Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1716708 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #2955 на: 15 Јули 2014, 17:32:30 pm »
Е тоа е муж ебате! :D
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #2956 на: 15 Јули 2014, 23:12:31 pm »
Смешчај ко смешчај, ист е сегде. Дрвени кревети, клима, мањак штекери, мини кујничка.

Доволен за одмор, не живееш во него - престојуваш.

е богами во овој не фалеа штекери. точно 8 имаше во него.. вклучувајки и во тоалет еден со прекидач да го гасиш за секој случај.
« Последно менување: 16 Јули 2014, 11:21:22 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2957 на: 16 Јули 2014, 10:15:35 am »
Бреј...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #2958 на: 16 Јули 2014, 18:46:16 pm »
хмм чудно за битола, ја и брат ми во два различни денови за 2 минути и двајцата завршивме :S
Нема везе бав помин, пријави се што кола да знам да свирам ко ментален :) - бордо фиеста ако видиш (таа најубавата) ЈАСУС :) свири :)

Проблем со системот имале на граница, инаку живо пиле немаше... инаку ја су со ибица бордо со стари регистрации црн убав дечко со една смеѓа зенска :)

Ја видов денес ибицата паркирана на кривината, ставен штитник од сонце напред :) идев накај Катизма, ама коа се враќав сеа те немаше :D
Ако идеш накај Левкас некоја вечер пиши ми ПП ке пиеме клаберско пиво и суфлаки

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2959 на: 16 Јули 2014, 18:48:54 pm »
Некој да сподели искуство за Скиатос, прееска платив па чисто да знам што да очекувам :)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #2960 на: 16 Јули 2014, 20:14:45 pm »
Еве како се развива туризам. Со ваква слика од домаќинот штета да не му се посети тоа што нуди

https://www.airbnb.com/rooms/1315971?s=uAYY

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #2961 на: 17 Јули 2014, 00:41:28 am »
Лефкада,Василикис-уплатено о 26.7 до 4.8.Местото ветува многу,убави плажи.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2962 на: 17 Јули 2014, 00:44:50 am »
Да тибам, ја го прочитав „Викиликс“ и си викам „Уааааат?!“... ама после го прочитав убоо :)

Убо да си минеш :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #2963 на: 17 Јули 2014, 01:46:21 am »
Некој да сподели искуство за Скиатос, прееска платив па чисто да знам што да очекувам :)

Фантастични плажи до кои се стига со бусче, моторче или чамче (доста е мал за кола).

Најверојатно ќе бидеш сместен во главниот град каде е и искачањето на бар стрит, неколку отворени дискотеки во кои не се плаќа влез, али затоа пиво е 7 евра минимум. Нема Лидл има неколку други маркети кои се на 15 мин од центарот, а и не се ефтини - има SPAR кој стално е 2/3 празен.

Во главниот град Скијатос плажа за бањање нема, треба да идеш или на градската плажа која е 20 мин од центарот пешки, или на некоја од фантастичните плажи за каде ти треба превоз (бус е 1.50 евра до Банана, Мистик (меѓу првава и третава полабава) и Кукунариес и се на последната 26та станица од автобуската линија - една до друга се).

Плажи: Кукунариес, Мистик, Банана, Агиа Елени, аеродромската, Лаларија (до оваа само со брод)

Скијатос е генерално поскап остров поради фактот дека на него доаѓаат подобростоечи грци од Солун и Атина, данци, италијани и енглези со јахти.

Патот (до Волос - пристаништето) со кола е 420км, значи 5-6 саати со се граница, и после брод мин саат време макс 2.30 - 3 зависи од цената на билетот (најверојатно ќе идеш со ферито - 3 саати). По пат има 4-5 патарини мислам (на грчка страна) и се е автопат.

Ако идеш со кола на плин, плин до Волос по автопат би требало да има - барај Shell ака Coral Gas,тој е најквалитетен. Друга опција е со бус до Солун, после со бус од Солун од Волос, воз мислам не иде до волос туку до Лариса па од таму пак би требало со бус. Мислам дека има и фери од Солун, али ќе да е доста клацкање и пари. Ова ако не ти е организиран превозот што чисто сумњам.

Цените на плажите се 2-3 евра кафе мафе, алкохоли на плажа не пијам. Гирото од 2.5 па нагоре ако добро се сеќавам. Фино би било да изнајмиш џипче ако си без кола за да ги видиш другите подиви плажи за кои има знаци должа патот од Скијатос градот до Банана и Кукунариес.

Ако уште нешто те интересира слободно прашај.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
« Одговори #2964 на: 17 Јули 2014, 01:51:40 am »

Добар избор...препорака за плажа Агиофили ранo насабајле ;)
New blood of old school

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #2965 на: 17 Јули 2014, 01:58:52 am »
Момци да не има некој контакт од апартман од бечичи што бил предходниве години.

Присутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
« Одговори #2966 на: 17 Јули 2014, 02:12:39 am »

Добар избор...препорака за плажа Агиофили ранo насабајле ;)

Ќе бидеме два пара,значи ќе се изнајмува кола,а изнајмувањето било околу 30 евра од ден,а за повеќе денови сумата била и помала околу 25 евра.Исто има и бротчиња кои вртат низ плажите.Така да ќе се шетка низ плажите обавезно.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #2967 на: 17 Јули 2014, 07:28:38 am »
Ocekuvaj najbolje sto mozes da ocekuvas :)... prva liga e ostrovceto, malo kompaktno so 30tina plazi lesnk dostapni... avtobuski prevoz do 20 plazi cena od 1,4 do 2evra po covek, a buscinja ima na sekoj 15min.... za so kola mislam deka e skap traekt (ne sum bil do sega so kola).... od plazi da odis na banana i kukunaries tie ti se na posledna avtobuska, isto taka dobri se i vromolimnos na 13ta avtobuska :)... od drugata strana na ostrovot (za ovie mora barem motorce da rentas ili da pesacis troa poveke) ti se mandraki i agistros... e sea tura ke pravis so brotce koja ide na tsugria(malo ostrovce so tirkiz voda), a istata tura pominuva i na lalaria, taa mora da ja vidis oti inaku ne si bil na skiatos. Brotceto ke te odnese i na kastro i to e plazice so mora da se vidi i zatoa tura zadolzitelno. Na skopelos ne sum bil ali od luge znam deka taa tura ne e nisto posebno toa e mirno ostrovce, a poskapa tura e. U gradot ke mavnes pica u pasta pazza i ke gi pozdravis site tamu od slave, a osobeno ivan i pano i ke lapnes se nadevam 20% klaberski :)... navecer odis kalua, remeco ili bbc (bar u moe vreme) vlez ne se plakja, a pred toa malku porano ides na skalite u rock&roll ili casablanca i odmaras seirdziski (tamo se ozeniv da vnimavas) :)...

P.s. za brotce se cenkas moze i nekoj nas da ti se pogodi....rent a car... u auto europe ako ti treba baraj go Deni nas momak moe prijatelce... epa ne znam so drugo ako te interesiraj prasaj nema so ne znam :)

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #2968 на: 17 Јули 2014, 07:38:36 am »
хмм чудно за битола, ја и брат ми во два различни денови за 2 минути и двајцата завршивме :S
Нема везе бав помин, пријави се што кола да знам да свирам ко ментален :) - бордо фиеста ако видиш (таа најубавата) ЈАСУС :) свири :)

Проблем со системот имале на граница, инаку живо пиле немаше... инаку ја су со ибица бордо со стари регистрации црн убав дечко со една смеѓа зенска :)

Ја видов денес ибицата паркирана на кривината, ставен штитник од сонце напред :) идев накај Катизма, ама коа се враќав сеа те немаше :D
Ако идеш накај Левкас некоја вечер пиши ми ПП ке пиеме клаберско пиво и суфлаки

U dimarion sum smesten toa ti e na izles od nikitas i retko odam lefkas ustvari bev dva pati i sea retko ke odam :).... inaku ako ides na kathisma... moze da se sretmeme tamu sum najcesto ili na milos ali za ovaa pesacis ko za na sredno vodno :)...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2969 на: 17 Јули 2014, 08:38:49 am »
Василики нема С на крајот од името, и значи „кралско“.