Автор Тема: VW Golf MK1 restavracija  (Прочитано 4820 пати)

Отсутен diablic

  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 116
Одг: VW Golf MK1 restavracija
« Одговори #15 на: 12 Февруари 2013, 02:48:29 am »
-Со сув мраз кај нас никој не работи. Во Србија работат, за чистење на калапи за пластика, гума,печатарски валјаци и др.
-Притисокот што е потребен за пескарење со сода,лушпа од орев и сув мраз треба да е колку што се сеќавам некаде околу 120 до 150 psi и може да се работи под сите агли бидејки не го оштетува металот и е побрз во симнувањето на бојата за разлика од металните куглици и песокот каде аголот не треба да биде поголем од 35 до 45 степени бидеќи сериозно ќе го оштети лимот.
-Растојанието кај пескарењето со содата и лушпите од орев и сувиот мраз не би требало  да биде поблиску од 2-3 см,  но зависи што се пескари мала или поголема површина,заоблена ,рамна,рапава и т.н.
-Точно е дека во usa го забранија песокот како штетен за пескарење поради тврдите честички, но не и металните куглици,тие сеуште се употребуваат во железарите за остранување на рѓата од металните плочи, а исто се употребуваат и за симнување на старата боја на тенковите.
-bubbles колку што сум слушал од други добро работи-ел,ама кај нас ретко некој цени добра работа,можеби и затоа не работи повеќе којзнае? 


Отсутен Bugar

  • Сениор
  • ****
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: VW Golf MK1 restavracija
« Одговори #16 на: 12 Февруари 2013, 11:13:19 am »
Kaj nas so suv mraz raboti Tehnicki Gasovi vo Vlae. Tie bi trebalo da peskarat. Ako zivee nekoj blizu neka proveri.