сетови (монтажа гратис и 1год гаранција) се исплати?

http://www.dogsecurity.mk/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=38&Itemid=1

Според досегашните муабети, дог има одлични сетови. Само мен ми е сТра од глер и заслепување на возачите од спротива, иако имам лупи во фаровите. Моето искуство во Дог, во неколку наврати било екстремно позитивно за било што (ксенони не сум монтирал), а и други луѓе што монтирале кај нив се заодволни од изведбата, квалитетот и педантноста.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #1192 на: 30 Ноември 2017, 22:37:51 pm »
Невозможно е да има глер со лупи со катоф.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #1193 на: 30 Ноември 2017, 23:05:35 pm »
Имам проблеми со конекторите за средни светла што што се вметнуваат позади на самата сијалица во фарот. Изгледа кородирани се или запекнати и ми се случува од време на време да не свети фарот. Ќе отворам позади и ќе го размрдам конекторот и пак ќе почне да свети. Како може да го решам ова. Со контакт спреј, со дерост спреј, со шмиргла (ама нема да можам да фатам внатре во конекторот)? Стварно нервира, сменив и нови сијалици и пак се дешава истото.
Зини да ти кажу.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1194 на: 01 Декември 2017, 06:49:57 am »
Имам проблеми со конекторите за средни светла што што се вметнуваат позади на самата сијалица во фарот. Изгледа кородирани се или запекнати и ми се случува од време на време да не свети фарот. Ќе отворам позади и ќе го размрдам конекторот и пак ќе почне да свети. Како може да го решам ова. Со контакт спреј, со дерост спреј, со шмиргла (ама нема да можам да фатам внатре во конекторот)? Стварно нервира, сменив и нови сијалици и пак се дешава истото.

Или демонтирај фаровите па со шмиргличка зачисти убаво и притегни ги клемите. Ако не реагираш брзо, поради лош контакт може да ти изорат лежиштата на клемите.

Присутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #1195 на: 02 Декември 2017, 20:10:45 pm »
Decki da prasam kade mozam po SK da idam da mi gi podesat farovite , imaat avtomatsko podesuvanje gore dole.. no snopot ne e dobro nasocen kako da bega malce levo  , se raboti za citroen c3

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #1196 на: 02 Декември 2017, 20:11:10 pm »
ПСС, АМСМ. Евентуално во АвтоНова.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #1197 на: 14 Декември 2017, 20:37:56 pm »
На Фиат Браво 2 фаровите шо се со лупа,користат некој специјални сијалици или обична сијалица Н4,Н7....?
Пошо на кратко светло едното не свети,додека на долго свети.

Sent from my E5603 using Tapatalk

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5831
« Одговори #1198 на: 15 Декември 2017, 06:50:17 am »
На Фиат Браво 2 фаровите шо се со лупа,користат некој специјални сијалици или обична сијалица Н4,Н7....?
Пошо на кратко светло едното не свети,додека на долго свети.

Sent from my E5603 using Tapatalk
Или сајт некој каде може да се провери?

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29603
    • CARclub.mk
« Одговори #1199 на: 15 Декември 2017, 07:22:16 am »
Јас обично проверувам на powerbulbs.com - не утнале до сега.