Мојсо од шо возел брзо изглеа дупки му се напраиле шала на страна, не дека е многу скапано возилото (освен крила и прагови) али сакам цела боја да му ја симнам да биде на само на плех. Слика ќе ставам коа ќе стигне у Скопје т.е. да стане снегот :/
И јас таков филм си правев за Бубата...ама кога навлегов малку повеќе во пескарењето сфатив дека има големи заебанции.
Прво имаш ризик да ти го искриват лимот и тој што е прав. Не знам колку искуство имаат нашите мајстори со таа работа.
Второ, тоа што кажа Пецони, кога ќе го раскопаш лимот до крај ќе излезат дупки таму кај што лимот бил тенок, така што ќе имаш дупло повеќе работа. Да, од корен ќе ја средиш цела кола, ама тоа се многу $$$ не знам дали (и кој има) таков стандард да средуваме коли на тој начин.
Трето Голф 1 и такво средување не знам колку ќе ти се исплати. Ај да имаш некој ептен баран олдтајмер ајде...можда ќе ти се исплати некако ако го продадеш во странство, ама во Голфот ...не ти се исплаќа...сум имал голф сум го средувал така и ти кажувам салам влегов во зијан
Вистина го продадов скапо, ама и речиси дупло вложив во него.
Да, знам реално сакаш да го средиш како нов, ама живееме во такво општество, кога-тогаш ќе треба да се ослободиш од тоа возило, освен ако имаш услови да го чуваш (гаража и пари) ИЛИ ако си сентиментално врзан со возилото и да го чуваш за век и веков.