Автор Тема: Tuning cars  (Прочитано 99112 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Одг: Tuning cars
« Одговори #255 на: 03 Август 2014, 19:30:33 pm »
Има некој слика од Хондата на Барни,или инфо каде се наоѓа таа кола?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #256 на: 04 Август 2014, 00:18:42 am »
Океј и мене ми изгледаат малце нападно али секој со свој вкус и мерак....за моторот се бара совет кој да го појача и да монтира турбо ???  грција или бг...
ajde da ne se povtoruvam so ostanatite clenovi,jas jes da sum hondas do jaje ali crx-ov e portokalovo gomno (bar za mene moe mislenje nisto navredlivo da se razbereme :) )
a inace ako deckovo ima pari da odi na varijanta turbo,sve zavisi kolku hp saka da ima,ako mu e za kurtasak da kaze deka ima turbo honda moze da si stavi turbina i da ja tera na 0.5 bar bes nekoj skapi prepravki (samo zatoa sto motorot moze da izdrzi do 0.5 bar sve sto e nad 0.5,na primer 0.6 neka se zboguva so motorot) a ako saka da ide preku 2-300 hp pisi mi vo pp ke gi dobies site potrebni informacii :)
I jas sum na niet da zemam crx del sol ali ke vidime sto ke bide i kako ke bide :D

не ги знаете вие битолските тркачи, vtec turbo и нема никој да сака да се брка со него, а ако се најди некој тогаш овај другиов нема бензин, не му влегува втора... итн.
Не ги мешај тие брат, бојата на ова кола е поскапа од нивните коли ;)
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Panda

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #257 на: 04 Август 2014, 12:08:20 pm »
Океј и мене ми изгледаат малце нападно али секој со свој вкус и мерак....за моторот се бара совет кој да го појача и да монтира турбо ???  грција или бг...
ajde da ne se povtoruvam so ostanatite clenovi,jas jes da sum hondas do jaje ali crx-ov e portokalovo gomno (bar za mene moe mislenje nisto navredlivo da se razbereme :) )
a inace ako deckovo ima pari da odi na varijanta turbo,sve zavisi kolku hp saka da ima,ako mu e za kurtasak da kaze deka ima turbo honda moze da si stavi turbina i da ja tera na 0.5 bar bes nekoj skapi prepravki (samo zatoa sto motorot moze da izdrzi do 0.5 bar sve sto e nad 0.5,na primer 0.6 neka se zboguva so motorot) a ako saka da ide preku 2-300 hp pisi mi vo pp ke gi dobies site potrebni informacii :)
I jas sum na niet da zemam crx del sol ali ke vidime sto ke bide i kako ke bide :D

не ги знаете вие битолските тркачи, vtec turbo и нема никој да сака да се брка со него, а ако се најди некој тогаш овај другиов нема бензин, не му влегува втора... итн.
auu.... pa i ne se razlikuvale nesto mnogu mnogu od skopskive trkaci :D
tuka ide na varijanta ne trgnav ubavo,lamelata mi e otidena itn itn ... :D
... From Dream to Reality <3 EK & CG9 & Del Sol <3
... https://www.facebook.com/groups/158997510955715/

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #258 на: 04 Август 2014, 16:56:11 pm »
Океј и мене ми изгледаат малце нападно али секој со свој вкус и мерак....за моторот се бара совет кој да го појача и да монтира турбо ???  грција или бг...

Не ги мешај тие брат, бојата на ова кола е поскапа од нивните коли ;)

не значи ништо тоа дека бојата е поскапа од колата, еве тука гумите и бандашите се поскапи од цела кола ама џабе

http://youtu.be/8c0q5-KJQsc

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #259 на: 04 Август 2014, 17:14:07 pm »
3.0 turbo ?

еве како отприлика треба да иде 3.0 turbo

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
« Одговори #260 на: 04 Август 2014, 17:40:57 pm »
не ми беше тоа поентата, муабето ми е и вејронот е 1 милион евра ама голфот на боба моторинг е побрз. парите тука и не играат некоја голема улога

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #261 на: 04 Август 2014, 17:47:30 pm »
???
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #262 на: 04 Август 2014, 23:13:32 pm »
???
Стој пред гаража кај него....

не ми беше тоа поентата, муабето ми е и вејронот е 1 милион евра ама голфот на боба моторинг е побрз. парите тука и не играат некоја голема улога
Голфо можи е побрз ама пак е голф не е Бугати :)
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
« Одговори #263 на: 05 Август 2014, 03:33:26 am »
кога ке застанеш на црта тоа нема никаква врска

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #264 на: 30 Август 2014, 19:24:32 pm »

;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #265 на: 31 Август 2014, 02:41:26 am »
Abarth усисувач.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #266 на: 31 Август 2014, 11:46:41 am »
Engine: 2.1 cc 16v Zetec Turbo (Ford)
Power: 438 bhp
Turbo: Garrett GT40

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #267 на: 31 Август 2014, 20:54:45 pm »
Е тоа е тоа........тоа се бара

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #268 на: 17 Септември 2014, 17:59:21 pm »

Како би изгледало да имаш 2000еур месечно за фрлање на своето возило.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #269 на: 17 Септември 2014, 19:48:27 pm »
Страшна грешка...
2000 евра месечно Х 12 месеци 24 000 евра.За 24 000 имаш половен R32 со фабрички 300 коња,со фабрички спортски амортизери ,појачана шасија,фабрички среден мотор да издржи секако малтретирање ,...
Да дадеш 24 000 евра за кола јесте да ....се прави страва но....секогаш нешто ке и фали и се хаубата ке ти биде отворена..се нешто ке штелуваш...Јас планирам во скоро време таков проект за мојот форд и знам за грешката која свесно ја правам но тоа е тоа љубов спрема тој автомобил и штедам пари на страна за да го направам токму ова што го направи дечково на маздата.
И после сето ова кога ке го направиш и времето кое ке го потрошиш и кога ке се качиш некој да те повози во неговиот R32 се разочаруваш од се.... најбитно е што ке изгубиш страшно многу време,ке имаш страшни нервози додека ја склопиш и на крај пак нема да биде тоа што треба да биде.
Мислам дека ме разбра