Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1379393 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4035 на: 25 Јули 2015, 13:28:33 pm »
Мене јадранот ми е најубав за бањање, не зборам за плажите туку за водата.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #4036 на: 25 Јули 2015, 13:31:31 pm »
Лани бев сместен во Свети Стефан, манастирчето над хотелот на МВР.  Лани за прв пат го отворија, нови соби, секоја со свое купатило, чисто, поглед на цело езеро, 5 минути од плажа. Комплексот е на два спрата, со по 3 соби на секој спрат, заедничка кујна на секој спрат опремена со се што ти треба. Имаш линк најдолу да видиш за што станува збор. Ако планираш да се журкаш тогаш не е за таа намена. Местото е одлично за да се одмориш. Имаш голем паркинг одма испод него кој лани не беше асфалтиран, туку беше само тампониран. Јас плаќав 400 денари.
http://tvm.mk/vesti/ohrid/13257-osveteni-konaci-manastir-sveti-stefan-ohrid

Ако планираш таму јави ми ќе се потрудам да ти најдам бројче од Отецот.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг:
« Одговори #4037 на: 25 Јули 2015, 15:08:25 pm »
Ова пред 3/4 години кога бев беше готово и тогаш кога ги прашав дали ги изнајмуваат ми рекоа по 150 денари на ден е и има посебни правила на однесување. Решиле пари да прават, машала :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4038 на: 25 Јули 2015, 15:15:18 pm »
Не сме другарче за во манастир :D Многу луѓе сме и обичен муабет да се праи па ќе има галама.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7887
  • Плинаш!!!
Одг: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4039 на: 26 Јули 2015, 02:44:10 am »
Лани бев сместен во Свети Стефан, манастирчето над хотелот на МВР.  Лани за прв пат го отворија, нови соби, секоја со свое купатило, чисто, поглед на цело езеро, 5 минути од плажа. Комплексот е на два спрата, со по 3 соби на секој спрат, заедничка кујна на секој спрат опремена со се што ти треба. Имаш линк најдолу да видиш за што станува збор. Ако планираш да се журкаш тогаш не е за таа намена. Местото е одлично за да се одмориш. Имаш голем паркинг одма испод него кој лани не беше асфалтиран, туку беше само тампониран. Јас плаќав 400 денари.
http://tvm.mk/vesti/ohrid/13257-osveteni-konaci-manastir-sveti-stefan-ohrid

Ако планираш таму јави ми ќе се потрудам да ти најдам бројче од Отецот.
Стално идев порано во манастиров. Право место за одмор. Седиш горе во тренерки и ги гледаш доле како се бањаат и се прашуваш "како не им е ладно"  :-) Таа бабата уште ли е жива?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #4040 на: 26 Јули 2015, 05:46:40 am »
Не знам за таа бабата. Јас кога бев лани имаше едно девојче од Охрид, студент на туризам, таа помагаше околу собите, чистење во и околу манастирот. Беше таму и отецот, ако не грешам Сашо се викаше иако него не го гледавме толку често.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4041 на: 29 Јули 2015, 18:04:45 pm »
За викендов нема ниту едно место слободно во Охрид, свртев на едно 3-40 места. WTF
Да не има некој од вас контакт од некој што издава или од некој што знае некој што издава? ;D

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #4042 на: 29 Јули 2015, 19:05:46 pm »
Оди таму ќе најдеш. Јас вртев на 10тина места во петокот едвај најдов. Таму малтене секој издава соби. Али ќе ви отидат минимум 2-3 саата.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4043 на: 29 Јули 2015, 19:06:31 pm »
За будва нешто да кажете, препорачате?
Ќе бараме таму сместување.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #4044 на: 29 Јули 2015, 21:09:14 pm »
Vo Budva koga bev pred 15 dena, nemase mnogu guzva... se naoga sobi od 10-15 evra... nemam telefon od Budva ama na pat stojat tie i nudat sobi , od Becici go zacuvav telefonot sobi nudea na patot tel od edna zena moze tamu mozam dati daami gi znaese ona site...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7685
  • Хорска Секција
« Одговори #4045 на: 29 Јули 2015, 23:19:06 pm »
За будва нешто да кажете, препорачате?
Ќе бараме таму сместување.
Препорака да си носите по неколку пара опинци. Има јаки журки со психоделичен турбофолк каде ората се мошне ритмични и опинците страдаат...Стик никако ставање, нема да ве пуштат на врата по селотеките ако немате одгаено аура од зрела и одлежана пот. И коњите и магарињата да си ги врзувате со сајли и синџири, никако со ортоми, затоа што ќе ви ги украдат локалните селани и ќе ви ги препродадат во друго село.
« Последно менување: 29 Јули 2015, 23:25:19 pm gOJDO »
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
Одг:
« Одговори #4046 на: 29 Јули 2015, 23:38:44 pm »
Исто и гледај во цената на апартманот да е вклучена и вода барем 10 часа дневно.... не мора да е топла.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
« Одговори #4047 на: 30 Јули 2015, 09:41:20 am »
Некој препорака за пат низ Босна, дали Сарајево-Мостар или околу преку Горажде-Фоча, по Дрина до море ?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9107
« Одговори #4048 на: 30 Јули 2015, 11:20:25 am »
vikendov planiram da proshetam do prepa, brajcino i okolu vodno i na galicica eventualno od plaza vo ohrid. samo shto mi kazaa deka naplakale ako sakash da go vozish patot 150 za kola i 30 od chovek.

koj kurac im e na lugevo be, za shto k** se plaka??

bil nekoj pominal?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #4049 на: 30 Јули 2015, 12:04:04 pm »
Било национален парк затоа го наплакале знам лани беше 50 од човек и 100 денари од кола
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)