Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373535 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #930 на: 08 Декември 2014, 16:02:27 pm »
4г ама со лимитирана брзина на 4мб/с. Така да исто ко да немаш 4г :) Се распрашав јас убаво периодов, имаш и на сајтот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20377
« Одговори #931 на: 08 Декември 2014, 16:06:54 pm »
Топ ако е 4мб/с. Освен ако не мислиш дека е 4 мбита, тогаш не е топ. Ама сум гледал тестови кај неколку луѓе на 666 со 4г си држи 40 мбита.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18040
« Одговори #932 на: 08 Декември 2014, 17:14:11 pm »
Да, во Скопје Вип редовно е над 30 mbps.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4593
« Одговори #933 на: 08 Декември 2014, 22:29:27 pm »
пред 2 недели се префрлив од вип на оне,нетот им е значително осетливо 3 класи подобар на оне,барем таму каде што сум бил периодов(Скопје,Куманово,Паланка,Св.Николе).се мислам за понудана play comfort со 6 GB 4G internet што е,ама да не зимам телефон,на 12 месеци е по 550 некаде месечно

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #934 на: 09 Декември 2014, 00:57:25 am »
За 550 ај ај ама за 799 на Т да им давате ако сте "будали"

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #935 на: 09 Декември 2014, 01:00:33 am »
Во оне во среда ќе има нова понуда, не брзајте

ако сте ненормални да идете во оне, ок... чекајте ја среда...
За 550 ај ај ама за 799 на Т да им давате ако сте "будали"

треба да си будала во оне да отидеш и да речеш дека се ок...

за ситни 200 денари месечно, ке добиете мнооогу повеке чист сигнал, без сецкања, без паднати позиви, без прекинување во интернетот и одлична покриеност...

т-шит и т-лопови уствари баш и не се...

јас сум корисник на вип и оне... ТОТАЛНО сум разочаран и од едните и од другите... а имам припејд број од т-мобиле со кој уствари никад и не сум имал проблем...
« Последно менување: 09 Декември 2014, 01:06:17 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #936 на: 09 Декември 2014, 01:05:21 am »
Епа плаќајте по 799 за истите работи шо се по 499

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #937 на: 09 Декември 2014, 01:06:38 am »

да беа исти, убаво ке беше... на хартија исти се, во пракса баш и не се... 3 пати кршам телефон заради тоај ебан интернет на оне, кој ке ми се укочи во многу битен момент...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #938 на: 09 Декември 2014, 01:08:52 am »
еве ти пиле една моја рецензија за оне.. читај и плачи:

разговор со сервисниот центар на ОНЕ (грижа за корисници) на 181.

пред 3 дена:
-добар ден, имам проблем со интернетот на мобилниот. многу често ми е спор, па и нај обични страници без ич слики му треба бајаги време да ги учита...
_а како ви е поставен сетингот за 3Г? мануелно само на 3Г или автоматско?
-автоматско секако, се движам натака навака, нема сегде 3Г мрежа.
_за да ви биде исклучиво брз интернетот ке мора да го поставите мануелно само на 3Г.
-ок, благодарам, ке го направам тоа веднаш.

ги (ја) послушав (операторката). направив така. осетно се подобри интернетот. но од следниот ден почна да ми се случува да ми крашува разговорот. среде разговор, едноставно ке се прекине врската, а и видно мрежата цело време се движеше помеѓу 2 и ниедна црта прием, па така денес, после 3 дена заебанции, пак се јавувам на дотичното бројче.

-добар ден, имам проблем со приемот на вашата телефонска мрежа. многу често ми се прекинува разговорот, но и често сум недостапен, т.е. гледам на приемот дека едвај 2 црти е цело време, многу ретко се случува нешто погоре да има.
_да господине (повторно лепушав женски глас), да ве прашам, сетингот за мобилен интернет на што ви е наместен, на мануелно 3Г или на автоматско?
-пааа.. овај... иако за телефонска мрежа се јавив, не за интернет, кога веке прашувате, ке ви кжам... пред 3 дена се јавив тука кај вас и се пожалив на интернетот, ми беше кажано, да го наместам на мануелно 3Г, и интернетот се оправи..
_е па, ке мора да го преправите на автоматско и ке ви се поправи приемот со телефонот и разговорите.
-чекај, каква врска има тоа?
_па има, приемот и за телефонските разговори иде преку едната или другата мрежа. ако сте го ставиле на 3Г тогаш само таа мрежа ја користите, и секогаш кога ке се изгуби, а вие зборувате, едноставно се губи и приемот па соодветно на тоа и телефонскиот разговор се прекинува...
-и чаре?
_па вратете го на автоматско и ке немате проблем со разговорите.
-можеби да, но ке имам проблем со интернетот!
_па на нас од ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА ни рекоа да им пренесуваме на луѓето да бираат што им е по приоритетно, тоа да го прават.. ако ви е нетот по приоритетен, тогаш мануелно на 3Г, а ако се разговорите, тогаш автоматско....
-чекај малку... мене ми есе приоритетни и двете... ако не ми беа, немаше да зимам пакет со неограничено КОН СИТЕ РАЗГОВОРИ и дури 5 ГИГАБАЈТИ интернет на мобилен
_незнам што да ви кажам, НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРЖКА НИ РЕКОА ТАКА ДА ПОСОЧУВАМЕ..
-абе ало, ми требаат и двете опции... ги плаќам и двете опции... ги сакам и двете опции, ЗАТОА И ГИ ПЛАЌАМ...
_да, ам  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА НИ РЕКОА ДЕКА...
-да да, сватив, да бираме ние или тоа или тоа, неможе и двете...
_па така се сведува, дека имате избор, затоа што  НА НАС ОД ТЕХНИЧКА ПОДДРШКА..
-АБЕ ДА ИДЕТЕ У ТРИ ЛЕПЕ ПИ*КЕ МАТЕРИНЕ И ТИ ПАПАГАЛУ ЕДЕН И ТЕХНИЧКАТА ПОДДРШКА И ОНЕ И СЕ ПО СПИСОК!! ова е класичен заеб... ебате поддршката, ебате, кога имаш ТЕЛЕФОН со ИНТЕРНЕТ и можеш да бираш или едното или другото да ти бидат добри... никако и двете...

исто како да купиш 4 нови гуми и да ти речат, бирај кои две гуми да ти тресат...  тотално сум се разочарал од оне... ги сметав за подобри од вип, ама по се изгледа се исти курац... само што потпишав со нив пред месец-два... следно ми е во т-шит да видам...

и 2 месеци после оваа дешавка, ништо се нема сменето по ова прашање, иако ме убедуваа (какои во вип претходните 6 години) дека се надградува мрежата, и има “мали“ технички проблеми...

мали проблеми? шије ми га џуро... лоповлук... единствено ов т-мобиле не слушнав некој да се жали на прием, крашување на повици, прекинување на интернет, недостапност... па ако тоа кошта ДУУУУУУУРИ 200 денари месечно повеке... смешно малку пари е таа разлика за вистински добиената услуга која на хартија е иста со другите оператори...
« Последно менување: 09 Декември 2014, 01:13:55 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #939 на: 09 Декември 2014, 01:14:01 am »

да беа исти, убаво ке беше... на хартија исти се, во пракса баш и не се... 3 пати кршам телефон заради тоај ебан интернет на оне, кој ке ми се укочи во многу битен момент...
onak и тогаш ти пишав ај и сега... Нонстоп имаш потреба од 3Г интернет ? фино лепо ќе си го направиш само на GSM па кога ќе имаш потреба од побрз интернет си уклучуваш HSDPA си тераш, па кога ќе завршиш си се враќаш на GSM... А и на HSDPA (3г) многу повеќе ти троши батерија..

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #940 на: 09 Декември 2014, 01:16:42 am »

onak и тогаш ти пишав ај и сега... Нонстоп имаш потреба од 3Г интернет ? фино лепо ќе си го направиш само на GSM па кога ќе имаш потреба од побрз интернет си уклучуваш HSDPA си тераш, па кога ќе завршиш си се враќаш на GSM... А и на HSDPA (3г) многу повеќе ти троши батерија..

и тогаш и сега ти повторувам дека плаќам за двете услуги и немам намера да се јебавам со сетинзи на телефон да ги мењам секој пат кога ке ми треба интернет... ти ако џаболебариш, јас немам време насабајле ни г’зот да си го избришам како што треба.. на трчеање серам, на трчења кафе пијам, на трчање јадам, денот во трчање ми проаѓа, а не да буришкам во сетинзите, да ресеторам телефон и картици амо затоа што во оне имаат проблем со мрежата и приемот... не е тоа моја вина... нивна вина е, и патем речено спремна е тужба до нив... не ги ебам ни 2 посто...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #941 на: 09 Декември 2014, 01:20:37 am »
Тужи ги..Искрено кај нас во Кичево никогаш не сум имал проблем, и на 3г и на обичниот..
Уствари само еднаш незнам што се случи звонев кон Оне и ми кажа бираниот број не постои, исклучив и повторно звонив и си звонеше нормално..

Повици сум имал и по 60 минути (романтики терање ;D ) и никогаш ми нема прекинато (и на 3г и на обичниот).

Отсутен Bauer

• Редовен
« Одговори #942 на: 09 Декември 2014, 01:57:00 am »
Леле ја користам 3г и разговори од по 1 сат без прекин у тоа во Дебар у никогаш не ми има прекинато. Ми се има случено дур возам од Дебар до Скопје нон стоп да зборам (на слушалки) го знаеш патот каков е? Кој возел по тој кањон знае за што зборам и никогаш не сецнала мрежата ни па да падне, рака на срце ни на вип немав некој посериозен проблем со мрежата. Ама сеа на оне осетно подобро е како за мрежа така и за 3г.

А тоа со "јаката мрежа" на Т е еден голем мит, лично го имам искусено. Никогаш не би се вратил на Т особено не по тие курвински цени и по таа нивна "услуга" биди сигурен дека е голем мит нивната јака мрежа, ко шо беше бит нивниот "најстабилен интернет" адсл енего дома за 1500мкд едвај 6мгб/с срање од оператор

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #943 на: 09 Декември 2014, 02:03:46 am »
ај да речеме телефонот не ми чинел... ама со 3 различни теелфони го пробав и исто срање е...

следниот пат, заглави го на 3Г мануелно и пробај разговарај 1 саато од дебар надвор возејки... ке сватиш за што ти зборам... сега вака како што ми е ставено на автоматско, немам проблем со телефонот, ама интернетот знае да биде тешка тапа...

а за т-мобиле, јас лично имам позитивно искуство.. таму кај што немам интернет на оне и на вип, секогаш имам доволно брз на т-мобиле и тоа со приепјд картица... па сега ти види... и на крајот... не зборам за дебар туку зборам за нај големото село во македонија т.е. за скопје... дебар е само една населба од скопјево... и со 2 предаватели (ако не и со 1) го покриваат цел... а за скопје баш и не е така...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #944 на: 09 Декември 2014, 02:07:27 am »
Па нормално дека ќе неможи да збори цел пат пошто од дебар до скопје нема секаде 3г покриеност..

На т-мобиле све е одлично, ама цената.. 400 денари ми беше претплата, последните 7/8 месеци испод 800 денари месечно не сум бил.. А реално ништо не сум прекорачил..