Автор Тема: Opel Astra G 2.0 DTI 16V  (Прочитано 52599 пати)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
Одг: Opel Astra G 2.0 DTI 16V
« Одговори #30 на: 29 Мај 2011, 17:54:47 pm »
Проблемот со потрошувачката на горивото е решен. Сега во град троши многу помалку т.е. 255 км со 20л нафта. Е тоа е добра потрошувачка - многу блиска до фабрички декларираната. Сепак проблемот беше во она во што се сомневав - вакуумскиот вентил за контрола на ЕГР-от. При првата можност ќе ги сменам сите три со нови. Сепак се голем трошок. Еден голем "стручњак" за опел во БТ велеше немал врска тој вентил со потрошувачката. Е од такви лигуши ми се гади...
« Последно менување: 29 Мај 2011, 20:14:04 pm proff »
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11734
  • Архитект
« Одговори #31 на: 29 Мај 2011, 19:09:00 pm »
Кажи го слободно кој е тој, да го знам да не зацапи некој таму по грешка.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #32 на: 29 Мај 2011, 20:11:23 pm »
Јас проблемите ги решавам кај marsher или сам... ако речам дека колата ја сервисирам на 200км од БТ јасно ќе ти е зошто е тоа така. Овде врие од кабадаи и ништо друго. А кој е тој? Па не би го именувал но e еден од оние кои велат опел - тоа сум јас.... ќе тресни таква глупост и жив ќе остани.... :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11734
  • Архитект
« Одговори #33 на: 30 Мај 2011, 10:26:45 am »
Јас проблемите ги решавам кај marsher или сам... ако речам дека колата ја сервисирам на 200км од БТ јасно ќе ти е зошто е тоа така. Овде врие од кабадаи и ништо друго. А кој е тој? Па не би го именувал но e еден од оние кои велат опел - тоа сум јас.... ќе тресни таква глупост и жив ќе остани.... :)

Знам за што ми зборуваш и јас сум од Битола, знам кој неписмен народ го има таму. Кои муабети ми ги правеле во Митусбиши - герзо, не се за кажување, срамота!! Него те прашувам за името оти сум КРАЈНО разочаран од такви фаци и сакам да го знаат сите кој е тој сељак. Плус битно ми е оти си имам луѓе од битола и некој ќе ме праша кај да го носам опелот, па да му кажам ТАМУ НЕ!!!! Ако не ти се пишува тука пиши ПП. А до сега од сите шо биле масјтори таму само Нојко го поштовам, секоја чест за него, професионален - брз и на место.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #34 на: 30 Мај 2011, 14:58:13 pm »
proff... чкртни и кај мене една ПП ако не ти се пише тука, оти и јас од БТ а возам Опел па да не се затрчам и јас таму...

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #35 на: 30 Мај 2011, 16:06:46 pm »
Хахаха...абе еден куп битолчани имало овде :) Абе Нојко нема врска со автомеханичарски работи тој е повеќе со аларми, ксенони и сл. Еве јас сервисирам во СК. Аце мајорот е одличен млад мајстор ама стално е кај него гунгула. И Дејан од Сигурност е добар има и автодијагностика ама и кај него е дојди по три дена дојди по пет дена...За други незнам. Јас кажав кај одам што значи јасно е кај неодам :) Моја препорака е сепак marsher, а секој од вас повремено оди до СК па мој совет е да го посетите и се консултирате.... јас овде кажувам каде да се оди, а секој нека одлучи каде да неоди :) За бош пумпи одете кај Влатко во Кавадарци
« Последно менување: 30 Мај 2011, 16:10:42 pm proff »

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #36 на: 31 Мај 2011, 22:17:06 pm »
Не е фер ти со BMW325 TD, а он со Астра 2.0 DTI ... :) Мада, никад не реци никад ;)
Абе djidji мислам дека МecheTo повеќе нема да се препира :). Сигурно му се пренесени впечатоците од неговиот пријател кој го повозив денес за feel the difference :)
И двата се добри дечки :)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #37 на: 31 Мај 2011, 23:37:55 pm »
Не е фер ти со BMW325 TD, а он со Астра 2.0 DTI ... :) Мада, никад не реци никад ;)
Абе djidji мислам дека МecheTo повеќе нема да се препира :). Сигурно му се пренесени впечатоците од неговиот пријател кој го повозив денес за feel the difference :)
Не се препирав и пред тоа,само онака те гибнав,да видам дали ке ми се нафатиш за рејс  ;D ;D ;D.... инаку се слуша твојот мотор некако нервозно звучи...инаку впечатоците се пренесени,и јас веке сум решен да го ремапирам БМВ-то,само моментално инвестирам во други работи,ама ке му дојди денот и на БМВ-то....добри дечки сме само нема кој да не отепа  ;D ;D ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #38 на: 01 Јуни 2011, 10:59:23 am »
Звучи баш како што треба...едноставно моќно :)
А за отепвање ич не се секирај - стално ќе се најди некој :)
« Последно менување: 01 Јуни 2011, 11:12:18 am proff »

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #39 на: 01 Јуни 2011, 14:40:14 pm »
Не се препирав и пред тоа,само онака те гибнав,да видам дали ке ми се нафатиш за рејс  ;D ;D ;D.... инаку се слуша твојот мотор некако нервозно звучи...инаку впечатоците се пренесени,и јас веке сум решен да го ремапирам БМВ-то,само моментално инвестирам во други работи,ама ке му дојди денот и на БМВ-то....добри дечки сме само нема кој да не отепа  ;D ;D ;D

Хехехе ;)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #40 на: 01 Јуни 2011, 15:20:18 pm »
Djidji мајсторе кај си бе чоек скроз се изгуби :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #41 на: 01 Јуни 2011, 15:25:02 pm »
А бе професоре ... нешто немам расположење иначе тука сум. Ова со кичмава уште не попушта ... нема везе - живот тече даље, људи пишу романе :) Поздрав и фала што се сети на мене ;)

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #42 на: 01 Јуни 2011, 15:30:13 pm »
Ај со помин....јас мислев тоа е веќе забораено...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #43 на: 01 Јуни 2011, 15:38:31 pm »
А бе професоре ... нешто немам расположење иначе тука сум. Ова со кичмава уште не попушта ... нема везе - живот тече даље, људи пишу романе :) Поздрав и фала што се сети на мене ;)

Почна на работа да иде...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #44 на: 01 Јуни 2011, 15:42:51 pm »

Абе ја знам сигурен лек ама мислам дека нема да ти се допадне....со портокали е леков...!